Zápasy 17. 03. 2019, Tereza Čubanová

Litvínov nestačil na Karlovy Vary

Litvínov - V dalším utkání play-out se potkaly Karlovy Vary a Litvínov. Verva už nemá co získat ani co ztratit, za to Energie ještě bojuje. A zabojovala úspěšně, chemikům nasázela šest branek a odvezla si tak domů všechny body. I když Litvínov více než polovinu zápasu úspěšně dotahoval, třetí třetina rozhodla v jeho neúspěch. První gól po svém návratu do litvínovského dresu zaznamenal Peter Jánský.

Play-out, 17.03.2019, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
3 6
  • Třetiny

    0:0, 2:3, 3:6
  • Střely na branku

    27:40
  • Vyloučení

    1:2
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    1375

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 22. Jánský (M. Hanzl), 33. Petružálek (Myšák), 55. Ščotka (M. Hanzl)

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 22. R. Vlach (T. Mikúš, J. Černý), 28. O. Beránek (M. Rohan, Sičák), 35. Gríger, 44. T. Mikúš (Eminger, Šenkeřík), 46. J. Černý (R. Vlach), 49. Skuhravý (Eminger)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:6, 3:6

  • Rozhodčí

    Hradil, Mrkva – Hlavatý, Rampír

  • Sestava domácích

    Petrásek (Janus) – L. Doudera, Ščotka, Graborenko, Strejček, Trončinský, Březák, Hunkes – Svoboda, V. Hübl (A), Válek – Petružálek (A), Myšák, Helt – Jánský, M. Hanzl, Drašar – Jícha, M. Havelka, Trávníček (C).

  • Sestava hostů

    Bednář (F. Novotný) – Plutnar, Šenkeřík, Eminger, Kozák, Sičák (A), M. Rohan, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, O. Beránek – J. Černý, R. Vlach, T. Mikúš – Balán (A), Skuhravý (C), Kohout – Stloukal, Kverka, Lapšanský.


Reportáž

Ihned po úvodním vhazování se dostali do útočného pásma hosté, jenže žádnou střelou litvínovské neohrozili. Naopak na opačné straně kluziště vyslal tvrdou ránu na karlovarského gólmana Graborenko, trefil se pouze do jeho lapačky. Krátce na to se z čista jasna ocitl sám před brankářem Hanzl, z úhlu zkusil pozornost Bednáře, ale marně.

Litvínov zatím držel Karlovy Vary pod tlakem. 


Na druhé straně se prokličkoval mezi domácí obranou Mikúš, avšak minul branku. Hodně nepřesně si pak počínali litvínovští, Energie jejich špatné přihrávky nedokázala potrestat. Obrovskou šanci měl poté hostující tým, když se Vlach a Černý dostali do přečíslení dva na jednoho a bývalý litvínovský hráč orazítkoval tyč Petráskovy brány! Když puk vylétl až do pásma hostujícího celku, vyjel si Bednář až k mantinelu a chtěl kotouč poslat zpět. Avšak poslal ho jen na hokejku Hanzla, který zkusil trefit prázdnou klec, jeho střela přes bránící hráče neprošla. Znovu to zkoušel podobně i Ščotka, také neúspěšně. 

Několikrát rozjížděla Energie útok zpoza své branky, všechny její pokusy skončily neúspěchem. Většinu druhé třetiny provázela hra nahoru dolů i když v posledních pěti minutách měli mírnou převahu hostující hráči. Verva ale nezahálela a na prázdnou klec střílel Doudera, jenže Bednář se vytáhl mimořádným zákrokem a jeho střelu pokryl. Krátce na to nebezpečně tečoval Myšák Ščotkovu střelu, se štěstím Bednář svůj tým podržel. O pár chvil později jeden z hostujících borců vyzkoušel Petráskovu pozornost nečekaně až od modré čáry. Strážce litvínovské svatyně sice nejistě, ale přece puk zastavil a nedovolil Varům skórovat. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Druhou třetinu začali aktivněji hosté a to se jim také vyplatilo. V druhé minutě prostřední části dokázali otevřít skóré. 


Mikúš vyslal zpoza branky přihrávku přímo do předbrankového prostoru, kde byl připraven Roman Vlach a střelou z první nedal Petráskovi šanci! Jenže netrvalo ani 40 vteřin a Litvínov dokázal srovnat! Hanzl se prokličkoval mezi třemi hostujícími hráči a přenechal kotouč Peteru Jánskému, který z pravé strany pověsil puk pod víko hostující branky. Začalo se tedy znovu od začátku. Krátce na to orazítkoval Drašar břevno karlovarské brány. Hosté se snažili uzamknout Litvínov v pásmu, přímo před Petráska si najel Ondřej Beránek a vyzkoušel na dvakrát jeho pozornost. Jeho první pokus Petrásek vystihl, na ten druhý už byl ale krátký, a tak se Karlovy Vary ujaly vedení 2:1. Na druhé straně po pohledné kombinaci střílel mladík Svoboda, Bednář jeho pokus vyrazil betonem. U litvínovské klece bylo také dusno, Petrásek musel vytáhnout svoji lapačku. V šanci byl ještě Lapšanský, Válek obětavým zákrokem pomohl obraně a jeho pokus zastavil. 

