Zápasy 04. 04. 2024, Daniel Fekets

Velký tlak v závěru vyrovnání nepřinesl. Chemici budou odvracet mečboly

Litvínovští hokejisté jsou v semifinále na pokraji vyřazení. Pardubické Dynamo totiž zvládlo také třetí utkání v této sérii a v pátečním klání bude mít první mečbol. Svěřenci trenéra Karla Mlejnka soupeři i přes obrovský závěrečný tlak podlehli 2:3.

SF3, 04.04.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
2 3
  • Třetiny

    0:2, 0:0, 2:1
  • Střely na branku

    15:37
  • Vyloučení

    3:1
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5944

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 48. Demel (Baránek, Abdul), 56. O. Kaše (Zile, Kirk)

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 9. Zohorna (R. Kousal), 16. Čerešňák (Radil, R. Kousal), 47. Radil (R. Kousal, Sedlák)

  • Průběh zápasu

    0:3, 2:3.

  • Rozhodčí

    Jeřábek, Mejzlík – Lhotský, Ondráček

  • Sestava domácích

    Tomek – Baránek, Demel, Zile, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Kirk, Sukeľ, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Kudrna, Jurčík, Abdul – Zygmunt, Jícha, Havelka.

  • Sestava hostů

    Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hájek – Pánik, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, A. Musil, Kaut – Mandát, Poulíček, Vondráček.


Reportáž

Pardubice se dostaly do vedení na začátku 9. minuty, kdy Kousal posunul kotouč do pravého kruhu na Tomáše Zohornu, jenž stahovačkou překonal Tomka - 0:1. O necelé tři minuty později Východočeši sice dopravili kus černé gumy za čáru znovu, gól však kvůli kontaktu útočníka s Tomkem uznán nebyl. Na konci 14. minuty zamířil na trestnou lavici Ondřej Kaše, načež Dynamo přesilovku využilo. V čase 15:23 vybídl Radil volnějšího Petera Čerešňáka, který se do kotouče pořádně opřel a zvýšil na 0:2.

Ve druhé části chtěli chemici svou hru zlepšit, ale přesně po sedmi minutách se znovu museli bránit. Kousal měl před sebou volnou část klece, ale Tomek se výborně stačil přemístit a zakončení zkušeného forvarda zlikvidoval. Na konci 36. minuty poté mohlo být sníženo, když Jaksovu dělovku zneškodnil pardubický brankář Will. Následně se ještě vylučovalo na obou stranách, avšak do šaten šli Východočeši znovu za dvoubrankového vedení.

Na začátku třetí periody se do příležitosti tlačil Paulovič, kterého však na poslední možnou chvíli zablokoval Jaks. V páté minutě třetí části měl na levém kruhu volno Jurčík, jenž svou ránu ale namířil pouze do Willa. Posléze Ondřej Kaše našel zpoza brány Czuczmana, který dlouho čekal a nakonec napálil obránce. Z následné akce Pardubice udeřily potřetí, Kousal předal puk na pravou stranu Lukáši Radilovi, který přesunujícímu se Tomkovi nedal šanci - 0:3.

O pár desítek sekund později ale bylo sníženo! Baránek se šikovně dostal mezi kruhy, odkud bekhendem vystřelil, přičemž touš před brankovištěm přesně tečoval Patrik Demel - 1:3. Velký tlak na konci 54. minuty započal střelou po ledě Hlava, následně Jakse i Ondřeje Kašeho vychytal pardubický gólman. Už necelých pět minut před koncem třetí části litvínovští trenéři odvolali brankáře, což ihned přineslo úspěch. Zileho přihrávku si mezi kruhy našel Ondřej Kaše, který z otočky a v pádu poslal touš pod horní tyč - 2:3.

Také v dalších vteřinách Verva poslala Tomka na střídačku a zkoušela to v šesti. Opět měla obrovský tlak, jenže Kirk z kruhu napálil Willa. Srovnání se černožlutí nedočkali a také třetí utkání v této sérii tak vyhrály Pardubice.



Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Velmi dobrý vstup soupeře do utkání. Nechci říct, že nás zaskočil, zkrátka nás svou kvalitou v první třetině přehrál. Samozřejmě jsme chtěli, aby to bylo naopak. Je pravda, že si soupeř pomohl přesilovkou a já jen podám řečnickou otázku: Po čem? Nechť si každý doplní. Pravda je ta, že jsme se velmi dobře nastavili do závěru utkání. Když prohráváte o dvě branky, tak není na co čekat. Smekám před kvalitou Pardubic, třetí utkání po sobě jsme prohráli de facto o gól.“

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Marek Zadina

„Myslím, že jsme měli výborný vstup do utkání a odehráli jsme skvělou první třetinu. Byli jsme na malé kluziště připravení a kluci plnili to, co jsme si řekli. Velmi dobré dvě třetiny, obrovské pozitivum, že jsme si pomohli přesilovkou. Od té doby, co jsme dostali gól na 3:1, se soupeř zvedl, ukázal svou sílu. Výborně jsme to odbránili a zápas dovedli do vítězného konce.“

Fanshop