Zápas - mládež 25. 11. 2016, Martin Stříbrný

Junioři vyloupili Budvar arénu a stoupají tabulkou

B u d ě j o v i c e - Litvínovští junioři se ve čtvrtek představili na ledě Českých Budějovic. V souboji proti druhému týmu tabulky ale předvedli skvělý výkon, a nakonec si z Budvar arény odvezli všechny tři důležité body, díky kterým se vrátili na pozice zaručující play-off.

20., 24.11.2016
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE HC VERVA Litvínov
1 5
  • Třetiny

    1:3, 0:2,0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Patera (40. Němec) – Babchuk, Tintěra, Svoboda, Kmec, Michal, Benda, Radoš – Rolínek, Matys, Doktor, Mařík, Káník, Šulek, Tejko, Vochozka, Bárta, Kadilák.

  • Sestava hostů

    Havlík Š. – Macháč, Franc, Havlík D., Březák, Brzek, Myšák, Dvořák – Schmidmayer, Drašar, Bečvář, Vébr, Bárdoš, Fencl, Pecka, Horák, Jícha, Havelka.


Reportáž

Prvních deset minut byl v Budvar aréně k vidění poměrně nezáživný hokej. Skóre zápasu otevřel ve 13. minutě domácí Bárta, který po rychlém protiútoku našel skulinu v Havlíkově brance. O tři minuty později nikým nehlídaný Vébr střelou k levé tyči Paterovy branky vyrovnal. Za další dvě minuty z podobně vyhlížející akce otočil skóre ve prospěch Chemiků Bečvář. A když v poslední minutě první třetiny šikovně tečoval Jíchovo nahození Havelka, odcházeli domácí do šaten s dvoubrankovým mankem.

Druhá třetina byla ve znamení Severočechů, kteří v 31. minutě po sérii střel navýšili Brzkem svůj náskok. Poté se štěstím bez újmy na skóre přežili dvojnásobné oslabení a v poslední minutě pohodlně prokráčel domácí obranou Bečvář a jeho střelu dorazil za bezmocného Pateru Jícha.

Do poslední třetiny vstoupili domácí výměnou v brankovišti, kdy Pateru nahradil Němec. Severočeši kontrolovali průběh zápasu a nebýt několika výborných zákroků domácího brankáře, mohli skóre ještě navýšit ve svůj prospěch.

Ohlasy

logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Luboš Rob (CEB): Do zápasu jsme vstupovali se snahou hrát útočný hokej. Chtěli jsme se dostat do vedení, což se nám podařilo. Bohužel po našich hrubých chybách Litvínov během několika minut otočil skóre na 1:3. Dnes jsme po náročném víkendu, který jsme odehráli v oslabeném kádru, neměli sílu, abychom vývoj utkání zvrátili.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (LIT): Prvních deset minut utkání bylo z naší strany velice špatných, stáli jsme, nebruslili jsme. Po prvním inkasovaném gólu se naše hra relativně zvedla, zlepšili jsme pohyb a dokázali vstřelit několik gólů. Vzadu jsme pokryli soupeřovy akce a směrem dopředu nám vyšlo prakticky všechno.

Fanshop