Zápas - mládež 20. 02. 2016, Martin Stříbrný

JUN: Sedm inkasovaných branek a ztráta důležitých bodů na ledě Indiánů

P l z e ň - Litvínovští junioři ztratili tři body v boji o play-off na ledě Plzně. V utkání inkasovali hned sedm branek a prohráli vysoko 2:7. V souběžně hraných utkáních se dva konkurenti o vyřazovací boje - Jihlava a Zlín radovali z výher, a tak se litvínovským o trochu vzdálilo vysněné play-off.

42., 20.02.2016
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
7 2
  • Třetiny

    2:1, 5:1, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Štekr (Zeman) – Kvasnička, Polívka, Kaňák, Walter "A", Pokorný – Petráš, Švarc, Vlček, Vavřička, Polata, Krystl, Krliš "C", Hajšman, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Suchý "A", Stráský.

  • Sestava hostů

    Spěšný (od 26. Sklíba) – Brejžek, Březák, Šíp, Šefl, Franc, Jonák – Havelka, Šimeček "C", Stříbrný, Drašar, Ujfaluši "A", Jícha, Schmidmayer, Bárdoš, Chmelař.


Reportáž

Vstup do utkání se chemikům ani trochu nepovedl, když už po dvaatřiceti vteřinách hry musel Spěšný lovit kotouč ze své brány. Jan Walter nahodil od modré čáry kotouč na bránu Patrika Spěšného, před kterou ještě kotouč šikovně tečoval Filip Suchý a kotouč se nakonec zjevil až za zády hostujícího gólmana – 1:0. O dvě minuty později mohlo být srovnáno. Jaroslav Šimeček dostal přihrávku před Štekra, jenže gólmana Plzně se mu z těžké pozice překonat nepodařilo.

Na další branku si fanoušci museli počkat až do dvanácté minuty. V té vypálil Petr Kodýtek a Spěšný vyrazil jeho ránu pouze před sebe. Tam stál připravený Filip Suchý a bez problémů dostal kotouč do sítě – 2:0. Poté bylo k vidění několik velikých šancí, jenže ani jedna nebyla využita. Až v osmnácté minutě se dostal Josef Stříbrný do rychlého kontru a v samostatném úniku byl faulován, za což bylo nařízeno trestné střílení. Litvínovský forvard toho moc nevymýšlel a nekompromisní ranou zápěstím mezi betony Jonáše Štekra snížil – 2:1. Další branka v první třetině už nepadla, a tak se šlo do kabin za jednobrankového vedení pro Indiány.

Litvínovští vstupovali do druhé třetiny s jasným cílem – srovnat stav utkání. To se jim ale během čtyřiceti vteřin rozplynulo. V šestadvacáté minutě si udělal z hostující obrany a Patrika Spěšného „dobrý den“ Filip Suchý a zakončením do prázdné brány zkompletoval parádní hattrick – 3:1. O čtyřicet vteřin později to bylo o tři branky! Kodýtek nádherně uvolnil najetého Šimona Petráše, který umístěnou ranou nedal hostujícímu brankáři šanci – 4:1.

V polovině utkání se Indiáni radovali popáté. V oslabení se do úniku dostal Lukáš Vlček a jel sám na Sklíbu. Toho na ledové ploše přivítal parádní ranou zápěstím, kterou rozvlnil síť – 5:1. Ve čtyřiatřicáté minutě se z branky mohli radovat také Litvínovští. V přesilové hře vypálil Josef Stříbrný a kotouč zůstal ležet na brankovišti. Na něm byl nejaktivnější Martin Havelka, který dotlačil kotouč za brankovou čáru – 5:2.

Závěr druhé třetiny se povedl daleko lépe Indiánům, kteří si v něm vytvořili rozhodující náskok. Čtyři minuty před koncem třetiny uvolnil Vavřička na levém kruhu Šimona Petráše, který nadvakrát propasíroval kotouč do sítě, a domácí se mohli radovat z další branky – 6:2. Poté se na ledě strhla rvačka, po které šli hosté do oslabení a opět inkasovali. Šimon Petráš obdržel skvostnou přihrávku od Milana Švarce a ranou z předbrankového prostoru mezi betony Sklíby vsítil po Suchém druhý hattrick v utkání – 7:2!

Ve dvaačtyřicáté minutě měli šanci na snížení hosté, jenže Brejžek si z dobré pozice vylámal zuby na dnes skvělém Štekrovi. Třináct minut před koncem utkání se Šimon Petráš radoval ze čtvrté branky v utkání, jenže jeho spoluhráč stál v brankovišti a rozhodčí jeho branku neuznal. V jednapadesáté minutě měli obrovskou šanci Indiáni, jenže Filip Kokoška trefil pouze tyč brány. V závěru se hra přiostřila a domácí měli k mání dvě přesilové hry. Ani jednu však nevyužili, a tak po siréně svítilo na výsledkové tabuli skóre 7:2 pro domácí Plzeň, která se tak mohla radovat z vysokého vítězství a zisku tří bodů!

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

David Bruk (HC Plzeň 1929): Zápas se v podstatě hrál jen dvě třetiny, ta třetí už se pouze dohrávala. My jsme byli výrazně lepší, měli jsme lepší pohyb i koncovku, a zaslouženě jsme tak vyhráli.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Plzeň byla jasně lepší. Naši hráči k tomu nepřistoupili tak, jak by měli. Je to škoda, protože minulý zápas v Karlových Varech hráli dobrý hokej. Dnes ale hráli úplně obráceně.

Fanshop