Zápasy 05. 04. 2024, Daniel Fekets

Zápas plný gólů lépe zvládly Pardubice. Litvínovu sezona končí

Litvínovští hokejisté se s ročníkem 2023/2024 loučí. Chemici nedokázali pardubické Dynamo porazit ani ve čtvrtém utkání, ve kterém soupeři podlehli 5:6. Verva však odehrála nejpovedenější sezonu od mistrovského roku 2015.

SF4, 05.04.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
5 6
  • Třetiny

    3:1, 0:4, 2:1
  • Střely na branku

    32:34
  • Vyloučení

    1:4
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5944

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 2. D. Kaše (O. Kaše), 16. D. Kaše (Jaks, O. Kaše), 20. Kirk (D. Kaše), 53. Zile, 55. Koblasa (Demel, Kirk)

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 8. Mandát (Vála), 23. Košťálek (T. Dvořák, A. Musil), 26. Čerešňák (Vondráček), 33. Sedlák (Hyka), 34. Poulíček (Vondráček), 51. Pánik (Hyka)

  • Rozhodčí

    Šír, Ondráček – Špůr, Thuma

  • Sestava domácích

    Tomek (35. Zajíček) – Baránek, Demel, Zile, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Kirk, Sukeľ, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Kudrna, Jícha, Abdul – Zygmunt, Jurčík, Havelka.

  • Sestava hostů

    Will (20. Pavlát) – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hájek – Pánik, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, A. Musil, Kaut – Mandát, Poulíček, Vondráček.


Reportáž

Chemici se už ve druhé minutě dostali do vedení! Ondřej Kaše propasíroval kotouč na svého bratra Davida Kašeho, který si sám před Willem poradil prudkým a přesným zakončením - 1:0. Posléze domácí přečkali první oslabení, avšak následně se Dynamo postaralo o vyrovnání. Prostor na levé straně útočného pásma dostal Jan Mandát, jehož projektil zapadl přesně k zadní tyči - 1:1.

Ve 14. minutě usedli hned dva pardubičtí hráči na trestnou lavici. Litvínov měl velký tlak ihned po začátku dvojnásobné početní výhody, prosadil se však až v její druhé minutě. Jaks posunul kotouč na kruh k holi Davida Kašeho, jenž zacílil naprosto přesně - 2:1. Krátce před odchodem do šaten vedli černožlutí už o dva góly, odraženou přihrávku Davida Kašeho dopravil z levého křídla do sítě Liam Kirk - 3:1.

Do druhé třetiny nastoupil do pardubického brankoviště Dominik Pavlát místo Romana Willa. V čase 22:17 bylo sníženo, když střela obránce Jana Košťálka zaplavala za Tomka, který toho mnoho neviděl - 3:2. O chvíli později vítěz základní části skóre srovnal, podobným způsobem se prosadil slovenský zadák Peter Čerešňák - 3:3. I při této situaci měl Tomek zacloněný výhled.

Odpovědět mohl Kirk, britský útočník ale v samostatném úniku nechal vyniknout pardubického gólmana. Ve 33. minutě Východočeši poprvé v utkání vedli. Lukáš Sedlák se spoluhráčem Hykou se dostali do přečíslení, které vyřešili gólově - 3:4. Jen o pár desítek sekund později se Dynamo prosadilo počtvrté ve druhé dvacetiminutovce, to skóroval Patrik Poulíček - 3:5. Tomek pak své místo v brankovišti přepustil Šimonu Zajíčkovi.

Zkraje třetí části si hosté hlídali své vedení. Přesně po jedenácti minutách navíc Hyka vybídl u zadní tyče zcela volného Richarda Pánika, který jen zametl kus černé gumy do opuštěné svatyně - 3:6. Zpět do zápasu se ale Verva dostala díky přesilovce na začátku 53. minuty. Karel Mlejnek znovu brzy odvolal brankáře, což opět přineslo úspěch. Přesnou střelu od modré čáry vyslal Kristaps Zile - 4:6.

O necelé dvě minuty později vsítili Litvínovští pátou branku a velké drama bylo rázem na světe. Demel dorážel před brankovištěm, kotouč ale do sítě dopravil až Petr Koblasa - 5:6. Při další powerplay tvrdě pálil od modré čáry Zile, Pavlát však jeho pokus zneškodnil lapačkou. Pardubice už v závěru svůj náskok uhlídaly a radují se tak z postupu do extraligového finále.


Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Z naší strany výborná první třetina, nebe a dudy oproti včerejšku. Ve druhé třetině se nám nepovedlo eliminovat to, co se nám dařilo eliminovat v těch předchozích třech utkáních. Tedy velmi jednoduchá a účelná hra soupeře v útočném pásmu a shazování obránců, teď nám tam bohužel dva puky hloupě propadly. Pardubice tím jsou známé. Dali jsme tím soupeři možnost vyrovnání. Důležitým momentem za stavu 3:3 byl únik Kirka, to byla velká škoda. Mohli jsme utkání zvrátit ještě na svou stranu. Třetí třetina byla o tom soupeři to znepříjemnit, bohužel inkasovaná branka na 3:6 nás možná nakonec stála zápas, možná ne. Podstatné ale je, že hráči v sobě našli veškeré zbývající síly a udělali to soupeři ještě hodně těžké. Bohužel se s úžasnou sezonou loučíme.“

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Marek Zadina

„V první třetině nás soupeř zatlačil, hrál hodně dobrý hokej, my jsme udělali spoustu chyb. Nebyli jsme disciplinovaní, udělali jsme fauly do třech. Ta třetina nebyla z naší strany dobrá, soupeř nás přehrál. Jsme hrozně rádi, že jsme do druhé třetiny nastoupili jako jiný tým a věřili jsme svému hokeji. Důležité bylo, že jsme rychle dali gól na 2:3, pak na 3:3. Potom jsme soupeři odskočili. Je to ale play off a věděli jsme, že soupeř hraje hop, nebo trop - buď vyhraje a pojede ještě k nám, nebo ukončí sezonu. Jsme hrozně rádi, že se nám povedlo ten výsledek obrátit, že jsme udělali čtvrtý bod a postoupili do finále.“

Fanshop