Zápasy 21. 03. 2024, Redakce

Chemici neudrželi náskok a ve čtvrtfinále poprvé podlehli Kometě

Hokejisté Litvínova ve čtvrtfinálové sérii s Kometou poprvé prohráli. Po dvou výhrách, které chemici přivezli Brna, dobře rozehráli i třetí duel. Po trefě Liama Kirka šli do vedení, brněnský tým sice skóre otočil, pak ovšem Kristaps Zile a Liam Kirk vrátili litvínovskému celku těsný náskok. Ten ale Severočeši neudrželi a po slepených trefách Jakuba Fleka a Daniela Gazdy prohráli v poměru 3:4.

ČF3, 21.03.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Kometa Brno
HC VERVA Litvínov HC Kometa Brno
3 4
  • Třetiny

    0:0, 2:2, 1:2
  • Střely na branku

    39:37
  • Vyloučení

    2:5
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5944

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 21. Kirk (Koblasa, Sukeľ), 29. Zile (D. Kaše), 53. Kirk (Zile, D. Kaše)

    Branky a nahrávky HC Kometa Brno: 23. Marcinko (Kollár, Pospíšil), 26. Holland (Kučeřík, Marcinko), 54. Flek (Cingel, Zaťovič), 55. Gazda (Okál, Kollár)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:2, 3:2, 3:4

  • Rozhodčí

    Jaroš, Šindel – Brejcha, Špůr

  • Sestava domácích

    Tomek – Zile, Demel, Šalda, Baránek, Czuczman, Zeman, Strejček – Kirk, Sukeľ, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Kudrna, Jurčík, Válek – Maštalířský, Zygmunt, Havelka.

  • Sestava hostů

    Furch – Ďaloga, Gazda, Kučeřík, Holland, Kaňák, Moro – Pospíšil, Marcinko, Kos – Zaťovič, Cingel, Flek – Vincour, Zbořil, Moses – Okál, Kollár, Kohout.


Reportáž

Hned v úvodu utkání šli hosté do čtyř po faulu Fleka, solidní šanci měl Hlava, jenže brněnského brankáře Furcha nepřekonal. Vzápětí se na opačné straně zaskvěl litvínovský gólman Tomek, který zlikvidoval únik Zaťoviče. Domácí měli více ze hry a mohli jít do vedení, jenže dělovku Hlavy zastavila branková konstrukce.

Skóre utkání se poprvé měnilo v čase 20:20, kdy domácí udeřili po přečíslení dva na jednoho. Koblasa předal puk Liamu Kirkovi, jenž střelou švihem propálil Furcha. Chemikům ovšem těsný náskok dlouho nevydržel, hosté totiž o necelé dvě minuty později srovnali, když se v přesilovce prosadil Tomáš Marcinko.

Krátce nato se hráči Komety radovali podruhé, když Tomek pustil za svá záda puk po nahození Rhetta Hollanda od modré. Severočeši ale přišli s rychlou reakcí, kdy zadák Kristaps Zile vypálil zpoza kruhu a na jeho tečovanou ránu Furch nestačil reagovat – 2:2.

Zkraje třetího dějství mohli vrátit domácímu celku vedení David Kaše a Hlava, jenže jejich zakončení zlikvidoval Furch. Další šanci Litvínova měl Sukeľ, jenže přestřelil odkrytou brněnskou klec. Chemici se mohli radovat o chvíli později, kdy Liam Kirk skóroval podruhé v utkání.

Radost na vyprodaném Zimním stadionu Ivana Hlinky bohužel nevydržela dlouho. V čase 53:34 se po nahození Cingela rychle zorientoval Jakub Flek a vyrovnal. Uběhlo 77 sekund a hosté překlopili skóre na svou stranu poté, co Okál od zadního mantinelu nabil Danielu Gazdovi, jenž poslal puk pod horní tyčku a rozhodl o výhře Komety.

Litvínovští navzdory čtvrteční porážce drží v sérii vedení 2:1 na zápasy. Čtvrtý čtvrtfinálový duel je na programu v pátek 22. března od 17:00 hodin na litvínovském ledě. Veškeré informace ohledně vstupenek na čtvrtfinále play off naleznete zde.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Vedení se překlápělo z jedné strany na druhou, takže to bylo velice vyrovnané, stejně jako byla vyrovnaná utkání v Brně. Čekali jsme dlouhou sérii. Nebojím se říct, že čelíme favoritovi série, čelíme velmi zdatně a jsme samozřejmě připraveni čelit i nadále. To, co se stalo, patří k hokeji a zápasům play off. Nevím, jestli to bylo polevení koncentrace, ale dostali jsme dvě branky ze slotu. Takové věci se stávají. Budeme se z toho muset oklepat, ale věřím tomu, že to zvládneme.”

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Jaroslav Modrý

„Bylo to takové nahoru-dolů. Hrajeme proti velice kvalitnímu soupeři, který to umí velice dobře dopředu. Měli jsme nějaký plán, ale na začátku se necháme dvakrát vyloučit z přemíry snahy. Je potom těžké čelit jejich tlaku, ale kluci se potom srovnali, hráli jsme dobrou partii. Sedm minut do konce jsme dostali gól v oslabení, ale kluci opět ukázali charakter a vůli. Jsem rád, že za to byli odměněni a že jsme získali první bod.”

Fanshop