Zápasy 01. 04. 2024, Daniel Fekets

Chemici v závěru znovu tlačili, druhý bod ale berou Pardubice

Litvínovští hokejisté ve druhém utkání semifinálové série na pardubickém ledě neuspěli, když svému soupeři podlehli 0:3. Dynamo se dostalo do vedení v závěru úvodního dějství, v posledních dvou minutách poté upravili jeho náskok Paulovič s Poulíčkem.

SF2, 01.04.2024, Pardubice, enteria arena
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
3 0
  • Třetiny

    1:0, 0:0, 2:0
  • Střely na branku

    35:27
  • Vyloučení

    2:3
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    10035

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 20. Vondráček (A. Musil, Čerešňák), 59. Paulovič, 60. Poulíček (A. Musil)

  • Průběh zápasu

    3:0.

  • Rozhodčí

    Šír, Vrba – Ondráček, Šimánek

  • Sestava domácích

    Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hájek – Paulovič, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, A. Musil, Kaut – Mandát, Poulíček, Vondráček.

  • Sestava hostů

    Tomek – Zile, Jaks, Baránek, Demel, Czuczman, Zeman, Šalda – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Kirk, Sukeľ, Koblasa – Kudrna, Jícha, Abdul – Maštalířský, Zygmunt, Havelka.


Reportáž

Utkání začalo vyloučením hostujícího Kirka, ale Pardubice svou úvodní přesilovku nevyužily. Zkraje 10. minuty zahrozili domácí, když Poulíček se snažil tečovat nahození, ale Tomek dával pozor. Posléze měl příležitost na hokejce Adam Musil, slovenský brankář ve službách Vervy ale zareagoval dostatečně rychle. Poté Paulovič zamířil mimo tři tyče.

Ačkoliv Litvínovští přečkali další pardubickou početní výhodu, v závěru úvodního dějství inkasovali. Čtrnáct sekund před sirénou našel Adam Musil zpoza klece Tomáše Vondráčka, který zakončil do horní části branky - 1:0.

Na začátku druhé třetiny byli chemici aktivnější. Ve slotu se objevil volný Abdul, jehož ránu zastavil gólman Will lapačkou. Jen o pár sekund později dokonce Litvínov zazvonil o brankovou konstrukci, kterou trefil Zygmunt. Ve 27. minutě hosté zahrozili v oslabení, když dopředu pádil Havelka, jenže gólman Will jeho záměr vystihl. Na konci druhé dvacetiminutovky se pak dostával do šance Paulovič, Tomek si ovšem jeho záměr pohlídal. Do šaten se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Ve 42. minutě vyplaval na levém kruhu Dvořák, jemuž zakončení úplně nevyšlo. O chvíli později pálil Hájek a následně Hyka objel bránu, ale v obou případech Tomek zasáhl. Záhy dostal nabito mezi kruhy Sedlák, jehož střelu srazil mimo tři tyče Sukeľ. Připomněl se však také Jícha, rána litvínovského útočníka skončila ve Willově moci.

V 51. minutě tvrdě napřáhl Zile, nicméně obránce Vervy napálil brusli před bránou stojícího Hlavy. V závěrečné fázi třetí části hrál Litvínov přesilovku, ve které Abdulovi rána nevyšla a Jaksovu dělovku zastavil domácí brankář. Minutu a pětatřicet vteřin před koncem řádné hrací doby poslal kotouč do opuštěné litvínovské svatyně Matej Paulovič - 2:0. V úplném závěru ještě zvýšil dalším gólem do prázdné brány Patrik Poulíček, tudíž bylo rozhodnuto o tom, že také druhý bod berou Pardubice - 3:0.


Sestřih

Ohlasy

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Marek Zadina

„V první třetině jsme se na začátku dvě tři minuty hledali, ale pak jsme hráli výborně. Dostali jsme soupeře pod tlak a skvělé bylo, že jsme 14 vteřin před koncem dali gól a šli do vedení. Ve druhé třetině byl oboustranně dobrý hokej, vyrovnaná hra. Ve třetí třetině jsme věděli, že vedeme 1:0 a soupeř bude tlačit. Odehráli jsme ji velmi dobře dozadu, střední pásmo, hráli jsme agresivně. Jsme hrozně rádi, že jsme oba zápasy doma vyhráli, za což patří obrovský dík do kabiny.“

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„První čtyři pět minut jsme dnes měli docela dobré, byl to lepší nástup do utkání než v neděli. Bohužel soupeř pak převzal v první třetině totálně iniciativu a vyústilo to brankou 14 vteřin před koncem. Z našeho pohledu byla druhá třetina velice solidní. Musím soupeře vyzdvihnout za poslední část, kdy bylo vidět, že si nesmírně věří, že neinkasuje branky. Naše mužstvo chválím za to, že jsme splnili polovinu plánu - že nás soupeř nevybrejkuje. Neudělali jsme chybu, to bylo pozitivní. Negativní bylo, že se nám nepodařilo alespoň vyrovnat.“

Fanshop