Když se oba celky setkaly v letošní přípravě poprvé, byla z toho sedmigólová přestřelka, kterou muselo ukončit až prodloužení. Chemici v zápase během prvních dvou třetin pokaždé dotahovali, na boleslavské zásahy odpověděli Hübl s Kubátem. Pro jednačtyřicetiletého útočníka to byla už čtvrtá trefa v přípravě, navrátilec Kubát skóroval poprvé. 

V posledním dějství naklonil misky vah na stranu domácích Petružálek, sedm minut před třetí sirénou ale Stránský poslal duel do prodloužení. V něm o výhře Středočechů definitivně rozhodl Žejdl. V brance černožlutých se tentokrát objevil Jaroslav Janus a zaznamenal 22 přesných zákroků.

„Asi bych už radši přestal dávat góly, abych si nechal něco na sezonu,“ vykládal v pozápasovém rozhovoru veterán Hübl. „Zatím to tam padá, tak snad se dobře připravím. Věk zatím neřeším, cítím se dobře a doufám, že to bude pokračovat.“

Litvínov už za sebou má polovinu přípravných klání před novým ročníkem. „Ve hře jsou dobré momenty, ale pořád i nějaké chyby vzadu,“ upozorňoval. „Ještě je čas to vypilovat. Hodně se tomu věnujeme v tréninku, takže doufám, že do září to natrénujeme co nejlépe.“


Nedávného oslavence si pochvaluje i trenér chemiků Jiří Šlégr. „Na Viktorovi je stále vidět, že ho hokej baví. V jeho letech je to úžasné,“ přikyvoval Šlégr. „Příprava ale není o gólech, ale spíš o tom, jak všichni dodržujeme systém. Musíme na tom dál pracovat.“

Největší starost zatím bývalému obránci Litvínova dělají zadní řady. „Hlavně si musí zvyknout jeden na druhého. Obránci by měli vždycky hrát pospolu, měli by na sebe hodně mluvit a na tom se snažíme pracovat. Rozhodně s tím nejsme ještě úplně spokojeni,“ přiznal kouč. 

Pro Boleslav byl duel s Vervou prvním v přípravě na novou sezonu a podle toho jej také hráči hodnotili. „Hodně věcí si ještě musí sednout. Bylo vidět, že nejsme ještě tak sehraní, některé věci nám nešly. Musíme si na sebe zvyknout, co se pětek týče. Každý si musí zjistit, kde ten druhý jezdí, abychom si na sebe zvykli, aby hokej potom vypadal lépe,“ vypočítával útočník Adam Zbořil. 

Bruslaři poslední zápas odehráli v úterý, kdy porazili Kladno 4:1. Tým z města automobilů v úvodu zvládl tlak Rytířů a po čtyřiceti minutách už vedl o tři branky. Kladno se do zápasu na začátku třetí třetiny snažil dostat Machač, razítko na výhru Boleslavi ale dal jedenáct minut před koncem Pabiška. 

Přijeďte litvínovské hráče podpořit ve čtvrtek do boleslavské ŠKO Energo Arény, úvodní buly bude vhozeno v 17:30.