Zápasy - Junioři 03. 11. 2018, Ondřej Mach

JUN: Litvínov sedmi brankami rozstřílel Kladno!

Litvínovští mladíci po prohře v domácím zápase se Slávií vyhráli, venku porazili Kladno 3:7. Velkou zásluhu na dnešní výhře měly využité přesilovky, černožlutým se povedlo vstřelit čtyři branky v početní převaze. Nadstavba došla až do samostatných nájezdů, ve kterých ten rozhodující proměnil kapitán Dan Bartoš. Chemici tak od středočechů vezou všechny 4 body.

16., 03.11.2018, ČEZ Stadion
logo Rytíři Kladno
logo Litvínov mládež
Rytíři Kladno Litvínov mládež
3 7
  • Třetiny

    2:2, 1:4, 1:1 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Novotný (Jiroušek) – Kvapil, Staněk, Šmatlák, Flachs, Zíka, Zich – Šimek, Hašek, Bernat, Bláha, Husarik, Rendla, Štrombach, Čermák.

  • Sestava hostů

    Zajíček (Pejsar) – Bártek, Šubrt, Kitzberger, Kroupa, Havlík, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Dufek.


Reportáž


Hosté z Litvínova vstoupili do utkání svižně, jejich útočné choutky ale zbrzdilo vyloučení Dufka. V přesilovce se černožlutí ubránili, domácí Rytíři si větší příležitost nevytvořili. A o chvíli později už hosté mohli slavit. Vojtěch Kysela se dostal do samostatného úniku, který zakončil bekhendem přímo Novotného betony. Další vyloučení přišlo tentokrát na straně Kladna. I přesto, že měli kladenští o jednoho hráče na ledě méně, se jim podařilo vstřelit branku. Tomáš Bernat dorazil do branky puk, který Zajíčkovi vypadl  a vyrovnal. Z vyrovnaného stavu se ale domácí netěšili dlouho, Jouza s Bártekem nabili Ondřeji Dufkovi, a ten propálil Novotného. Kitzberger se následně provinil držením a oslabil svůj tým. I hosté hrozili ve vlastním oslabení, Bartoš to zkusil podobně jako Kysela při prvním gólu, pozorný Novotný si ale jeho kličku pohlídal. Kladno nakonec také využilo přesilovku, Zich našel před levou tyčí Adama Šimka, který sklepl puk do odkryté klece. Další velkou šanci měl Bláha, jeho pokus ale Zajíček zlikvidoval. Před koncem prvního dějství se ještě vylučovalo na obou stranách, branka už však k vidění nebyla. 

Druhé dějství začali Chemici stejně jako první oslabením, na trestnou lavici zamířil za podrážení Havlík. Přesilovka Kladna ale příliš šancí nepřinesla, snad jen když se nahození od modré pokusil tečovat Zíka, Zajíček však s touto střelou moc starostí neměl. Zíka následně putoval na "lavici hanby" za vysokou hůl. A právě tuto přesilovku přetavili hosté v další branku. Adam Šubrt to zkusil od modré čáry a jeho pumelice se zastavila až v kladenské síti. Po třetí brance se museli černožlutí znovu bránit, Limanovský fauloval a šel si odsedět trest za nedovolené bránění. V početní převaze se Kladnu potřetí podařilo dotáhnout náskok Litvínova. Bláha našel Petra Haška, který se svou přesnou střelou postaral už o třetí vyrovnání Kladna. Hosté ze severu ale okamžitě přišli z bleskovou odpovědí, z protiútoku se trefil Daniel Jouza. Další obrovskou šanci Kladna zlikvidoval skvělý Zajíček, Hašek na litvínovského gólmana recept znovu nenašel. Litvínov se poté ubránil další přesilovce za faul Kitzbergera a opět udeřil. Fišer přihrál mezi kruhy Marku Berkovi, a ten střelou zápěstím poslal Litvínov do dvoubrankového vedení! Už třetí přesilovku využili hosté a to když znovu Marek Berka dorážel do branky šanci Kysely. Chemici si tak do šatny odnesli náskok tří branek. 

Na začátku poslední části si pro hattrick málem došel Marek Berka, jeho stahovačku na levou tyč ale Zajíček vystihl a zabránil další brance ve své síti. Třetí třetina přinesla rychlou hru nahoru dolu, moc brankových příležitostí ale nenabídla. Hosté si zahráli přesilovku za faul Čermáka, ta se jim ale příliš nepovedla. Naopak mohl v oslabení snížit Bláha, ten ale nevyzrál na pozorného Zajíčka. Fišer se také objevil na trestné lavici, ale právě v tomto oslabení mohli litvínovští ještě zvýšit svoje vedení. Kysela se pěkně rozjel a nahrál Dufkovi, který nadělal hodně starostí Novotnému. V přesilovce se už ale Litvínov branky dočkal, Dan Bartoš přidal sedmou branku svého týmu a rozhodl tak o dnešním vítězství Chemiků 3:7. 

Nadstavba tentokrát tolik šancí nepřinesla, oba týmy zjevně čekaly na chybu soupeře. Berka to zkusil sám, ale ztroskotal na kladenské obraně. Na druhém konci kluziště střílel do Zajíčkovy vyrážečky Bernat, leč také neúspěšně. O osudu nadstavby tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Ten rozhodující na litvínovské straně proměnil Dan Bartoš a jeho zásluhou dnes Litvínov veze z Kladna všechny čtyři body. 

Fanshop