Zápasy 07. 09. 2013, Ondřej Vlk, foto: Ondřej Vlk

Starší dorost: Litvínov prohrál i druhé utkání, trápí ho mizerná koncovka

K l a d n o - Starší dorostenci zavítali ve druhém utkání na led Kladna. Po domácím nezdaru si chtěli připsat první body do tabulky, ale to se jim nepovedlo. Utkání, kde byli litvínovští po většinu zápasu lepším týmem rozhodla kladenská dvojice Kaprál (2+2) - Hajný (2+1).

2. kolo, 07.09.2013, ZS Kladno
logo Rytíři Kladno
logo HC VERVA Litvínov
Rytíři Kladno HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    2:1, 2:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Vladař (Melančin) – Matula, Libecajt, Doudera, Chládek, Balcar, Havelka – Kružík, Pliml, Keszi, Hajný, Kaprál, Schildhabel, Janeček, Čermák, Bláha, Kadlec, Patyk, Borkovec

  • Sestava hostů

    Spěšný (Truhlář) – Sklenička, Najman, Bočkaj, Rameš, Jonák, Chmelař, Vostárek, Šíp, Jícha, Kučera, Moravec, Poljanský, Bárdoš, Brzek, Dunko, Březák, Posípšil


Reportáž

Po pátečním nezdaru v domácím prostředí odjeli starší dorostenci k dalšímu mistrovskému utkání sezóny tentokrát na led Kladna. Chemici vstoupili do utkání aktivně. V úvodních minutách první třetiny se do slibné akce probíjel Chmelař, ale nakonec byl zastaven kladenskou obranou.

Na časomíře svítila sedmá minuta a Litvínov se v zápase ujal vedení. Moravec našel ideálně najetého Jana Chmelaře, který precizním blafákem překonal Vladaře. Litvínov byl dále lepším týmem, jenže chemiky trápí žalostná koncovka. V 11. minutě ukázalo Kladno, že jejich produktivita je naopak výborná. Kaprál našel výborně postaveného Jakuba Hajného, který střelou z první se štěstím překonal Spěšného.

Litvínovští hráči měli i po této brance více ze hry, ale jejich další obrovskou šanci zastavil skvělý Vladař. 50 vteřin před sirénou oznamující konec první třetiny opět udeřilo Kladno. Obrana Litvínova předvedla obrovskou minelu, když jeden z beků namazal mezi kruhy Jakubu Kaprálovi a ten se nemýlil. Litvínov tak i přes slibně rozehranou první třetinu odcházel do kabin s jednobrankovým mankem.

V úvodu druhé periody byli hosté opět aktivnější a několikrát zamkli kladenské hráče v jejich obranném pásmu. Ve 25. minutě vypálil směr vladařova branka Moravec, kladenský brankař byl sice překonán, ale za jeho zády se ozval dunivý zvuk brankové konstrukce.

O 40 vteřin později se Vladař opět vyznamenal, když vychytal unikajícího Kučeru. Kladno dalo Litvínovu další lekci z produktivity a opět u toho byl aktivní Kaprál. Hajný zavezl puk a našel volného Jakuba Kaprála, který přišpendlil puk pod břevno litvínovské branky.

Ve 33. minutě bylo s litvínovskými ještě hůře, když musel Spěšný lovit další puk ze své sítě. Kaprál poslal ideální pas na Jakuba Hajného, který se nemýlil a poslal domácí do tříbrankového trháku. Těsně před koncem druhé třetiny se opět blýskl Vladař, když předvedl parádní semafor proti střele Brzka.

Závěrečná třetina patřila domácím, Kladno hrálo přesně to, co potřebovalo. Litvínov se prakticky nedostal do větší šance, hráči byli průběhem utkání trochu šokovaní, když po dvou dobře odehraných třetinách prohrávali 1:4.

V polovině třetí třetiny Hajný orazítkoval tyč spěšného branky. 55. minuta a k vidění byla první velká šance Litvínova ve třetí třetině. Domácí obrana udělala obrovskou chybu, ale Pospíšil ani sám vstříc Vladařovi neuspěl, ten jeho blafák vychytal. Litvínov tak prohrál i druhé utkání sezóny a o nápravu bude usilovat v pondělí doma proti Spartě Praha.

Ohlasy


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Petr Nekvinda (HC Litvínov): Začali jsme podobně jako proti Karlovým Varům, bojovali jsme, ale měli jsme trochu smůlu. Dnes jsme na to pět navázali v první třetině. Dali jsme branku a byli jsme lepší. Od druhé třetiny, jako když mávne proutkem a začali kluci dělat chyby. Kladno to potrestalo, na Kladně mají hráče co umí využít každou šanci. Nám se tohle nedařilo, měli jsme taky několik dobrých šancí od Kučery, Pospíšila a Chmelaře, kteří se dostali do úniků. Možná kdyby jsme nějakého góla z těch šancí dali, tak by to utkání vypadalo trochu jinak. Zlomový moment byl v první třetině, kdy jsme vedli 1:0 a byli jsme lepší. Rozhodčí nás vyloučil, my jsme pak dostali gól na 1:2 a poté jsme se už nějak psychicky položili, protože to byl gól těsně před koncem třetiny.

Fanshop