Zápasy 06. 10. 2013, Redakce

Proti Brnu opět jen gól

Závěr druhé třetiny rozhodl vyrovnaný zápas 10. kola v Litvínově. Zatímco hráči Vervy vstřelit gól nedokázali, Kometa dvakrát zazářila a nakonec i přes litvínovské vzepětí zvítězila 4:1.

10. kolo, 06.10.2013, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Kometa Brno
HC VERVA Litvínov HC Kometa Brno
1 4
  • Třetiny

    0:0, 0:2, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Nechvátal – Kousalík, Pavelka – Sklenička, Stříteský – Šlégr, Gula – Rapáč, Hübl (A), Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček (C) – Černý, Piroš, Ručinský (A) – Majdan, Jurčík, Pšurný. Připraven Soukup. Trenéři Jeřábek a Rosol

  • Sestava hostů

    Trvaj – Hanzlík, Kováčik, Kempný, Nosek, Žižka, Kuboš, Dujsík – J. Svoboda, Dolníček, Dočekal – Vondráček, Němec, T. Svoboda – Burian, Hruška, Jenyš – Mrázek, Holec, Zohorna. Připraven Falter. Trenéři Kýhos, Pešout, Beran


Reportáž

Do sezóny šel Litvínov především s brankářskou dvojicí Francouz - Franěk, proti Brnu s dvojkou Nechvátal - Soukup. Tak se zamotal začátek sezóny před nedělním zápasem 10. kola.

Patrik Nechvátal zasáhl střídáním Petra Fraňka v 8. a 9. kole už do své třetí extraligové sezóny v Litvínově a v neděli i do svého jubilejního desátého zápasu v TELH, junior Soukup zatím nastupuje pravidelně jen v juniorské extralize. V první formaci nahradil Majdana Rapáč, chyběli zadáci Zeman a Chaloupka. Kometa postavila do branky zkušeného Trvaje, záda mu kryl Falter, Čiliak marodí.

Nechvátal s prvním zákrokem chvátal, připsal si jej už v 16. vteřině. Ve 3. minutě musel za katr Pavelka, ale Litvínov se ubránil. V 5. minutě vyslal první nebezpečný pokus na Trvaje Pšurný, gólman v rozkleku vyrazil. V 9. minutě měli první tutovku domácí, Lukeš zblízka puk za brankovou čáru neprocpal.

Pak šancí ubylo, až v 18. minutě po střele Němce přeletěl puk svatyni Vervy. Z protiútoku unikajícího Martynka podrazil Žižka. Litvínov v početní výhodě soupeře točil v jeho pásmu, nejnebezpečnější byla Šlégrova teč, ale v prvním dějství jsme gól neviděli.

Ve druhé části dostoupilo střelecké trápení a smůla domácích zároveň vrcholu. Po krátkém úvodním náporu Komety dostal kolmou přihrávku Martynek, pak pálili po sobě Ručinský a Sklenička, vyloučení J. Svobody mohl zblízka využít Trávníček, střílel těsně vedle a obdobně šel kotouč i po ráně Černého... Teprve v polovině zápasu se připomněli hosté, Nechvátal vyrazil Burianovu střelu. Dlouho se hrálo téměř bez vyloučených (1:1), pak přišly dvě za sebou (Šlégr a Němec).

Pirošovu šanci zneškodnil Trvaj, na druhé straně puk gólmanem vyražený a padající za jeho záda chytil do lapačky Nechvátal. Vyznamenal se i při dorážce Zohorny, ve 36. minutě mu pomohla tyč. Zbytek oslabení při vyloučení Guly odehráli domácí tak, že je diváci odměnili potleskem. Chleba se lámal v závěru 2. třetiny.

Šlégr chumel hráčů před sebou neprostřelil, Gula trefil zdálky tyč a Trávníček puk, odražený od zadního mantinelu před branku, dorážkou do klece nedostal (to vše v rozmezí 38. - 39. minuty). A tak ve 39. minutě J. Svoboda po zachyceném vyhození Skleničky a nájezdu z pravého křídla prostřelil Nechvátala. Půl minutky na to přečíslení a křížnou přihrávku před branku zúročil Dočekal.

Třetí část začali Litvínováci v pozměněném složení a nedeprimovaní dvojnásobným "šatnářem". Vyloučení Hanzlíka ukončili už po čtyřech vteřinách. Stříteský přízemní ranou od modré propálil všechno, 1:2. Ještě v téže minutě bylo na spadnutí i vyrovnání.

Kometa přečkala těžkou chvíli a udeřila, Zohorna rozhodl zápas třetím gólem. Pavelkovo vložení hole do Dočekalovy přihrávky pak znamenalo smolnou brankovou tečku zápasu pro domácí, klasický "vlastenec".

Litvínov zase nebyl horší soupeře, ale stále zápasí s produktivitou. Na jeden gól se vyhrává těžko. "V úvodu utkání jsem byl nervózní, protože od začátku jsem chytal po dlouhé době. Pak už to bylo v pohodě. Škoda těch dvou gólů v závěru druhé třetiny, asi jsme po prvním byli trochu otřesení. Na tu druhou střelu jsem si sáhl," ohlížel se za utkáním Patrik Nechvátal. "Snížili jsme, třetí gól asi pak rozhodl, Brno dobře bránilo. Ale hlavně je špatné, že jsme počtvrté za sebou prohráli."

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Víme jak jsme teď na tom s produktivitou, tak jsme v první třetině hlavně nechtěli udělat chybu. Věděli jsme, že Brno dobře brání střední pásmo, přesto jsme měli řadu šancí, ale v zakončení jsme stále takoví jaloví. Konec druhé třetiny a třetí gól Brna, to byly rozhodující chvíle zápasu. Na začátku třetí třetiny jsme snížili, něco jsme si řekli v kabině a zmobilizovali se, ale vyrovnat se nám nepodařilo. Šance si vytváříme, ale nejsme schopni dát gól."

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Karel Beran: "První třetina byla z obou stran opatrná. Rozhodla prostřední část, kdy měli domácí řadu šancí, ale brankář Trvaj nás podržel. Poté jsme v posledních dvou minutách dali dvě branky. Sice jsme ve třetí třetině inkasovali v oslabení, ale přidali jsme další gól a dobrou obranou výsledek udrželi."

Fanshop