Zápasy - Junioři 16. 03. 2019, Ondřej Vlk, Kateřina Kundertová

Junioři vyválčili v Chomutově vítězství! Postup do play off ale neslaví

C h o m u t o v - V posledním kole skupiny o play off čekal litvínovské juniory těžký duel. Museli uspět na ledě rivala z Chomutova, který skupinu vede, aby si udrželi šanci na postup do play off. To se týmu pod vedením Radka Mrázka povedlo, když uspěli 3:1. O dvě branky se postaral Přemysl Svoboda. Litvínovští i přes výhru postup jistý neměli a museli čekat, jak dopadne duel Českých Budějovic s Vítkovicemi. Vítkovičtí domácí utkání zvládli a postoupili tak do play off z druhého místa. Mladí chemici obsadili třetí příčku ve skupině a do play off se neprobojovali.

O play off, 16.03.2019, Rocknet Aréna
logo Piráti Chomutov
logo Litvínov mládež
Piráti Chomutov Litvínov mládež
1 3
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 1:1
  • Střely na branku

    33:29
  • Vyloučení

    4:6
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    150

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Piráti Chomutov: 3. Jouza (Bartoš), 26. P. Svoboda (Myšák), 60. P. Svoboda

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 57. D. Zeman (Gut)

  • Průběh zápasu

    0:2, 1:2, 1:3

  • Rozhodčí

    Bejček - Komárek, Doležal

  • Sestava domácích

    Běhula (Pavlát) – Němec, Váchal, Šuráň, Seemann, D. Zeman, Beneš, Štochl – Vrhel, Chlán, M. Svoboda, Prokop, Jaroš, Holka, Koláček, T. Koblížek, Pech, Ouřada, Gut.

  • Sestava hostů

    Zajíček (Pejsar) – Bártek, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Myšák, Fišer, Kovačič, Dufek, P. Svoboda.


Reportáž

Do utkání lépe vstoupil Litvínov, jelikož už ve třetí minutě Daniel Jouza sebral po buly puk, dlouhým blafákem si položil brankáře a zavěsil – 0:1. V dalším průběhu černožlutí ubránili oslabení a mohli vedení zvýšit, jenomže David Jindra sám před bránou trefil Richarda Běhulu do masky.

O chvíli později v nevýhodě o jednoho hráče vyrazil Daniel Jouza, jehož bekhendový blafák v úniku vychytala domácí jednička. Největší šanci Pirátů měl na holi Josef Koláček, jehož v přesilovce našel křižnou přihrávkou Michal Gut, ale mladý střelec ránou z první trefil jenom přesouvajícího se brankáře.

Ve šestadvacáté minutě se litvínovští dostali do dvougólového vedení, které zařídil Přemysl Svoboda dorážkou z hranice brankoviště – 0:2. Za pár okamžiků se Jakub Štochl dostal do úniku, tváří v tvář brankáři nic nevymýšlel, ale střelou kolem lapačky neuspěl. Od 36. minuty hrál Litvínov minutu a čtrnáct vteřin v pěti proti třem, čehož ale černožlutí nevyužili.

Ve třetí části se začalo něco zajímavějšího dít až ve druhé polovině, kdy šli Piráti opět do tří. I tentokrát dvojnásobné oslabení ubránili. V 54. minutě vyrazil Dan Bartoš se spoluhráčem do přečíslení, nakonec to vzal na sebe, ale trefil jenom střed branky.

O chvíli později domácí využili power-play znásobenou ještě přesilovkou, ve které snížil nakonec jediný chomutovský střelec Denis Zeman dělovou ránou od modré – 1:2. Těsně před sirénou Richard Běhula opět odjel na střídačku, tentokrát se však prosadili litvínovští a Přemysl Svoboda, jenž od vlastní modré trefil opuštěnou klec – 1:3.

Fanshop