Z kabiny Třince

Oceláři Třinec odehráli sedm zápasu, z nichž bodovali čtyřikrát, ale pouze dvakrát získali plný bodový zisk. V tabulce se třinečtí hokejisté nacházejí na dvanáctém místě s osmi body. Motivaci má Třinec velkou, před domácím publikem totiž ještě nezvítězil. Otázkou zůstává, jaká bude sestava. Oceláře trápí velká marodka. Do utkání podle třineckého webu nenastoupí Petr Vrána a otazníky visí i nad dalšími hráči jako je Milan Doudera, Martin Marinčin nebo Marián Adámek.

Třinec měl týdenní zápasovou pauzu, jelikož páteční utkání s Hradcem Králové bylo odloženo. Naposledy se tak draci utkali s libereckými Tygry. Už se zdálo, že Liberec si z WERK Arény odveze všechny body, když v 55. minutě poslal zápas do prodloužení Miloš Roman. V nastavené pětiminutovce se po dvou minutách trefil Melancon a bonusový bod brali Tygři. Oceláři tak získali alespoň první bod na vlastní půdě. “Když šel soupeř do vedení 3:2, vytvořili jsme si přesilové hry a v jedné byli úspěšní a ještě na konci základní hrací doby jsme měli poměrně dost šancí. Musíme tomu jít více naproti, a za to budeme někdy odměněni. Dneska ještě ne," uvedl po další porážce Zdeněk Moták.

Kanadskému bodování v Třinci velí Martin Růžička (3+5), se sedmi body na kontě je mu v patách Marko Daňo. Více prostoru v brankovišti dostává Marek Mazanec (90,13%). Z 25 přesilových her dokázali Oceláři osmkrát skórovat a mají úspěšnost 28.00%, což v klidu stačí na střed tabulky v úspěšnosti. V oslabení mají třinečtí hokejisté mezery. Odehráli doposud 26 oslabení, inkasovali 7 gólů a mají úspěšnost 73,08% a v procentuální úspěšnosti ubráněných oslabení jsou aktuálně nejhorší. Na druhou stranu jim hraje do hokejek nízká míra trestanosti, a tak nedávají soupeři tolik příležitost ke skórování v početní převaze. 

Z kabiny Litvínova

Chemici jsou aktuálně na třízápasovém tripu. V pátek je čekal duel s Kometou. Infarktové utkání nakonec dopadlo lépe pro domácí Brno a do Třince tak Litvínovští míří s porážkou v zádech. V první třetině si domácí vytvořili jednobrankový náskok, ale Verva ve druhém dějství předvedla obrat, který odstartoval ve 32. minutě Matúš Sukeľ. Jenže radost z vyrovnávací branky vydržela Litvínovským pouze minutu, vzápětí museli znovu dotahovat gólové manko. Závěr prostřední části patřil hostující Vervě, která během 30 sekund šla do vedení. Nejprve srovnal Nicolas Hlava a o chvilku později poslal Litvínov do vedení Giorgio Estephan, který zaznamenal první trefu v letošní sezoně. Jenže ve třetí třetině si Kometa vzala své vedení zpět, vyrovnat na 4:4 sice dokázal Michal Gut, poslední slovo však měli domácí hokejisté, kteří nakonec zvítězili 5:4. "Troufám si říct, že snad kromě poloviny první třetiny jsme měli první dvě třetiny otěže utkání v našich rukách,” uvedl po utkání asistent hlavního trenéra Karel Mlejnek.

Po osmi odehraných zápasech mají chemici na kontě rovněž 8 bodů a nachází se na 13. místě pod Oceláři, kteří mají lepší skóre. Do čela kanadského bodování se vrátil Giorgio Estephan (1+7), který patřil k tahounům mužstva v loňském herním ročníku. Se šesti body je na druhém místě Andrej Kudrna. Jasnou jedničkou Litvínova je Šimon Zajíček (91,76%), ale v pátek ho v průběhu třetí třetiny vystřídal Denis Godla (82,35%). Ani Litvínov nemá oporu v přesilových hrách, jsou na spodu tabulky s procentuální úspěšností 11,43%. Naopak oslabení Verva zvládá a patří mezi 5 nejlépe zvládajících týmů. Jak se bude chemikům dařit na ocelářské půdě?