Zápas - mládež 26. 02. 2016, Martin Stříbrný

SDO: Ofenzivní utkání s Havířovem a vysoké vítězství Litvínova 7:3

L i t v í n o v - Starší dorostenci se ve svém předposledním utkání sezony utkali na domácím ledě s Havířovem. Utkání mělo být papírově vyrovnané, nakonec se to však zvrhlo v exhibici domácích, kteří si s chutí zastříleli a zvítězili vysoko 7:3! V utkání se nejvíce prosadili Josef Myšák a Filip Helt, když oba v utkání shodně zaznamenali dvě branky a jednu gólovou asistenci.

Nadstavba, 26.02.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo HC AZ Havířov
HC VERVA Litvínov HC AZ Havířov
7 3
  • Třetiny

    3:1, 2:0, 2:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Havlík (Kovařík) – Bártek, D. Havlík, Kučera, Urbánek, Hipius, Cikánek – Nídl, Schmidmayer, Vopat, Myšák, Helt, Kordule, Pavlíček, Bečvář, Svoboda.

  • Sestava hostů

    Sonnek (Matoušek) – Zíková, Adámek, Aulehla, Hudeček, Szturc, Mrowiec, Srníček – Janeček, Potočný, Strakoš, Pecka, Peterka, Piš, Lenomar, Rzekanowski, Raček, Pawliczek.


Reportáž

Vstup do utkání měli Litvínovští náramný, když po třech minutách hry vedli o dvě branky. Po pětaosmdesáti vteřinách hry se domácí radovali poprvé. Lukáš Vopat se v oslabení nacpal před bránu Sonnka a v pádu pohotově zasunul kotouč do sítě – 1:0. O dvě minuty později to bylo už o dvě branky! Pavel Kordule našel chytrou přihrávkou před bránu Petra Pavlíčka, který z bezprostřední blízkosti procpal kotouč za záda Sonnka – 2:0.

Ve dvanácté minutě měli obrovskou šanci na snížení hosté, jenže Havlík se zaskvěl. Oskar Rzekanowski vystihl rozehrávku domácích a od půlky hřiště jel sám na bránu. Než stihl zakončit, tak ho rychle dobruslil Nídl a kotouč mu odebral. Havířov to ale nemuselo příliš mrzet, jelikož o jednadvacet vteřin později už se jim skórovat podařilo. Dominik Pawliczek se zpoza brány natlačil před Havlíka a svižnou ránou bekhendem mezi betony snížil – 2:1. Ještě před sirénou si ale Litvínovští vzali dvoubrankové vedení zpět. Bečvářovu ránu dokázal Sonnek ještě vyrazit, jenže pouze na hůl Filipa Helta, který i z těžké pozice dorazil kotouč do prázdné brány – 3:1.

I druhou třetinu měli domácí lepší než jejich dnešní soupeř, a to když jí vyhráli 2:0. Po třech minutách hry vypálil Cikánek a jeho ránu vyrazil Sonnek pouze na hůl Filipa Helta. Tomu nedělalo problém z mírného úhlu trefit prázdnou bránu a rozvlnit síť – 4:1. Poté se hrálo dlouho bez branek, konkrétně až do sedmatřicáté minuty. V ní se strhla v Sonnkově brankovišti doslova střelnici, po které dorazil kotouč za záda ležícího gólmana do brány Josef Myšák - 5:1. Další branka v této třetině už nepadla, a tak se šlo do kabin za vysokého vedení domácích!

Ve třetí třetině se hrál parádní hokej, že kterého vzešly čtyři branky. Ve třiačtyřicáté minutě utkání našel Schmidmayer Josefa Myšáka a ten si jako správný kanonýr s nabídnutou šancí věděl rady, když chladnokrevně poslal kotouč do sítě – 6:1. Deset minut před závěrečnou sirénou poslal Filip Helt geniální přihrávku skrze brankoviště na hůl Jana Bečváře, který už neměl problém poslat kotouč do poloprázdné brány – 7:1.

V čase 51:59 si trochu radosti dopřáli také hosté, kteří vstřelili svou druhou branku v utkání! Aulehlovu ránu od modré čáry tečoval před Havlíkem přesně do růžku brány Dominik Pawliczek a domácí brankář byl bez šance – 7:2. Když už se zdálo, že je brankový účet utkání uzavřen, padla ještě jedna branka, k překvapení do brány Havlíka. Lukáš Peterka vypálil od modré čáry, kotouč se ještě před bránou otřel o Jaroslava Mrowiece, který tak byl posledním hráčem v utkání, který vstřelil branku – 7:3.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Troufám si říct, že jsme od samého začátku byli lepším týmem a zaslouženě jsme vyhráli. Do utkání jsme si půjčili pár kluků z mladšího dorostu a i oni to dnes odehráli na velmi slušné úrovni, takže za mě dobrý.

Fanshop