Zápasy 10. 12. 2021, Kamila Stříteská

Verva nezvládla duel ve Zlíně a padla 1:4

Předposlední utkání před reprezentační přestávkou odehrála Verva na ledě Beranů. Od začátku byl zápas v režii domácích, kteří po dvaceti minutách vedli 2:0. Ve druhé třetině se prosadil pouze obránce Uvis Janis Balinskis. V závěrečném dějství sice měli chemici spoustu příležitostí ke skórování, ale Libora Kašíka překonat nedokázali. Zato Zlín se ještě dvakrát zaradoval. Verva se ze zlínského stadionu vrací bez bodového zisku, byť soupeře výrazně přestřílela.

31. kolo, 10.12.2021, Zlín, Zimní stadion Luďka Čajky
logo PSG Zlín
logo HC VERVA Litvínov
PSG Zlín HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    2:0, 0:1, 2:0
  • Střely na branku

    21:37
  • Vyloučení

    0:2
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    1000

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky PSG Zlín: 13. Zabusovs, 19. Zabusovs (Michasjonok), 50. Gazda (Okál), 59. Michasjonok (Mallet)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 26. Balinskis (Sukeľ, F. Lukeš)

  • Průběh zápasu

    1:0, 2:0, 2:1, 3:1, 4:1

  • Rozhodčí

    Micka, Stano – Ondráček, Špůr

  • Sestava domácích

    Kašík – Mamčics, Gazda, Suhrada, Němec, Žižka, Ferenc, Novotný – Mallet, Honejsek, Okál – Kubiš, Sedláček, Köhler – Zabusovs, Hejcman, Mikhasenok – Vopelka, Veselý, Fryšara.

  • Sestava hostů

    Godla – Hrbas, Irving, Balinskis, Zeman, Demel, Stříteský, Baláž – Straka, Estephan, Jarůšek – Chalupa, Hübl, Svoboda – Kudrna, Sukeľ, Lukeš – Zygmunt, Gerhát, Jurčík.


Reportáž

Úvodní dějství bylo bohaté na šance. Té první se zhostil ve druhé minutě Pavel Kubiš, který ujížděl sám na branku Litvínova. Chtěl přihrát na Bedřicha Köhlera, ale to už byla obrana chemiků na svém místě. Ve 4. minutě se k dorážce z mezikruží dostal Giorgio Estephan, Kašíka však překonat nedokázal. Před polovinou první třetiny si další šanci připsala Verva. Do přečíslení tři na dva se řítil Kudrna s Matúšem Sukelem, jenž v koncovce netrefil zcela odkrytou bránu Beranů. Ve 13. minutě musel Godla lovit puk ve své síti po střeleckém počinu Patrikse Zabusovse, který vybojoval kotouč a v samostatném úniku prostřelil litvínovského maskovaného muže - 1:0. 

Posléze prověřil Kašíkovu pozornost Viktor Hübl střelou od modré čáry, ale zlínský brankář ji schoval do své výstroje. O pět minut později byl přistižen první provinilec, kterým se stal Richard Jarůšek a inkasoval dvouminutový trest. Ten ale nestačil doběhnout do svého konce. Patriks Zabusovs byl totiž při chuti a využil příležitosti k navýšení skóre. Na pravém kruhu si udělal prostor a vymetl pavučiny v horním rohu Godlovy brány - 2:0. Chemici si v závěru prvního dějství nevytvořili prostor ke snížení, a tak se se do kabin odcházelo za stavu 2:0.

Do druhé třetiny vstoupila Verva s velkou chutí. Brzy po začátku se do útoku hrnul obránce Aaron Irving, sjel do rohu a před bránou našel volného Františka Gerháta, kterého betonem vychytal pohotový brankář Zlína. Posléze nahrál Svoboda na dojíždějícího Balinskise, jenž střelou z první nesnížil gólové manko Litvínova. Následně se ale Uvis Balinskis nemýlil, po Lukešově zadovce v mezikruží vyslal střelu, která s přispěním clony před Kašíkem zapadla do zlínského klece - 2:1. V druhé polovině dějství měli Berani velké starosti. Litvínovští zamkli soupeře ve vlastním pásmu a Kašík byl jako střelnici. 

