Podepsal jsi svůj první profesionální kontrakt v kariéře, jaké z toho máš pocity?

Splnil se mi sen. Už jako malý jsem snil o tom, že bych chtěl v Litvínově hrát za A-tým. Smlouva je pro mě první krok a moc děkuji klubu za tuto šanci.

Pocházíš z Loun, kde jsi s hokejem začínal. Byl tvým snem vždycky Litvínov?

Jasně, já jsem se přesunul do Litvínova s cílem, že bych si tu jednou chtěl zahrát za áčko. Je to pro mě čest podepsat zde smlouvu. Teď je přede mnou hodně práce, abych si splnil další sen a za A-tým si tady zahrál.

Jaká byla tvá hokejová cesta?

Začínal jsem s hokejem v Lounech, kde jsem hrál do sedmé třídy a pak jsem přestoupil do Litvínova. V osmé třídě jsme měli parádní sezónu, kdy jsme v Litvínově vyhráli mistra české republiky. Nějak to plynulo, jsem rád, že jsem si letos mohl zahrát už i za juniory a nakonec do došlo až sem k podpisu smlouvy. Moc si toho vážím. 

Jaký byl pro tebe zážitek vyhrát mistrovský titul s osmou třídu?

Bylo to neskutečné. Poslední zápas jsme hráli o mistra a prohrávali jsme v něm, ale i díky našim trenérům Radkovi Gogovi a Jindrovi Kotrlovi, kteří nás skvěle namotivovali jsme zápas otočili a urvali jsme titul mistra. Byl to pro všechny parádní zážitek. 

Jsou to právě ty okamžiky, které hokejistu v kariéře posouvají dále?

Určitě, jsou to skvělé zkušenosti a zážitky. Rád na to vzpomínám a je to takový hnací motor do další práce, protože by to člověk rád zase někdy zopakoval. 

Jak velká motivace je pro tebe smlouva s A-týmem?

Byl to můj sen a stojí za tím hodně práce a úsilí, které jsem do tréninku a zápasů dával. Budu na sobě makat a snažit se si splnit další sen, kterým je probojovat se do litvínovského A-týmu.

Cítíš právě velkou šanci, protože jsi za A-tým v poslední době zahrálo několik mladých odchovanců?

Je vidět, že možné je vše a v šanci tady věřím. Budu makat dál a budu se snažit navázat na kluky jako je Honza Myšák nebo Lukáš Stehlík, kteří se do áčka probojovali.

V dorostu jsi produktivní, jak hodnotíš dosavadní průběh sezóny? 

Osobně se mi celkem dařilo. Bohužel jako týmu se nám moc nevedlo, protože jsme nepostoupili do nadstavby na play off. Teď chceme zabojovat, abychom se do play off dostali ze druhé skupiny a něco tam uhráli. 

Nastoupil jsi letos i za juniory, jak velký to byl herní rozdíl?

Bylo to silovější a rychlejší, ale nemyslím si, že by to byl nějaký obrovský rozdíl. Myslím si, že jsem stíhal a budu makat dál, abych dostal další zápasy. 

Proslýchá se o tobě, že máš výbornou střelu. Piluješ ji nějakými individuálními tréninky? 

Doma na zahradě od mala trénuji střelbu. Taťka mě to učil a určitě jsem doma vystřílel na bránu několik tisíců puků. Stálo to určitě hodně času, ale jsem rád, že z toho teď mohu těžit. 

V dorostu vás začal letos trénovat Jakub Petružálek, který toho má hokejově hodně za sebou. Předal ti nějaké rady?

Bavil jsem se ním o tom. Vyprávěl jaké to bylo v Americe či Rusku, jaké tam jsou rozdíly. Předává nám své zkušenosti, když přišel do týmu, tak přinesl nový impulz do trénování. Je to výborný člověk. 

Máš v A-týmu nějaký vzor, někoho kdo se ti herně líbí? 

Moc se mi líbí Giorgio Estepan. Jeho šikovnost, jak čte hru a pohybuje se na ledě. 

Měl jsi v mládí i nějaké jiné vzory?

Vždycky se mi líbil Franta Lukeš. Jednou bych si s ním chtěl zahrát v lajně.