Zápasy 31. 03. 2024, Štěpán Navrátil

Bojovný výkon na východě Čech nestačil. První bod bere po těsné výhře Dynamo

Litvínov zahájil semifinále na pardubickém ledě skvěle a v úvodu se dostal do vedení. Dynamo sice ještě v první třetině dokázalo vyrovnat, ale následně se dlouho hrálo za nerozhodného stavu. Rozhodla až branka Vály, který po nešťastné teči blokujícího hráče propasíroval puk mezi betony Tomka.

SF1, 31.03.2024, Pardubice, enteria arena
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
2 1
  • Třetiny

    1:1, 0:0, 1:0
  • Střely na branku

    46:21
  • Vyloučení

    0:2
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    10050

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 17. Paulovič (Kaut, Čerešňák), 45. Vála

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 10. Kudrna (Abdul, Jícha)

  • Průběh zápasu

    0:1, 2:1

  • Rozhodčí

    Kika, Ondráček – Lhotský, Rampír

  • Sestava domácích

    Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hájek – Pánik, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, A. Musil, Kaut – Mandát, Poulíček, Vondráček.

  • Sestava hostů

    Tomek – Zile, Jaks, Baránek, Demel, Czuczman, Zeman, Šalda – Koblasa, D. Kaše, O. Kaše – Kirk, Sukeľ, Hlava – Kudrna, Jícha, Abdul – Maštalířský, Zygmunt, Havelka.


Reportáž

Na začátku utkání mohly Pardubice rychle udeřit, po ztrátě na modré čáře se před Tomkem zjevil osamocený Pánik, jenže ranou nad pravý beton neuspěl. Gólman Tomek navíc dokázal zlikvidovat i následné dorážky a držel Litvínov. Jako první udeřila Verva, a to po aktivitě Jindřicha Abdula, který sebral kotouč na pravém kruhu, vybruslil do mezikruží a švihem vypálil na branku Willa. Z trefy se nakonec mohl radovat Andrej Kudrna, jenž do rány ještě jemně sáhl.

Ještě před koncem úvodní periody však dokázalo Dynamo srovnat krok. Přihrávku Kauta přebral Matej Paulovič, jenž nejprve naznačil střelu, a pak zatáhl kotouč až za levý beton Tomka, kde následně zasunul přesně do sítě. Po dvaceti minutách tak platil nerozhodný stav 1:1.

Prostřední dvacetiminutovka se nesla ve znamení neproměněných šancí. Pardubické přečíslení dva na jednoho už zakončoval Zohorna do zdánlivě odkryté branky, jenže Tomek se natáhl levým betonem co nejdále a špičkou vykopl pokus zkušeného útočníka Dynama.

Chvíli poté však zahrozili i Severočeši. Nahození za branku Willa nejrychleji dobruslil Havelka, jenž přetlačil domácího beka a zadovkou naservíroval šanci na hůl Zygmunta, který zachoval klid a z bekhendové stahovačky orazítkoval boční tyč.

Vyrovnané utkání strhly Pardubice na svou stranu na začátku třetí periody. Obránce Ondřej Vála se vydal na steč a pálil z pravého kruhu. Kotouč se přitom nešťastně odrazil od hole blokujícího hráče mezi betony Tomka, jenž měl se zkrocením projektilu velké potíže, a nakonec si střelu srazil za svá záda.

O vyrovnání se chtěl postarat Kirk, jenže v tísni vypálil pouze do výstroje Willa. Na druhé straně zahrozil Hájek, proti němuž musel Tomek předvést rychlý zákrok vyrážečkou. Dvě minuty před vypršením základní hrací doby unikl naprosto sám na Willa Ondřej Kaše, svůj bekhendový blafák však nedokázal dotáhnout až do konce, protože mu puk v rozhodující chvíli uskočil od čepele. Závěr si domácí už pohlídali a po těsné výhře 2:1 berou první bod do semifinálové série.

Sestřih

Fanshop