,

26. kolo, 30.11.2012, Multifunkční aréna Chomutov
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
1 2
  • Třetiny

    0:1, 1:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kostúr - Pulpán, Palin, Jurčina, Mrázek, Rýgl, Bartejs, Rutta, Pavlas - Hřebejk, Kraft, Frolík - Hruška, Treille, Zálešák - Lušňák, Gajovský, Procházka - Sikora, Hromas, Důras

  • Sestava hostů

    Francouz - Posmyk, Kubát - Stříteský, Zeman - Kousalík, Holub - Gula, Brejčák - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček "C" - Rapáč, Černý, Pšurný - Kubinčák, Frolík, Baláž. Připraven Franěk


Reportáž

Litvínov už mohl nasadit do hry uzdraveného Františka Lukeše. Přijet ho podpořily nakonec spíš stovky než desítky fanoušků, sektor hostí byl zcela plný a nechával se slyšet! Atmosféra zápasu byla výborná.

Úvodní oťukávání meukončilo ani Balážovo vyloučení, Verva několikrát vyhodila a ubránila se. A brzy na to přešla do protiútoku, do slova a do písmene. Martynek ujel po pravém křídle, při zakončení byl seknut Pulpánem a proměnil následné trestné střílení, po kličce a střele z forhendu 0:1!

Domácí lepší možnost odpovědět mít nemohli, při signalizovaném vyloučení hostí viděli sudí další faul a poslali ven zároveň Majdana i dost překvapivě Kubáta. Postižený obránce nebyl sám, komu se verdikt po srážce s protihráčem nezdál. I tentokrát se ale jejich spoluhráči ubránili, s pomocí výborně chytajícího Francouze. A mohli dokonce udeřit! Únik Hübla ve dvojnásobném oslabení musel hasit Kostúr.

V 16. minutě se první výhody dočkali i černožlutí, Piráti špatně střídali. Do kabin se poprvé šlo za stavu příznivého pro hosty.

Ve druhé části zahřál trestnou lavici druhý slovenský forvard ve službách HCVL Rapáč, těsně před jeho návratem fauloval protihráč a krajan Zálešák. Nestalo se nic podstatného, stejně jako po dalším prohřešku Pulpána. A tak i do druhé poloviny zápasu šla Verva s vedením.

Mohla ho navýšit, když Majdana nedovoleně v šanci zastavil Rýgl. Poté byli dvakrát vyloučeni hosté, Pšurný a po jeho návratu Lukeš. A jeho trest skončil předčasně, pouhou vteřinu před koncem třetiny vyrovnal Frolík, který si na svůj další gól po prvním derby počkal dvanáct zápasů. Branka do šatny jak vyšitá, v čase 39:59,67... Litvínov tak rozhodně neměl čekat lehký závěr zápasu.

Úvod klíčové dvacetiminutovky přinesl faul Hromase. Vrátit vedení Vervě mohl Hanzl, před kterým zívala odkrytá klec, ale střelec netrefil dobře puk a Kostúr zachránil. Vyloučení Lukeše přineslo znovu gól! Jenže tentokrát na druhé straně: Pšurný ujel s Trávníčkem, který se na útočné modré zbavil proti němu vystartujícímu obránci a pak sám akci parádně zakončil blafákem - v oslabení 1:2! Kladno jako přes kopírák.

To byla rána do pirátských plánů na gólové a bodové loupení. V 53. minutě byl podruhé poslán ven domácí Zálešák. Litvínov ani poté už soupeře k ničemu vážnému nepustil a slavil.

Podruhé za sebou rozhodl zápas Vervy v oslabení kapitán Michal Trávníček. S vydatnou podporou svých vynikajících fanoušků vytáhl tým v první polovině základní části svůj zisk na 46 bodů a udržel páté místo.

V neděli míří žlutočerní do Plzně, které se pokusí sebrat první letošní body. V úterý přivítají doma ČB, se kterými naopak ještě ani bod neztratili! Proti svému bývalému klubu nastoupí útočníci Martynek a Pšurný.

Ohlasy

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Mikuláš Antonik: "Bojovali jsme, makali, vytvořili si šance, ale v poslední době se hrozně trápíme v koncovce. Dát doma jeden gól, na to se těžko vyhrává. To byla největší příčina porážky. V některých šancích nám chybělo i trochu štěstí."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Jeřábek: "Nebylo to jednoduché i když je Chomutov je v problémech. Ale po změně trenéra má mužstvo vždy nový impuls. My jsme až tak výborně nehráli, ale dobře jsme bránili, hlavně oslabení, to bylo hrozně důležité. Když jsme vedli 1:0, měl to Chomutov těžké. Mrzí nás vyrovnání půl sekundy před koncem druhé třetiny, ale v kabině jsme si pak něco řekli a třetí třetinu jsme odehráli přesně podle toho. Nakonec jsme zápas získali pro sebe. Byla to opět týmová práce podpořená výborným brankářem."

Fanshop