Zápasy - Junioři 12. 03. 2024, Vojtěch Honzík

OF4: Junioři potřetí podlehli Bruslařům, sezóna pro ně končí

Mladí hráči Vervy dnes rozehráli čtvrtý zápas osmifinále play off, kdy za stavu 1:2 bojovali o rozhodující duel série.

PŘ4, 12.03.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
1 7
  • Třetiny

    0:1, 1:3, 0:3
  • Střely na branku

    28:34
  • Vyloučení

    4:7
  • Využití

    0:3
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    385

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 30:35 Starý (Maštalířský, Postl; 5/5) – 14:40 Malínek (Křepelka, Gardoň; 5/3), 29:30 Šindelář (A. Čech; 5/5), 33:36 Hradec (Gardoň; 5/5), 39:15 A. Čech (Křepelka, Hradec; 5/5), 48:26 Kučera (Malínek, Hradec; 5/4), 49:27 Hruška (Šindelář; 5/5), 52:51 Kučera (Gardoň, Hradec; 5/4).

  • Průběh zápasu

    0:2, 1:2, 1:7

  • Rozhodčí

    Valenta, Kosnar – Malý, Deja

  • Sestava domácích

    Stránský – Soušek, Kladivo, Prokeš, Cipko, Kubíček, M. Hora, Vyhlídal – Maštalířský, Postl, Tůma, Dohnal, D. Čech, Horský, Vopat, Dej, Starý, Bednařík.

  • Sestava hostů

    D. Hora – Vlasák, Křepelka, Hrouda, A. Čech, Průšek, Němec, Moravec, Sypecký – Malínek, Kučera, Teplý, Šindelář, Vítek, Zvagulis, Hruška, Hurt, Půček, Gardoň, Hradec.


Reportáž

Osmifinálovou sérii, která se hraje na tři vítězné duely, lépe začali Středočeši, kteří oba domácí duely zvládli. V tom prvním sice ztratili dvoubrankové vedení, přesto uspěli 6:2, ve druhém nezaváhali výsledkem 7:0. Avšak Verva se nezalekla a v prvním utkání před svými fanoušky kontrovala 7:1, dnes si tak chtěla vybojovat rozhodující duel série.

První vážnější šanci zápasu ale zapsali hosté. Hradec pláchl všem na ledě, leč bekhendový blafák skórem nepohnul. Za domácí odpověděl Postl z mezikruží, Hora sklapl betony včas. K úvodní trefě střetnutí tak pomohla až dvojnásobná početní výhoda. V ní Křepelka od levé tyče předal k pravé Vojtěchu Malínkovi, který z první rozvlnil síť. O první přestávce tak hosté v rukách třímali fotbalové vedení.

To mohl hned zkraje prostřední periody navýšit Hradec, střílenou příhru ale protečoval těsně mimo. Na druhé straně zase až příliš přesně mířil Bednařík, jehož pokus orazítkoval břevno. Pak vymyslel hezkou průnikovku Čech na Davida Šindeláře, který sám před Stránským zavěsil do levého horního růžku. Jenže Verva ihned kontrovala. Maštalířský předal zleva v přečíslení dva na jednoho Martinu Starému a drama bylo na světě. Jenže ještě do přestávky odpověděl Vojtěch Hradec, který na brankovišti doklepl do sítě předchozí ránu Gardoně. Navíc těsně před sirénou přidal čtvrtý gól Aleš Čech dělovkou k tyči ihned po buly.

Poslední část odstartoval v přesilové hře Jan Kučera, který na brankovišti dorazil předchozí střelu Malínka. Vzápětí navíc půltucet trefil Jakub Hruška, jemuž na vrchol brankoviště předložil z levé strany Šindelář. Sedmý gól přidal opět Jan Kučera, jenž obdržel černý nesmysl před domácí svatyni a jejího strážce překonal bekhendem. Závěr duelu i celé série si již Mladá Boleslav pohlídala, když zkušeně držela kotouč daleko od své klece.

Cesta letošní extraligovou sezónu tak pro černožluté končí, do čtvrtfinále postoupili Středočeši.

Fanshop