Zápas - mládež 28. 10. 2015, Martin Stříbrný

Mladší dorost zvládl vyrovnané utkání s PZ Kladnem a vyhrál 4:3

L i t v í n o v - Vyrovnané utkání proti PZ Kladnu odehráli Litvínovští junioři. O branky Severočechů se postarali Vojtěch Jonák, Přemysl Svoboda, Oldřích Žítek a Jakub Šarlinger.

13., 28.10.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo PZ Kladno
HC VERVA Litvínov PZ Kladno
4 3
  • Třetiny

    0:0, 2:1, 2:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Kmínek) – Žítek, Jonák, Šubrt, Hoffmann, Bártek, Kitzberger – Dufek, Jindra, Vacín (C), Bartoš, Jouza, Svoboda, Kysela, Šarlinger, Pech, Kubát.

  • Sestava hostů

    Novotný (Altrichter) – Vokurka, Volráb, Teinitzer, Beneš, Matula, Šmatlák, Pelant – Neiss (C), Šimáček, Runza, Ploch, Pokorný, Routa, Turek, Jelínek, Hašek, Rendla.


Reportáž

V první třetině hrály oba týmy defenzivní hokej. Ani jeden si nevytvořil žádnou větší šanci, a tak první „chudá“ třetina skončila bez branek. Přesně opačný hokej se hrál ve druhé třetině. Hned po minutě hry se hosté radovali z první branky utkání. Routa našel před brankou dobře postaveného Šimona Jelínka, který prostřelil Pejsara z blízkosti mezi betony.

Kladenští se radovali ze svého vedení pouhé dvě minuty. Oldřich Žítek nevěděl v rohu kluziště co s pukem, a tak ho nahodil svižně na bránu. Kotouč se zapletl Novotnému mezi rameno a horní tyč, a nakonec zapadl za jeho záda. Tato branka domácí nakopla. Vytvářeli si dále šance a ještě před koncem druhé třetiny se mohli radovat z vedoucí branky. Jakub Šarlinger se po Bartošově přihrávce ujal kotouče a z dobré pozice ranou mezi betony gólmana nezaváhal.

Třetí, a také poslední třetina se hrála nahoru dolu. V pětačtyřicáté minutě se kotouče na levém kruhu zmocnil Vojtěch Jonák, který svou dělovkou nedal Novotnému šanci. Hráči PZ Kladna ale duel nezabalili, za což byli deset minut před koncem utkání odměněni. Jiří Neiss projel nikým nebráněný přes celé kluziště do útočného pásma, přenechal ho Davidu Routovi, který technickou ranou do horní části brány snížil na 2:3.

Převelká snaha se hráčům Kladna nevyplatila, navíc inkasovali branku, které je opět poslal na rozdíl dvou branek. Ve čtyřiapadesáté minutě stál na konci pěkné souhry svých spoluhráčů Přemysl Svoboda, kterému stačilo zasunout kotouč do prázdné brány. Jiskru naděje zažehnul ještě před koncem utkání svým spoluhráčům kladenský Šimon Jelínek. Tato branka byla pro domácího Pejsara také nešťastná, když mu kotouč propadl mezi rukou a tyčí do brány. Naštěstí pro domácí to ale nemělo na dělbu bodů fatální dopad, jelikož další branka již nepadla, a tak se domácí mohou radovat z vítězství 4:3.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Jsem rád, že po utkání jsme to šťastnější mužstvo. Jsem hrozně rádi za tři důležité body. Musím kluky pochválit, jak odbojovali závěr utkání. Samozřejmě to od nás bohužel nebyl optimální výkon, ale na to se historie neptá. Máme tři body, které se nám hodí, a to je podstatné.

Fanshop