Zápasy 23. 03. 2018, Redakce, foto: J. Pavlíček

Boleslav rozhodla ve druhé třetině, Litvínov v kombinované sestavě

Třemi góly ve druhé části rozhodla Mladá Boleslav o výhře 5:2 ve své derniéře sezóny. Verva se dvakrát prosadila z přesilovky.

P-out 6, 23.03.2018, Škoenergo Aréna, Ml. Boleslav
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
5 2
  • Třetiny

    1:1, 3:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Groh – Hanzlík (C), Bernad, Dlapa, Eminger, Kotvan, Kurka – Valský, Nahodil, Orsava – Pacovský, Klepiš, Lenc – Pabiška, Urban, Volf – Procházka. Připraven Maxwell. Trenéři Kýhos, Ujčík, Žabka

  • Sestava hostů

    Petrásek (30. Kantor) – Iberer, Šesták – Gula, Čutta – Frolo, Doudera – Trávníček, Řehoř, Jánský – Matoušek, Válek, Doležal – Smolka, Šimeček, Stříbrný – Dufek, Jícha, Růžička – Mikúš. Trenéři Šlégr, Stránský, Weissmann, Skuhrovec


Reportáž

Bez řady hráčů základní sestavy a naopak s několika mladíky a hráči širšího kádru nastoupila Verva k poslednímu zápasu před startem baráže. V brance se v polovině zápasu vystřídali gólmani. Iberer, Čutta, Šesták, Mikúš a Růžička nastoupili v potřebném patnáctém utkání a zajistili si tak možnost nasazení v baráži.

Bruslaři se loučili se sezónou. Ne radostně, zklamání z nepostoupení do play off ještě nebylo zahojené, ale aspoň s myšlenkou záchrany již po 58. mistrovském zápase. Do Zápisu o utkání uvedli jen deset útočníků.

Před prořídlými tribunami přesto začali lépe. Pabiška z těžkého úhlu zaměstnal Petráska, ve 4. minutě prošlo – naštěstí bez usměrnění do sítě – brankovištěm Nahodilovo nahození.

Verva odpověděla akcí Matouška a Válka, na jejímž konci se snažil o koncovku Doležal. Pak už se radovali domácí fandové, Procházka pronikl přes Šestáka, Iberer musel hasit jeho šanci a pomohl si nedovoleně. Procházka z trestného střílení blafákem do bekhendu zavěsil pod horní tyč, 0:1.

Povzbuzení Bruslaři ještě více zaměstnávali Petráska (Hanzlík), Pacovský trefil, zdálo se, tyč. Vervě tak přišla vhod posunutá první komerční přestávka.

Po ní hosté začali vyrovnávat hru. Dufek hledal zpoza klece před brankou Růžičku, útoky byly častější, ale málo nebezpečné. Ke konci třetiny se to zlepšilo. Dlapa stáhl zezadu k ledu v 17. minutě Růžičku a Litvínov přesilovku využil. Žádný ušmudlaný gól to nebyl. Jánský si vyměnil puk s Řehořem, čímž vyšachovali obranu soupeře i gólmana a střela mířila do odkryté klece, 1:1. Škoda pak, že minutu před koncem v solidní pozici Smolka volil přihrávku místo střely.

Po změně stran znovu začali lépe Středočeši. Valský jel ve 22. minutě sám na Petráska, při bekhendovém blafáku, který Petrásek dobře vybruslil, mu sjel puk z hole. Urban pak uvolnil Volfa a litvínovský gólman jeho střelu chytil a udržel. Nevyzrál na něj ani dvakrát po sobě Orsava.

Za Vervu odpověděl až ve 29. minutě Iberer, Groh vyrazil. V polovině zápasu ještě žlutí přečkali tutovku Orsavy, kterému stačilo jen zvednout puk nad ležícího gólmana, ale v rozhodující chvíli mu střela nevyšla. V polovině utkání se také vystřídali brankáři hostí.

Zlomem zápasu bylo první litvínovské vyloučení (33. Čutta). Urban dorážkou zblízka nastartoval svůj tým, který pak rychle přidal ještě dva góly z přečíslení a vedl rázem 4:1.

Vervě nepomohlo ke korekci ani vyloučení Bernada ve 37. minutě. Kantor musel ještě likvidovat příležitost Valského v oslabení.

Ve 42. minutě projel do šance Pacovský a byl nedovoleně zastaven Čuttou. Litvínov se ubránil, ale dopředu se mu moc nedařilo. Pěkný hit předvedl Dufek na Kurku, ale gólu se dočkali Boleslavští. Orsava po chybě v defenzívě Vervy nadvakrát prostřelil Kantora, 5:1. Pak přibylo vyloučených. Utkání dokonce předčasně skončilo pro Klepiše. Urbanova pomsta a faul Valského poslaly Bruslaře na více než minutu do dvojnásobného oslabení, které po kombinaci využil Smolka a stanovil konečný výsledek.

Dohráno! To hlavní vypukne v úterý.

Druhý zápas: Chomutov - Jihlava 2:3sn.

Konečná tabulka skupiny o umístění: 11. Ml. Boleslav 76 bodů, 12. Chomutov 76 bodů, 13. Jihlava 65 bodů, 14. Litvínov 59 bodů.

(Čtěte zítra ráno: článek o baráži; soupeři, video, jak to bylo před dvěma lety, rozpis...)

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Viktor Ujčík: "Pro nás to byl poslední zápas sezóny a jsem moc rád, že kluci k tomu přistoupili takhle. Vyjádřili jsme hrubou nespokojenost s přístupem k zápasu v Jihlavě a chtěli jsme se na domácím ledě rozloučit výhrou, jak kvůli sobě, tak kvůli fanouškům. Musím hráče pochválit za přístup a také za odvedený výkon. Od začátku bylo vidět, že si za vítězstvím jdeme. Zpočátku tam bylo málo střelby, ale to jsme potom napravili a hned se to vyjádřilo i gólově. Jsem moc rád, že máme to 11. místo."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "Pro nás to poslední zápas v sezóně nebyl. Do Boleslavi jsme přijeli bez některých našich zkušenějších hráčů, protože jsme nechtěli riskovat, že by se někdo nějakým nešťastným zákrokem zranil. Proto jsme přijeli se širším kádrem. Přesto jsme chtěli odehrát solidní partii, pokud možno se tady i pokusit bodovat. Boleslav hrála v klidu, bylo vidět, že už jim o nic nejde. Fungovalo jim to, byly tam pěkné kombinace z jejich strany a my to horko těžko stíhali bránit. Nicméně jsme první třetinu remízově uhráli. Pak jsme dostali tři slepené góly ve druhé třetině a to rozhodlo. Byli jsme celou dobu horší, ale výsledek ovlivnily právě ty tři slepené góly. V našem případě to nehraje roli, čeká nás měsíc těžké dřiny a teprve tam se uvidí."

Fanshop