Zápasy 22. 03. 2024, Redakce

Litvínov doma na Kometu nevyzrál, čtvrtfinálová série je srovnána

Litvínovští hokejisté čtvrté utkání čtvrtfinále play off s Kometou nezvládli. Na domácím ledě se až do branky Petra Koblasy z 55. minuty neuměli střelecky prosadit, naopak sami pětkrát inkasovali a prohráli 1:5. Série se tak vrací zpátky do Brna za vyrovnaného stavu 2:2 na zápasy.

ČF4, 22.03.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Kometa Brno
HC VERVA Litvínov HC Kometa Brno
1 5
  • Třetiny

    0:2, 0:2, 1:1
  • Střely na branku

    27:25
  • Vyloučení

    2:4
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    5944

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 55. Koblasa (Kirk, Baránek)

    Branky a nahrávky HC Kometa Brno: 4. Flek, 12. Moro (Okál, Kohout), 22. Pospíšil, 34. Moses (Flek, Zaťovič), 54. Marcinko (Flek)

  • Průběh zápasu

    0:5, 1:5

  • Rozhodčí

    Jeřábek, Mejzlík – Ondráček, Thuma

  • Sestava domácích

    Tomek (22. Zajíček) – Zile, Demel, Šalda, Baránek, Czuczman, Zeman, Strejček – Kirk, Sukeľ, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Kudrna, Jurčík, Válek – Maštalířský, Zygmunt, Havelka.

  • Sestava hostů

    Furch – Ďaloga, Gazda, Kučeřík, Holland, Kaňák, Moro, Osburn – Pospíšil, Marcinko, Kos – Zaťovič, Cingel, Flek – Vincour, Zbořil, Moses – Okál, Kollár, Kohout.


Reportáž

Před vyprodanými tribunami na Zimním stadionu Ivana Hlinky začali lépe hosté. Ti nejprve přečkali solidní příležitost Ondřeje Kašeho, který z mezikruží minul brněnskou klec, a pak sami udeřili. V čase 3:59 Jakub Flek využil nešťastného podklouznutí litvínovského beka Šaldy, sebral puk a zvedl ho nad roztaženého Tomka.

Na opačné straně byl v permanenci gólman Furch, jenže z velkého závaru chemici vyrovnání nevytěžili. Koblasa totiž z dobré pozice nedokázal zvednout kotouč nad beton brněnského brankáře. Krátce nato navíc hosté odskočili do dvoubrankového vedení, kdy Greg Moro vypálil z kruhu nad Tomkovu lapačku.

V úvodu druhé třetiny navíc vedla Kometa už 3:0. Přihrávku Hlavy vystihl Kristián Pospíšil, ujel sám na Tomka, kterého dokázal prostřelit. Do litvínovské klece poté zamířil Zajíček. Chemici byli blízko snížení v polovině základní hrací doby, když se po vhazování objevil před odkrytou brněnskou klecí Havelka, ale Furch jeho gólovou dorážku zastavil.

Kometa si ovšem chvilku nato pomohla v přesilovce. Tu využil Steve Moses, který se trefil bez přípravy po přihrávce Fleka. Ve třetí části zakončil Jurčík rychlý únik po křídle střelou nad brněnskou klec, na druhé straně se v oslabení prosadil Tomáš Marcinko, jenž střelou nad vyrážečku Zajíčka přidal pátý gól Brna.

Neuběhla ani minuta a Litvínov se v přesilovce dočkal alespoň čestného gólu. Kirk nabil Petru Koblasovi, který vystřelil z první a připravil hostujícího gólmana Furcha o čisté konto – 1:5.

Stav série je tak srovnaný 2:2 na zápasy. Páté utkání čtvrtfinále play off Tipsport extraligy mezi litvínovskými hokejisty a Kometou je na programu v neděli 24. března od 17 hodin na brněnském ledě.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Je před námi nová série na dvě vítězná utkání. Soupeři jsme bohužel třemi individuálními chybami nabídli velmi jednoduché vedení, a pak už jsme nenašli recept na nějaký obrat, případně na zdramatizování utkání. Potkaly se týmy, které zatím nevyužily domácího prostředí.“

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Jaroslav Modrý

„Série je srovnaná. Hrají proti sobě dva dobré týmy. Měli jsme dobrý vstup do utkání, v důležitých chvílích nás potom podržel Dominik Furch. Jedeme domů dál pracovat.“

Fanshop