Začátek utkání vyšel domácí Vervě na jedničku a po první třetině si do šaten odnášela vedení 3:1. „Povedlo se nám konečně, co jsme chtěli, a to dobrý vstup. Plnili jsme ten plán, co jsme chtěli, dařilo se nám v první třetině. Škoda toho prvního gólu, bylo to podle mě školácké takhle vystřídat. Ale stalo se, furt jsme vedli,“ popisoval bezprostředně po utkání David Kaše.

Ve druhé části hry však vládlo Dynamo a čtyřmi brankami otočilo vývoj duelu na svou stranu. „Bohužel, druhá třetina nám prostě nevyšla. Pardubice nám ukázaly to, v čem jsou silné. Blokování střel, předbrankový prostor. Ve druhém a třetím gólu nám tohle chybělo. Pak trošičku smolný ten čtvrtý, ale to je hokej,“ bral to sportovně útočník Litvínova.

Ani po zvýšení Pardubic na 6:3 se však chemici nevzdávali a neustále se hnali vpřed: „Jsem pyšný, že i když jsme prohrávali o tři góly, dali jsme dva, a nakonec to bylo vyrovnané. Bojovali jsme do poslední chvíle. Kdyby bylo trošku víc štěstíčka, možná vyrovnáme. Stál proti nám gigant, škoda toho prvního utkání v Pardubicích. Bylo to všechno o gól, ale takhle hrál i Hradec. Musím uznat, že byl soupeř lepší. Gratulujeme.“

„Rozhodla zkušenost. Mají zkušené borce, kteří play off hráli a vyhráli. My jich tolik nemáme, ale musím říct, že kluci makali, nechali tam všechno a je to pro nás úspěch, i když teď jsme možná trochu zklamaní, že jsme neudělali alespoň jeden zápas, protože jsme od toho byli kousek,“ litoval David Kaše.

I tak je ale postup do semifinále přes Plzeň v předkole a silnou Kometu Brno ve čtvrtfinále velký úspěch. „Už i za den to budeme hodnotit jako pozitivní sezonu. Když se ale už jen dostanete do toho semifinále, chcete vždycky vyhrát. Jste hladoví po úspěchu. Pardubice nám ale ukázaly jejich sílu týmu, my jsme byli skoro všude o krok později,“ kroutil hlavou mladší z bratrů Kašových.

Za celý průběh sezony byl však rád: „Z osobního i týmového hlediska můžu být spokojený. Mám rád úspěchy, semifinále je také hezké. Kdybychom si to řekli před začátkem sezony, nevím, jestli bychom tomu věřili. Opravdu musím říct, že hodně kluků vyskočilo nahoru. Strašně moc střel nám chytili gólmani, musím poděkovat oběma, parádní sezona pro ně. Trenéři odvedli dobrou práci, celému týmu bych chtěl poděkovat. Hlavně i fanouškům, že nás i v těch slabších chvílích, co jsme měli v sezoně, drželi. Myslím, že jsme se jim v semifinále odměnili,“ nešetřil chválou zkušený útočník.

Jako jeden z nejlepších zážitků však bere vzájemnou spolupráci se svým bratrem Ondřejem: „Víc jsem si nemohl přát. S bráchou to bylo skvělé, každé střídání jsem si užíval. I když třeba byly občas slabší chvilky, jsme na tom ledě dva. Podpořili jsme se, i když to tam nepadalo. Ukázala se hlavně síla kádru, když nám to teď nestřílelo, góly dávali jiní. Jsem rád, že i když jsme neudělali top čtyřku v základní části, vzali jsme si to zpátky. Top čtyři je úspěch.“