Zápas - mládež 11. 01. 2018, Vladislav Kollert

JUN: Bílí tygři ukradli Litvínovu tři body 8 sekund před koncem, Chemici se musí spokojit s bodem

L i t v í n o v - Litvínovu to opět nevyšlo. Dobře rozehraný zápas dokázal Liberec srovnat osm sekund před koncem a následně pak zápas zvrátil na svou stranu v prodloužení.

31., 11.01.2018, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
4 5p
  • Třetiny

    0:2, 3:1, 1:1 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Havlík (Kožnar) – Macháč, Franc, Havlík D., Havlík M., Dvořák – Kučera, Leitner, Kordule, Drašar, Bečvář, Vopat, Bárdoš, Pecka, Krsek, Jícha

  • Sestava hostů

    Pařík (Plášek) – Benát, Starosta, Krejsa, Turský, Aubrecht, Mirochnikov, Charvát – Nezbeda, Janele, Šír, Průžek, Burda, Piroutek, Juščák, Holenda, Bouřil, Šafarovský, Jursa


Reportáž

Litvínovští junioři to mají těžké. Šance na postup do play-off sice ještě matematicky existují, realita je však trochu odlišná. Na Zimní stadion Ivana Hlinky tentokrát přijeli Bílí tygři z Liberce.

A domácí nezačali rozhodně dobře. Ačkoliv nebyli v prvním dějství horším celkem, v první třetině dvakrát inkasovali z holí Starosty a Nezbedy. Nutno dodat, že se ale ani brankář Pařík v liberecké kleci nenudil a za první třetinu si připsal 12 úspěšných zákroků.

Druhá třetina byla soudek úplně jiného vína. Junioři na liberecké tygry vlétli v nejvyšším možném tempu a po uplynutí sedmi minut z druhé části již o gól vedli. Trefili se Kordule, Bečvář i Marek Havlík. Hosté na to zareagovali oddechovým časem a změnou brankáře, což jim (vzhledem k dalšímu průběhu utkání) jednoznačně zachránilo body.

Ještě před koncem druhé třetiny srovnal Starosta, který nepochopitelně dostal prostor na modré čáře a dostatek času k přesnému zamíření. Třetí dějství pak už bylo velmi vyrovnané a každá chyba mohla rozhodnout. Oba celky si toho byly vědomy a hra byla velmi opatrná. Střeleckou smůlu na obou stranách protrhl až Jan Bečvář svým druhým gólem v zápase 58 sekund před koncem základní hrací doby.

To, co se dělo poté, se jen dá těžko vysvětlit. Litvínov si vyžádal oddechový čas s jediným cílem - udržet jednobrankové vedení po následujících 58 sekund. To se nicméně nepovedlo a pouhých pár vteřin před závěrečnou sirénou ujel nikým nehlídaný Nezbeda sám na Havlíka a poslal zápas do prodloužení. V tom již byli úspěšnější hosté, rozhodl Průžek.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek, HC Verva Litvínov:"Předvedli jsme svůj typický zápas, kdy dokazujeme, že můžeme hrát s každým, ale strašně nás brzdí individuální chyby, za které jsme okamžitě trestaní. Byl to vyrovnaný zápas, měli jsme vyhrát."

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Trenér hostů nebyl k rozhovoru zastihnut.

Fanshop