Zápasy 18. 03. 2024, Daniel Fekets

Druhá třetina rozhodla. Litvínov vyhrál 5:1, z Brna veze dvě výhry

Litvínovští hokejisté prožívají povedený vstup do čtvrtfinálové série s Kometou. Na brněnském ledě totiž zvládli i druhý duel a po vítězství 5:1, na kterém se třemi kanadskými body podílel Liam Kirk, si do domácího prostředí odvážejí vedení 2:0 na zápasy.

ČF2, 18.03.2024, Brno, Winning Group Arena
logo HC Kometa Brno
logo HC VERVA Litvínov
HC Kometa Brno HC VERVA Litvínov
1 5
  • Třetiny

    0:1, 0:4, 1:0
  • Střely na branku

    32:21
  • Vyloučení

    4:3
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    7700

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Kometa Brno: 50. Zbořil (Kohout)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 15. Zygmunt (Maštalířský, Baránek), 27. Kudrna (Abdul, Jurčík), 30. Kirk (Czuczman, Koblasa), 37. Koblasa (Kirk), 38. Kirk (Sukeľ, Válek)

  • Průběh zápasu

    0:5, 1:5.

  • Rozhodčí

    Šír, Cabák – Lhotský, Ondráček

  • Sestava domácích

    Furch (30. Lukeš) – Ďaloga, Gazda, Kaňák, Holland, Kučeřík, Moro, Osburn – Pospíšil, Kollár, Moses – Zaťovič, Cingel, Flek – Vincour, Marcinko, Kos – Okál, Zbořil, Kohout.

  • Sestava hostů

    Tomek – Zile, Demel, Šalda, Baránek, Czuczman, Zeman, Strejček – Kirk, Sukeľ, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Kudrna, Jurčík, Abdul – Maštalířský, Zygmunt, Válek.


Reportáž

Ve 3. minutě domácí Kaňák zablokoval střelu, načež Cingel vybídl v samostatném úniku Fleka, jehož zakončení chytil Tomek lapačkou. Následně byl k vidění bojovný hokej z obou stran, při kterém si oba celky mnoho prostoru nedávaly. V polovině 15. minuty tak udeřili chemici. Po Baránkově nahození se kotouč odrazil před Pawla Zygmunta, který se nemýlil - 0:1. Kometa mohla odpovědět o chvíli později, kdy Vincour servíroval kotouč k Marcinkovi, jenž se ovšem z branky neradoval, tudíž černožlutí po dvaceti minutách stejně jako v neděli vedli o gól.

Zkraje druhé periody se dostala do velké šance Kometa. Po zaváhání Tomka v rozehrávce promáchl u brankoviště pálící Zaťovič, následně Flek trefil rameno slovenského brankáře. V čase 26:47 Litvínovští podruhé udeřili. Precizní křížnou přihrávku Abdula si na pravém kruhu našel pohotově pálící Andrej Kudrna - 0:2. Vzápětí mohla Kometa snížit, Tomek se ovšem proti střílejícímu Hollandovi blýskl. Další trest tak přišel v polovině řádné hrací doby, kdy Liam Kirk pohotově dorazil puk za bezmocného Furcha - 0:3.

Brněnského gólmana následně v bráně nahradil Lukeš, jenž musel dávat pozor při střele Strejčka z mezikruží, avšak litvínovský zadák přestřelil. Ve 35. minutě se faulem v útočné třetině provinil Marcinko. Hosté si vytvořili dvě zajímavé střelecké pozice, jenže gól nevstřelili. To se podařilo až následně Petru Koblasovi, který na Kirkovu přihrávku nastavil hokejku a jel se radovat - 0:4. Výborně hrající Liam Kirk ještě před koncem druhé části přidal pátý gól a o osudu druhého utkání bylo prakticky rozhodnuto už po dvou třetinách - 0:5.

Třetí třetina se už tak víceméně dohrávala. Připomněl se znovu Kirk, který v obrovské rychlosti objel Hollanda a následně trefil připravenou Lukešovu lapačku. V 50. minutě se poprvé v utkání prosadili domácí, když Kohout vybídl mezi kruhy stojícího Adama Zbořila, jenž propasíroval touš mezi Tomkovy betony - 1:5. Záhy zamířil předčasně pod sprchy obránce Kučeřík, za faul na Abdula obdržel od rozhodčích trest do konce utkání. V úplném závěru už žádná branka nepadla, chemici tak domů vezou dvě výhry.

Sestřih

Ohlasy

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Jaroslav Modrý

Odehráli jsme zápas před parádní diváckou kulisou, avšak nepodařila se nám druhá třetina. Měli jsme dobrý vstup do utkání, ale dostali jsme nesmyslně první gól, protože jsme si špatně rozebrali hráče. Kvůli tomu nám trochu spadlo sebevědomí, nesmyslně nám úplně vypadlo jedenáct minut ve druhé třetině a soupeři nás potrestali. Mají kreativní a šikovné útočníky, kteří to dopředu umí, což nám opět ukázali. Nyní se musíme srovnat, podívat se na pár věcí a lépe se připravit. Musíme do venkovních zápasů nastoupit s tím správným nasazením.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

Pro nás bylo po včerejšku velmi důležité zachytit počátek utkání. Následoval boj o první branku, který jsme vyhráli. Rozhodující fází utkání bylo jedenáct minut ve druhé třetině. Sportovně musím uznat, že byla na naší straně efektivita v zakončení.

Fanshop