Zápasy 04. 02. 2018, Redakce

Konečně výhra! Ne tříbodová, ale po 13 zápasech

Litvínov ukončil sérii porážek! Tři body unikly v závěru, ale prodloužení rozhodl pro Vervu Lukeš (v zápase 1+2, Hübl 2+1).

47. kolo, 04.02.2018, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
4p 3
  • Třetiny

    1:1, 1:1, 1:1 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kantor – Baránek, Iberer – Kubát, Gula – Doudera, Čutta – Sklenička – M. Růžička, Mikúš, Hanzl – Trávníček (C), Gerhát, Jurčík – Lukeš, Hübl, Jánský – Matoušek, Válek, Řehoř. Připraven Soukup. Trenéři Šlégr, Stránský, Weissmann, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Růžička – Hanzlík (C), Nedomlel – Němeček, Eminger – Dlapa, Hrdinka – Říha – Žejdl, Nahodil, Orsava – Pacovský, Němec, Klepiš – Lenc, Musil, Pabiška – Valský, Urban, Kousal. Trenéři Kýhos, Ujčík, Žabka


Reportáž

Před utkáním předal zástupce České mincovny, partnera utkání, pamětní minci Ivana Hlinky paní Liběně Hlinkové, za aplausu publika.

První vyzkoušel brankáře soupeře Mikúš a při druhém střídání první formace Vervy nastřelil Růžička zblízka tyč! Němeček a Urban se dostali do přečíslení dva na jednoho, ale přihrávka díky domácímu zásahu neprošla. Pak byl vyloučen Mikúš, Matoušek s Jurčíkem však jeli v oslabení sami na jediného protihráče. Střelu prvního Růžička vyrazil.

Valský z kruhu srovnal poměr nastřelených tyčí, pak zase Kubátův švih na druhé straně prověřil Růžičku. Nic nebylo ani z Hüblova vysunutí. Čtvrtá řada černých se protlačila do možnosti, ale ke koncovce už nedošlo.

Pak přišly góly. Orsava projel po pravém křídle a po blafáku otevřel skóre, 0:1. Skleničkův trest Litvínov ubránil a 17 vteřin před přestávkou se provinil Žejdl. Málo času, řeklo by se, ale domácí to zvládli! Dvakrát ohrozili gólmana a Kubátova střela pouhé 2,3 vteřiny před koncem třetiny po Lukešově přihrávce prošla do sítě, 1:1.

Druhou část ale začali domácí zle a Pacovský usměrnil puk zblízka za Kantorova záda, 1:2. Chvíli na to hru na pár minut zdrželo rozbité tvrzené sklo. Po návratu z kabiny byla na domácích znát zvýšená snaha, ale defenzíva hostů odolávala.

Platilo to do 27. minuty, kdy se vysokou holí provinil Gula. V oslabení se uvolnil Lukeš a jeho akci dokončil Hübl, 2:2!

Dvě vyloučení Středočechů (29. Orsava, 35. Říha) přinesla domácí tlak, ale chyběla častější střelba a někdy i přesnější kombinace. Ve 38. minutě pak i trocha štěstí, puk a několik hráčů bylo v brankovišti, ale stav se po "trmě-vrmě" do druhé přestávky nezměnil.

Hned po pauze musel ven Orsava. Lukeš vybídl k teči Gerháta, Růžička zachránil. Později Klepišovu šanci Kantor vytěsnil. Ve 48. minutě se zablýsklo na obou stranách, až se prosadil k dorážce Čuttovy střely Hübl, 3:2.

Udrží HCVL těsný náskok? Jánský se jej důrazným průnikem až před branku snažil zvýšit. Pět minut před koncem Bruslaři zvýšili tlak a nakonec se dočkali půl minuty před vypršením 60. minuty při power play.

Litvínov při hře bez brankáře nejprve ohrozil prázdnou klec soupeře, ale puk se na rozježděném ledě zbrzdil. Žejdl pak srovnal na 3:3 a vynutil prodloužení. To netrvalo dlouho.

František Lukeš: "Nabral jsem docela slušnou rychlost, Viktor Hübl mi pomohl navázáním hráče, vystřelil jsem zpoza obránce a dorážka pak už byla do prázdné branky," popsal rozhodující okamžik utkání.

Jeho žlutočerní aktéři jej hodnotili jako už třetí docela solidní za sebou. I tentokrát tým hrál disciplinovaně. Prosadil se nejen z přesilovky, ale i v oslabení. Jen čekání na tříbodovou výhru stále čeká.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec: "Z naší strany zlepšený výkon oproti předešlému utkání, povedlo se nám konečně i vyhrát. Sahali jsme po třech bodech ještě před koncem, ale Boleslav výborně zvládla power play. Jsme samozřejmě šťastní, že se nám v prodloužení povedlo urvat další bod. Naše hra už si pomalinku sedá a jsme přesvědčeni o tom, že výkony z naší strany půjdou ještě nahoru."

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Viktor Ujčík: "Pro nás další z řady důležitých zápasů, bohužel dopadl tak, jak dopadl. My jsme sem jeli s vědomím, že Litvínov se zvedl, hodně bruslí, jsou agresivní, napadají, dohrávají souboje. Na utkání bylo znát, kde se oba týmy nacházejí v tabulce, byla tam řada nepřesností. Nás dnes zklamaly přesilovky, byli jsme v nich bezzubí a ještě jsme dostali gól. Nakonec jsme byli rádi, že jsme získali aspoň bod a neodjeli odsud s prázdnou."

Fanshop