Zápas - mládež 05. 11. 2016, Martin Stříbrný

Dorostenci překvapivě oloupili Spartu o všechny tři body

P r a h a - Litvínovští starší dorostenci odehráli fantastické utkání na ledě pražské Sparty. V utkání sice prohrávali, ovšem dvěma góly ve třetí třetině naklonili zápas na svoji stranu a z Prahy nakonec vezou překvapivě všechny tři body! Skvělé utkání odehrál Pavel Kordule, který dvěma přesnými zásahy rozhodl o výhře svého týmu!

20. kolo, 05.11.2016
logo HC Sparta Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Sparta Praha HC VERVA Litvínov
2 3
  • Třetiny

    0:1, 1:0, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Mičán – Simotics, Vízner, Tůma, Hadamczik, Havlín, Hanuš – Čermák, Švarc, Šišolák, Nacházel, Gnusin, Dani, Pšenička, Pika, Prymula, Čech, Vorobjev, Wojnar.

  • Sestava hostů

    Pejsar – Havlík, Bártek, Myšák, Černohorský, Hipius, Cikánek – Ineman, Bartoš, Vopat, Dufek, Kordule, Berka, Svoboda, Pavlíček, Pech.


Reportáž

První třetina nabídla vskutku svižný hokej a plno šancemi na obou stranách. Nejprve ujeli do přečíslení dva na jednoho hráči s velkým "S" na prsou, následně se ocitl ve velké příležitosti Ondrej Šišolák, o obou dvou případech byl úspěšnější hostující brankář Pejsar. Až v 11. minutě projel do pásma jako nůž máslem Ondřej Dufek a vyslal rychlý projektil směrem na Mičánovu svatyni.

Do dráhy letu se ještě vložila hůl Lukáše Vopata, který usměrnil touš na záda sparťanského brankáře. Hosté touto brankou výrazně ožili a chtěli vsítit další gól do branky Pražanů. Nicméně domácí se vymanili z tlaku a před brankou mohl střílet jeden ze sparťanů. Tomu ale přeskočil puk čepel a z gólové akce tak sešlo. Do konce první třetiny se už nic podstatného neudálo.

Do druhého dějství nastoupili sparťané ve velkém tempu, jejich převaha se vyplatila ve 26. minutě, když se na brankovišti nejlépe zorientoval Filip Hadamczik a vyrovnal účet tohoto zápasu na 1:1. Pražané vzápětí šli do čtyř, ve které měl výbornou pozici na skórování Ondřej Dufek, jeho dělovka ale mířila jen do náruče Jana Mičána. Trenéři obou mančaftů povzbuzovali svoje svěřence jak to jen šlo, dalších vyložených šancí se ale ani jeden z týmů nedočkal. Prostřední část hry tedy vyzněla lépe pro domácí, kteří odcházeli do kabin spokojenější.

Třetí perioda byla zase povedená ze strany Litvínovských, jenomže přišel faul Ondřeje Dufka za sekání. Sparťané se usadili v útočném pásmu a Miroslav Dani vyslal přesnou střelu, která zaplachtila až do sítě gólmana Pejsara. Litvínov ale přispěchal s rychlou odpovědí, když o necelé tři minuty totiž trefil do černého Pavel Kordule a začínalo se tak znovu od začátku. V půlce třetí třetiny zkusil překvapit litvínovského brankáře střelou na vzdálenější tyč Jakub Wojnar, Pejsar vytasil svůj beton a odvrátil nebezpečí.

Necelých šest minut před závěrečným klaksonem hosté udeřili potřetí, jelikož Pavel Kordule vystřelil zpoza levého kruhu a puk si našel cestičku až do klece domácích. A pro Spartu mohlo být ještě hůře, když měl velkou možnost na hattrick výše zmiňovaný Kordule, který dostal šanci si svůj nájezd zopakovat v rámci trestného střílení. Litvínovský forward předvedl forhendový blafák, Mičán si ale poradil. Domácí lodivod si ještě vyžádal čas na poradu, aby mohl naordinovat svým svěřencům závěrečné pokyny. Domácím ale nebylo platné ani to, že odvolali brankáře. Sparta padla poměrem 2:3, Litvínov může slavit vydřené vítězství.

Fanshop