Zápasy 09. 10. 2022, Daniel Tichý

Litvínov na Třinec nestačil a vrací se z Moravy bez bodu

Litvínov zajížděl na moravskoslezský trip, kde se nejdříve utkal v pátek s Kometou Brnou a v neděli s Třincem. S Brnem to byl boj a Verva prohrála pouze o gól 5:4. To zápas s Třincem byl už jednoznačnější. Oceláři vedli už 4:0 a jedinou brankou snížil minutu před koncem Patrik Zdráhal. Litvínov se tak na sever Čech vrací bez bodů.

9. kolo, 09.10.2022, Třinec, WERK ARENA
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    3:0, 0:0, 1:1
  • Střely na branku

    34:24
  • Vyloučení

    2:4
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    3668

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Oceláři Třinec: 2. Daňo (Jaroměřský), 6. Daňo, 8. Daňo (Nestrašil, Jeřábek), 51. Hudáček (Voženílek, Chmielewski).

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 59. Zdráhal (Jaks, Zile)

  • Průběh zápasu

    4:0, 4:1.

  • Rozhodčí

    Šír, Mrkva – Lederer, Rožánek

  • Sestava domácích

    Mazanec – M. Doudera, Marinčin, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Svačina, Dravecký (A), Kurovský.

  • Sestava hostů

    Zajíček (8. Godla) – Zile, Jaks, Freibergs, Šalda, Demel (A), Wesley, Zeman – Kudrna, Estephan, Zdráhal (A) – Abdul, Sukeľ, Š. Stránský – Berka, Gut, Hlava – Straka (C), Helt, Havelka.


Reportáž

Třinečtí začali utkání aktivně a hned po devadesáti sekundách se mohli radovat. Oceláři se drželi v útočné třetině, po rychlé předávce kotouče od Jana Jaroměřského se kousek od modré do puku opřel Marko Daňo, jehož bomba z první se odrazila od horní tyče za záda bezmocného Zajíčka. Netrvalo to dlouho a o čtyři minuty později bylo ve Werk aréně ještě veseleji. Roberts Zile si u modré zkomplikoval situaci, když se mu kotouč zamotal mezi nohama, toho dokázal využít napadající Marko Daňo, který si sebral kotouč a výstavní střelou o pravou tyč z mezikruží podruhé v utkání překonal brankáře hostů. Domácím se dvě minuty na to naskytla možnost přesilové hry a v ní přišla další branka. Jeřábek poslal puk od modré na Nestrašila, ten jej chvíli podržel a předal Marku Daňovi, který procedil puk skrz Zajíčka z téměř nulového úhlu. Po této brance přišla v brankovišti Vervy změna, když Zajíčka nahradil Godla. Branku Mazance ohrozil od modré čáry Wesley, ale na brankáře domácích si nepřišel. Střelec hattricku Marko Daňo poté ke konci první části vybídl ke skórování Libora Hudáčka a slovenský forvard vypálil z první, jenže našel jen beton brankáře Litvínova. Půl minuty před koncem první periody se ke střele dostal Roman, jehož pokus skončil na horní tyči – 3:0.

Na začátku druhé části se k nahození dostal hostující Zdráhal, jenže tento pokus si pohlídal Mazanec bez větších potíží a schoval puk do své lapačky. Romanova formace si poté vytvořila dobrý tlak, Godla musel vyrážet střelu Zahradníčka a následně také dorážky Hrehorčáka. Hostující gólman dokázal vyrazit všechny pokusy domácích a držel naději Vervy. Do tlaku se poté dostali také hosté. Šimon Stránský dlouho držel kotouč v útočném pásmu, následně hostující útočník narýsoval křižnou přihrávku na sjíždějícího Zileho, ten ale na puk před odkrytou brankou nedosáhl. Třinečtí se o čtři minuty později dostali rychlou kombinací do útočné třetiny, Voženílek pak za brankou vybojoval kotouč pro Růžičku, který zpětným pasem hledal mezi kruhy hlídkujícího Marcinka. Kotouč šel slovenskému útočníkovi přesně na hůl, Marcinko ale nedokázal zakončit. Hosté se v závěrečných vteřinách třetiny dostali do útočného pásma, Mazance pak z ostrého úhlu ohrožoval Sukeľ, ale neúspěšně a to bylo z druhé třetiny vše – 3:0.

Třetí třetina začala útočným výpadem Litvínova, který zakončoval Abdul. Mazanec pokryl kotouč do lapačky. Dvě minutky na to dostal Marinčin kotouč od Hudáčka na útočnou modrou, jeho skryté nahození nadělalo Godlovi nemalé problémy, když hostující brankář nevěděl kam kotouč vyrazil. Domácí však této příležitosti využít nedokázali. V polovině třetí periody se naskytla domácích přesilová hra. Početní výhodu sice Třinec nevyužil, v rovnovážném stavu hráčů na obou stranách už se však radoval. Daniel Voženílek s kotoučem na holi objel hostující brankou, krásným zpětným pasem přes brankoviště pak našel zcela nehlídaného Libora Hudáčka, který se před odkrytou brankou nemýlil. Pět minut před koncem zápasu Abdul zpoza třinecké branky vyzýval k zakončení Guta, ten ale z brankoviště trestuhodně neproměnil. Další dva střelecké pokusy od modré pak vyrazil Mazanec. Čtvrtou branku si v zápase mohl připsat Daňo, který ve středním pásmu vystihl přihrávku a vydal se do protiakce. Svůj bekhendový blafák ale pak nezakončil. Kotouč se však odrazil zpět k Daňovi, slovenský forvard rychle obkroužil branku, Godla ale tygřím skokem zastavil puk na brankové čáře. V devětapadesáté minutě se Litvínov přece jen dočkal. Rozjetý Patrik Zdráhal dostal kotouč do jízdy ve středním pásmu, hostující útočník se pak prosmýkl kolem bránící dvojice Douděra – Marinčin, aby následně po kličce do forhendu překonal brankáře Mazance 4:1. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Vladimír Országh

Pro nás je to velmi důležité vítězství, které jsme potřebovali. Nebyl to lehký zápas, Litvínov nastoupil dobře a měl v prvních střídáních šance. Pro nás bylo podstatné, že jsem konečně z našich šancí dali góly. Uklidnilo nás to, i když byl Litvínov v prvních dvou třetinách nebezpečný a Mazi nás několikrát taky podržel. Proto nás mrzí, že nakonec přišel o nulu.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Růžička

Nastoupili jsem do zápasu a v osmé minutě prohrávali 3:0. Ukázali jsme nedisciplinovanost a zbytečné vyloučení, ukázali jsme, že neblokujeme střely a bohužel i hrubou chybu, kterou soupeř potrestal. Zápas se od toho odvíjel a i když jsme se s tím stavem pokusili ještě něco udělat, Třinec si to pohlídal v klidu dohrál až do konce.

Fanshop