Zápasy - Dorost 15. 11. 2018, Šimon Kadeřávek

DOR: Dorostenci vítěznou šňůru neprodlouží, s Kladnem prohráli 7:3

Litvínovské naděje vyrazily po reprezentační přestávce na další utkání, čekaly je kladenští Rytíři. Hosté měli oslnivou bilanci, dokázali vyhrát posledních šest utkání za sebou. Středočeši zase doufali, že odčiní zápas s Plzní, které podlehli až po samostatných nájezdech.

15., 15.11.2018, ČEZ stadion Kladno
logo Rytíři Kladno
logo Litvínov mládež
Rytíři Kladno Litvínov mládež
7 3
  • Třetiny

    3:0, 1:2, 3:1 - N 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Gabriška (Jaňour) – Alscher, Havel, Koštoval, Kohlíček, Sýkora, Ticháček – Kouba, P. Bareš, Procházka, Sojka, Hrabík, Šilhavý, A. Bareš, Adam, Šapovaliv, Ullrych, Chrenka

  • Sestava hostů

    Čermák (Ešler) – Minařík, Werner, Hynek, Cimrman, Hocelík, Novotný, Hora – Dej, Šikl, Adámek, Kočárek, Vopat, Slavík, Špaček, Brouček, Pešta, Krocker, Skuhrovec


Reportáž

Utkání se rozehrálo v rychlém tempu. Domácí se přestěhovali před Čermáka a prakticky z první šance vstřelili branku. Matyáš Šapovaliv po souhře s Ulrychem a Chrenkou dotlačil kotouč za hostujícího gólmana. Černožlutí se zdáli zaskočení a Rytíři toho dokonale využili prostřednictvím Adama Bareše, jenž poslal Kladno do dvoubrankového vedení. 

Severočeši mohli nepříznivý stav zvrátit, poněvadž dostali dvě příležitosti v přesilových hrách. Nejdříve opustil kluziště Šilhavý a za minutu a půl jej následoval Sýkora. Litvínovští převahy nevyužili a ve stylu hesla „nedáš, dostaneš“ obdrželi třetí branku. Adam uvolnil Ondřeje Koubu a domácí vedli už o tři góly.

Ve druhém dějství fanoušci marně čekali na větší šanci či branku, dočkali se až zhruba po osmi minutách. Werner nahrával Janu Vopatovi, a ten s klidem překonal domácího Gabrišku. A když se mezi střelce zapsal i Marek Slavík, jenž těžil ze spolupráce s Dejem, bylo drama na světě.

Daniel Dej se stal nepřímo asistentem i u dalšího gólu, jelikož se musel odebrat na trestnou lavici za podrážení a následující přesilovky využili domácí. Adam Sojka povedenou akcí překonal hostujícího brankáře a Rytíři opět odskočili o dvě branky.
 
Závěrečnou třetinu začali lépe domácí. Gólový účet třetí části hry otevřel Marek Alscher, jemuž asistoval Koštoval. Hosté poté museli odehrát dvě oslabení, přičemž první zvládli ubránit na jedničku. Bohužel přesilovka, která následovala po vyloučení Deje, už ubráněna nebyla a po individuální akci skóroval Michal Koštoval.

Poslední pětiminutovka byla bohatá na góly, sedmou branku Kladna vstřelil Adam Sojka, kterého našel v mezikruží Adam. Litvínov se ke konci probudil k životu a odpověděl na poslední změnu skóre svým gólem. Skuhrovec vybruslil zpoza brány a nahrával Marku Slavíkovi, jenž upravil na konečných 7:3.

Tzv. nadstavba vyšla lépe hostům. Už po minutě hry se radoval Marek Krocker a zařídil hostům alespoň bod.

Fanshop