Zápasy 14. 09. 2013, Lucie Lobo, foto: Ondřej Vlk

Junioři: Litvínov třetí utkání nezvládl, podlehl Plzni 2:5

L i t v í n o v - Černožlutým se třetí utkání nepodařilo a body si odváží Plzeň. I přesto, že Litvínov na začátku utkání vedl, hosté dokázali vyrovnat a druhá třetina patřila Plzni, kdy utekla Litvínovu o dvě branky. Na konci utkání to sice černožlutí zkusili v šesti, nakonec ale podlehli Plzni 2:5.

4. kolo, 14.09.2013, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
2 5
  • Třetiny

    1:1, 0:2, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Soukup – Strejček, Cvrk, Kokeš, Fučík, Baránek, Svoboda, Šesták, Mical, Válek, Trübenekr, Řezníček, Písařík, Stříbrný, Štěpka, Zdeněk, Čeřovský, Weitz.

  • Sestava hostů

    Pacl – Kubík, Houfek, Hanus, Holý, Rajal, Kohel, Moravčík, Michel, Tulačka, Kristl, Kepka, Mašek, Indrák, Uhlík, Přikryl, Pejchar, Čadek, Polata, Langer.


Reportáž

V úvodu první třetiny byla Plzeň před Soukupem a bylo pískáno jedno zakázané uvolnění Litvínova za druhým. Ve třetí minutě se ale Litvínov vymanil z hostujícího tlaku. Čeřovský nahrál Dominiku Štěpkovi, který vystřelil z kruhu a kotouč sjel gólmanu Paclovi po betonu až do branky. V osmé minutě se na druhé straně dostal do velké šance Indrák, který se dostal přes obránce Fučíka, ale neměl mnoho prostoru k zakončení a kotouč letěl mimo branku.

V polovině úvodní třetiny se do slibné akce dostala opět Plzeň, kdy ze skrumáže před brankou nakonec puk vyšťoural Soukup a zastavil tak plzeňskou šanci na vyrovnání. Chvíli na to byl ale vyloučen Písařík a Plzeň této početní využila! Marcel nahrál Miroslavu Indrákovi na modrou a jeho střela propadla až za Soukupova záda.

Ve 28. minutě poslal Plzeň do vedení Miroslav Indrák, který si připsal již druhou branku v tomto utkání. Hosté dostali po druhé vstřelené brance větší chuť a Litvínov dlouho nepustili do útočného pásma. Když se domácím konečně podařilo dostat se před Pacla, neuspěla ani Baránkova střela z modré, ani Štěpkova jedovka z kruhu.

Ve 33. minutě utekla Plzeň Litvínovu o další branku, o kterou se postaral Richard Kristl, kterému nahrál Michel před odkrytou branku. Kristl už neměl problém zakončit do litvínovské svatyně. Chvíli poté se po šanci Litvínova za brankou strhla menší potyčka a na trestnou lavici usedl Marcel na 2+2 minuty za hrubost a podražení. Hosté se tak bránili čtyři minuty v oslabení. Plzeň ale tuto nepříjemnost přestála bez inkasované branky.

V začátku závěrečné třetiny se do šance dostal Písařík, který ale bekhendem přestřelil Paclovu branku. Ve 45. minutě se do další litvínovské akce dostali Mical s Trübenekrem, kdy ujeli dva na jednoho. První jmenovaný se rozhodl vystřelit, ale z kruhu našel jen připraveného Pacla. Chvíli na to na druhé straně Houfek vybízel Tulačku k teči, kotouč ale letěl mimo branku. Tlak hostí ale pokračoval, když Marcelovu střelu tečoval Mašek, kotouč si ale pohlídal Soukup.

V polovině závěrečné třetiny ujel Válek po mantinelu a zakončoval z kruhu, našel ale jen Paclovu lapačku. V 52. minutě ujel Písařík sám na Pacla, byl ale hákovaný Kubíkem a tak si Litvínov zahrál dvě minuty přesilové hry. Černožlutí nesehráli tuto početní výhodu vůbec špatně, ale k brance litvínovská snaha nevedla. V 57. minutě zvýšila Plzeň svůj náskok na 4:1, kdy pěknou kombinaci zakončil za záda Soukupa Jiří Kepka.

Minutu na to se ale Písařík se Zdeňkem dostali do přečíslení dva na jednoho a párkrát si vyměnili puk. Poslední nahrávka před odkrytou branku ale Písaříkovi nesedla a puk skončil v rohu kluziště. V úvodu poslední dvouminutovky zápasu odjel Soukup na střídačku a Litvínov to zkusil se šesti bruslaři. To se mu vyplatilo, protože zásluhou Pavla Písaříka snížil náskok Plzně na 2:4. Po vhazování se Soukup opět vydal na střídačku, ale Kepka zachytil nepřesnou rozehrávku černožlutých, nahrál Patriku Marcelovi, který do prázdné branky potvrdil vítězství Plzně.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov):Mohu akorát soupeři pogratulovat k zisku tří bodů. Byli jsme dnes po těch bodech málo hladoví a rozhodl především důraz v obou předbrankových prostorách. Z rohu se zápasy nevyhrávají.

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

David Bruk (HC Plzeň 1929): Utkání bylo do poloviny vyrovnané. Byli jsme šťastnější v tom, že jsme uspěli v přesilové hře a odskočili na 3:1. Zápas se lámal v tom, když jsme dostali čtyři minuty a podařilo se nám to ubránit. Vítězství jsme potřebovali, protože jsme dostali šest branek od Chomutova a nutně jsme potřebovali body.

Fanshop