Pár vteřin na to už litvínovští zvedali ruce nad hlavu! Jakub Petružálek ujel karlovarským hráčům a mířil sám na hostujícího brankáře, v souboji jeden na jednoho uspěl litvínovský útočník a srovnal tak skóré zápasu! A málem mohla Verva dotahovat další ztrátu, když nepřesnou přihrávku zpoza branky zachytl hostující hráč a prověřil Petráskovu pozornost! Jenže podobná situace se opakovala o pár chvil znovu. Tentokrát zpoza brány rozehrával Havelka a jeho přihrávka skončila přímo na hokejce Davida Grígera, jenž si sjel před Petráska a uklidil puk za jeho záda. Verva tedy musela opět dotahovat jednobrankovou ztrátu. To si ovšem zkomplikovala, když fauloval obránce Graborenko. Pro Vary se tak otevřela první přesilová hra utkání. Ta nezačala pro hosty vůbec dobře, Hanzl si vzal puk a ujel s Petružálkem na domácího brankáře, přihrávka jim ale nevyšla podle plánu, a tak se stav ani po této akci nezměnil. A přesilovkový nezdar pokračoval pro hosty i dál, o chvíli později se totiž rozehrávalo u jejich brány. Poté už výhoda odzvonila konec. Prostřední část skončila jednobrankovým náskokem Energie.

Puku se jako první v třetí části ujala Energie. Ale také jako první v třetí části faulovala. 


Litvínov si tak hned v úvodu zahrál přesilovou hru. Hosté se po pár vteřinách osvobodili. Poté se znovu domácí dostali do pásma dokud Graborenko neztratil puk, museli tedy útok zakládat znovu. Přesilová hra se Litvínovu vůbec nevydařila a svou šanci na vyrovnání tedy domácí celek promrhal. Havelka vyslal dělovku od modré, tu však zastavila noha hostujícího hráče. Na druhé straně se dostali do přečíslení dva na jednoho hostující hokejisté, z pravého kruhu pak zakončoval Tomáš Mikúš, který umístil puk přesnou střelou ke vzdálenější tyči. Karlovy Vary se tak ujaly vedení 4:2. Ale to jim očividně nestačilo. Netrvalo to ani 2 minuty a Vary vedly už o tři branky! Do naprosto stejné situace jako u čtvrtého gólu se dostal tentokrát Vlach spolu s exlitvínovských útočníkem Jakubem Černým, druhý zmiňovaný pohotovou střelou zakončil za Petráskova záda! Litvínovští fanoušci předvedli pěkné gesto, kdy po gólu bývalého litvínovského hráče provolávali jeho jméno. 

Hosté byli hladoví po dalších gólech a téměř ovládali hru. To se osvědčilo a hráči Energie přidali za Petráskova záda už šestou branku. Po nahození Emingera před domácí klec protlačil puk do branky hostující kapitán Václav Skuhravý. Verva se dostala do křeče, která se projevila na nepřesných pokusech o přihrávky. Po delší době si vyzkoušel střílet i Litvínov, Graborenkovu střelu se snažil tečovat jeden z jeho spoluhráčů, ale puk projel těsně vedle branky. Vervě se v tomto momentu vůbec nic nedařilo, naopak Vary byly na koni. Ačkoliv poté přišla nečekaná litvínovská akce, kterou chemici završili gólem! Hanzl se ujal kotouče, poslal ho na Jana Ščotku, a ten střelou z dálky prostřelil hostujícího gólmana! Verva tak ještě tedy upravila skóré. Do konce utkání už žádná jiná branka nepadla, a tak Karlovy Vary vezou domů pro ně velmi cenné tři body.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jiří Šlégr (HC VERVA Litvínov)

Pro nás tato utkání nejsou vůbec jednoduchá. Necháváme hrát mladé hráče. První třetinu jsme hráli dobře, nedali jsme ale žádnou branku. Ve druhé třetině byly individuální chyby, což se dalo s mladými hráči v kádru očekávat. Bohužel se chyby objevily i ve třetí třetině a my jsme utkání prohráli.

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary)

Začátek utkání byl z naší strany hodně nervózní. Jenom díky skvělé práci Jana Bednáře se nám podařilo ustát šance, které si domácí vytvořili. Do druhé třetiny jsme vstoupili lépe, uklidnili jsme se prvním gólem, vzápětí jsme však inkasovali. Jsme rádi, že jsme dokázali zvládnout to utkání a udělat další krok ke konci sezóny, který si všichni přejeme.

Fanshop