Zápasy - Junioři 12. 09. 2020, Ondřej Mach

To byl obrat! Junioři ve třetí třetině otočili duel s Libercem

Zápas dvou obratů, tak by se dalo charakterizovat sobotní střetnutí juniorek Litvínova a Liberce. Černožlutí začali lépe a po dvaceti minutách vedli, hosté ale v průběhu prostřední části hry skóre otočili. Podobný kousek se však ve třetí třetině povedl i chemikům, kteří tak vyhráli podruhé v sezoně. Po třech bodech zaznamenali Marek Berka a Vojtěch Kysela.

34., 12.09.2020, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo Bílí Tygři Liberec
Litvínov mládež Bílí Tygři Liberec
5 4
  • Třetiny

    1:0, 0:3, 4:1
  • Střely na branku

    36:45
  • Vyloučení

    4:3
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    95

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 10. Slavík (Kysela, Berka), 42. Skuhrovec (Stehlík), 43. Bartoš (Kysela, Berka), 47. Stehlík (Miškovič, Skuhrovec), 52. Kysela (Bartoš, Berka)

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 25. Böhm (Strnad, Drábek), 38. Křepelka (Damašek), 39. Jansa (Drábek, Nezbeda), 60. Křepelka (Drábek, Böhm)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:3, 5:3, 5:4

  • Rozhodčí

    Micka – Votrubec, Ševic.

  • Sestava domácích

    Čermák (Zelenka) – Hocelík, Martínek, Kadár, Kroupa, Jonák, Miškovič – Skuhrovec, Berka, Kysela, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Slavík, Jouza, Dej, Fišer, Čech, Brouček.

  • Sestava hostů

    Král (Vopravil) – Damašek, Kollert, Adamec, Hladík, Starý, Patzelt, Böhm – Hujer, Křepelka, Jansa, Strnad, Drábek, Nezbeda, Jenčovský, Zajíček, Putz.


Reportáž

Bílí Tygři utkání proti Litvínovu nezačali šťastně, už po 56 vteřinách hry se na trestnou lavici poroučel Jakub Hujer. Chemikům se nařízenou přesilovou hru využít nepodařilo, skóre přesto otevřeli v desáté minutě. 

Svou první branku v letošní sezoně vstřelil útočník Marek Slavík, asistence byly připsány Vojtěchu Kyselovi a Marku Berkovi. Ve zbytku první dvacetiminutovky už další branka nepadla, v poslední minutě však byl znovu vyloučen Hujer. 

Hostům z Liberce naopak parádně vyšla druhá část hry. V čase 24:55 srovnal Martin Böhm, na první branku Tygrů nahrával Vojtěch Strnad. Domácí měli před polovinou utkání k dispozici další přesilovou hru, tu se jim ale zužitkovat nepodařilo a byli potrestáni. 

Dvě minuty před druhou sirénou totiž strhl vedení na stranu libereckých Jan Křepelka. Černožlutí následně nabídli svému soupeři přesilovou hru, kterou po devatenácti vteřinách proměnil ve třetí zásah Filip Jansa

Zatímco prostřední dějství patřilo týmu z Podještědí, tak ve třetí třetině dominovali hráči Litvínova. Obrat započal ve 42. minutě David Skuhrovec, na jeho branku ani ne o minutu později navázal ve spolupráci s Kyselou Dan Bartoš

Chvíli nato měli Bílí Tygři k dispozici další hru v početní výhodě, v ní ale sami inkasovali. Domácím vedení vrátil kapitán Lukáš Stehlík a náskok černožlutých osm minut před koncem ještě navýšil Vojtěch Kysela. Liberci se v poslední minutě podařilo snížit zásluhou Jana Křepelky, na vyrovnání už to ale nestačilo. 

Litvínov tak na domácím ledě porazil Bílé Tygry 5:4. 

Fanshop