Od modré čáry pálil Stříteský, jeho pokus zastavil zákrok gólmana Zlína. Po Estephanově nabídce se ke střele dostal Richard Jarůšek, ale ani on nedokázal srovnat skóre. Tlak litvínovských hokejistů zastavil až icing a následná komerční přestávka. Berani tak ustáli a poté ještě zahrozili před Denisem Godlou. Žižkova žabka doletěla až k litvínovské bráně, ale gólman Vervy puk zastavil. Ve 39. minutě ujeli Fryšara s Radkem Veselým do přečíslení dva na jednoho, z původně nebezpečné akce nakonec sešlo, když bekhendovou nahrávku Veselý netrefil a Denis Godla tak neměl žádné starosti. V závěru měl ještě šanci Antonín Honejsek, který se vymotal zpoza brány a zakončoval těsně před litvínovským brankářem, jenž stačil zakročit v pravý moment a skóre se tak současně se sirénou už neměnilo. 

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky proskočil mezi dvěma obránci Vladimir Michasjonok a pokusil se vymíchat Godlu. Na trestnou lavici vzápětí usedl Demel za faul na Michasjonoka, který posléze rozezněl tyč hostující brány. Až v 50. minutě se za stadionu Luďka Čajky měnilo skóre. Litvínovští dovolili Beranům další přečíslení, do kterého tentokrát ujel Okál s Danielem Gazdou, který obešel obránce, zamíchal s kotoučem a zasunul ho za Godlova záda - 3:1. Vzápětí se pokoušel odpovědět obránce Matěj Stříteský, který ostře pálil od modré čáry. Jeho dělovku dorážel Jurčík, ale puk za Libora Kašíka nedostal. 

Následovaly dvě šance Zlína. Radek Veselý předčil litvínovskou obranu, stáhl si kotouč mezi kruhy a vystřelil. S pokusem si brankář chemiků poradil, poté přišla dorážka Mamčicse, kterou taktéž Godla zastavil. Machasjonok si vyžádal puk a střelou z předbrankového prostoru se pokoušel navýšit skóre, ale v cestě mu stál Denis Godla. Vladimír Růžička zkusil hru se šesti bruslaři v poli, z levého kruhu několikrát dobře pálil Aaron Irving, ale jeho pokusy zastavil Libor Kašík v bráně Zlína. Bodový zisk Beranů utvrdil Vladimir Michasjonok, který se zbavil obránců a zvolil bekhendovou kličkou, kterou poslal puk do prázdné sítě chemiků. Zlín uhájil vítězství na domácím ledě 4:1. 

Sestřih

Ohlasy

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Luboš Jenáček

V první třetině jsme dali dva góly, což nám hodně pomohlo. Ve druhé třetině nás výrazně podržel brankář Kašík. Litvínov nás doslova roztočil, dokázal včas prostřídat, zatímco my jsme nedokázali jsme z té dlouhé strany vystřídat. Gól visel na vlásku a soupeř z velkého tlaku dal pouze jednu branku. Ve třetí třetině jsme hráli hodně z obrany, vyndavali jsme puky z pásma, aby se Litvínov nedostal do tlaku, neboť má velmi schopné ofenzivní hráče. Když jsme dali třetí gól, bylo to rozhodující.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Růžička

Měli jsme špatnou první třetinu, prohráli jsme ji 0:2. Poté jsme se ve druhé části zlepšili, ale bohužel se nám podařilo dát pouze jeden gól. Dostali jsme se do velkého tlaku, ale domácí to ustáli. V závěrečné dvacetiminutovce jsme po hrubé chybě inkasovali potřetí a pak si to Zlín již pohlídal až do samotného konce.

Fanshop