Zápasy 01. 02. 2024, Redakce

Litvínov podlehl ve čtvrteční předehrávce Kometě

Litvínov nestačil na brněnskou Kometu v rámci předehrávky 42. kola a podlehl brněnskému celku 2:3. O góly černožlutých se postarali Petr Koblasa a David Kaše.

42. kolo, 01.02.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Kometa Brno
HC VERVA Litvínov HC Kometa Brno
2 3
  • Třetiny

    0:1, 1:0, 1:2
  • Střely na branku

    29:36

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 26. D. Kaše (Zeman, O. Kaše), 41. Koblasa (Jaks)

    Branky a nahrávky HC Kometa Brno: 5. Moses (Okál, Zbořil), 46. Pospíšil (Kollár), 56. Pospíšil (Moro)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 2:1, 2:3

  • Rozhodčí

    Veselý, Pilný – Ondráček, Špůr

  • Sestava domácích

    Zajíček (M. Tomek) – Zeman, Baránek, Jaks, Zile, Demel (A), Czuczman, Šalda – Koblasa, Jícha, Kudrna – O. Kaše (C), D. Kaše (A), Hlava – Abdul, Gut, Kirk – Havelka, Jurčík, Zygmunt.

  • Sestava hostů

    Furch (Lukeš) – Ďaloga, Gazda, Ščotka (A), Moro, Hrbas, Osburn, Kaňák – Zaťovič (C), Cingel, Flek – Pospíšil (A), Kollár, Kos – Okál, Zbořil, Moses – Vincour, Ekrt, Kohout.


Reportáž

Utkání předcházel ceremoniál, ve kterém hráči HC VERVA Litvínov společně s realizačním týmem a zaměstnanci klubu věnovali nadačnímu fondu Kapka naděje věnovali 25 000,- Kč.


Do duelu následně vstoupili lépe hosté. Ti si po necelých dvou minutách vybojovali přesilovou hru, kterou sice nevyužili, ale dostali se do tlaku, který využili v úvodní branku střetnutí, když Moses trefil z mezikruží přesně. Vyrovnat mohl David Kaše o pár okamžiků později, nicméně tváří v tvář Furchovi neuspěl. V samotném závěru první dvacetiminutovky se už už radoval Denis Zeman, který prudkou ranou dostal puk do sítě. Rozhodčí po protestech Komety a po zkoumání situace na videu gól neuznali pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

VERVA ale nemusela smutnit dlouho. Už na začátku 26. minuty znovu Zeman vystřelil a David Kaše lehkou tečí usměrnil puk do sítě. Největší další šanci měli na svých hokejkách Brněnští, to když se Kristián Pospíšil po návratu z trestné lavice dostal do samostatného úniku, ale Šimon Zajíček opět potvrdil své kvality, díky kterým si vysloužil pozvánku do národního týmu.

Uběhlo pouhopouhých 33 sekund z poslední části a VERVA šla do vedení. V přesilové hře nabil Jaks Petru Koblasovi, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Kometa nicméně dokázala srovnat během nadcházejících pěti minut, prosadil se v dresu s oranžovým rukávem hrající Kristián Pospíšil. Třetí gól přidal stejný hráč a chemici navzdory velkému tlaku v závěru na něj nedokázali odpovědět.

Sestřih

Fanshop