Zápasy 01. 09. 2023, Vladislav Kollert

Verva v přestřelce nestačila na Zug, rozhodly speciální týmy

Litvínov nenavázal na výhru proti Davosu a odváží si z Zugu porážku 6:2. O góly chemiků se postarali Patrik Demel a Ondřej Kaše.

7., 01.09.2023, Bossard Arena, Zug
logo EV Zug
logo HC VERVA Litvínov
EV Zug HC VERVA Litvínov
6 2
  • Třetiny

    1:0, 3:2, 2:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky EV Zug: 19. Wingerli (Hofmann), 24. Martschini (Kovář), 30. Herzog (Hofmann), 37. Martschini (Bengtsson), 51. Michaelis (Simion), 54. Martschini

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 25. Demel (Helt), 36. O. Kaše

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2

  • Sestava domácích

    Hollenstein (Genoni) – Gross, Bengtsson, Muggli, Hansson, Stadler, Schlumpf, Riva, Geisser – Hofmann, Kovář, Martschini – Wingerli, Michaelis, O'Neill – Herzog, Senteler, Simion – Allenspach, Leuenberger, Robin

  • Sestava hostů

    Tomek (Zajíček) – Zile, Šalda, Czuczman, Jaks, Demel, Zeman, Baláž – Kudrna, Súkeľ, Abdul, Hlava, Gut, Havelka, O. Kaše, Koblasa, Válek, Helt, Zygmunt, Jurčík


Reportáž

Zápas v Zugu byl pro chemiky druhým zahraničním kláním v přípravě na nadcházející extraligový ročník. V tom čtvrtečním si dokázala Verva poradit s Davosem, kterýpo gólech Sukeľa, Zileho a Jurčíka porazila 3:0. Skvělým výkonem se blýsknul brankář Šimon Zajíček, který pochytal všechny pokusy švýcarského celku.

Aktivněji začali domácí, Matej Tomek musel z kraje zápasu chytat několik pokusů. První velkou šanci si však připsali litvínovští - Ondřej Kaše ujel ve vlastním oslabení, tváří v tvář brankáři Hollensteinovi však nedokázal kotouč zasunout přesně za jeho záda. Druhé oslabení Litvínova už nicméně úspěšné nebylo - Hofmann předložil kotouč Andreasi Wingerlimu, který ledově zakončil do branky Mateje Tomka - 1:0.

Do druhé třetiny vstoupil opět lépe Zug, po Kovářově přihrávce se ve 24. minutě ze slotu prosadil útočník Martschini - 2:0. Litvínov však na sebe nenechal dlouho čekat a brzy přišel s odpovědí - Patrik Demel dokázal najít odkryté místo v Hollensteinově svatyni a rychle snížil stav utkání - 2:1. O pár minut později se Litvínov opět poroučel do čtyř hráčů na ledě, proti pravidlům se tentokrát provinil Filip Helt. Zug toho opět využil a po střele Herzoga se dokázal vrátit do dvoubrankového náskoku - 3:1.

Série oslabení pokračovala dalšími dvěma vyloučeními, při kterých si ale našel další příležitost Ondřej Kaše. Ten stejně jako v první třetině ujel všem domácím hráčům, ale tentokrát nedal švýcarskému brankáři šanci a přesným backhandovým blafákem snížil na 3:2. Přestřelka ve druhé třetině však nekončila, zmíněnou přesilovku Zug přeci jen využil po souhře Bengtssona s Martschinim - 4:2.

Ve třetí třetině měl slovenský brankář Matej Tomek opět hodně práce, velkou část pokusů domácích však dokázal pokrýt. Nestačil až na další nebezpečnou akci v litvínovském oslabení, kdy Dario Simion skvěle našel nehlídaného Marca Michaelise, který zakončoval do odkryté klece - 5:2. Poslední branka padla opět během přesilové hry domácích, na končených 6:2 zakončil svým hattrickem Lino Martschini. 

Litvínov odehraje po zbytek přípravy pouze jediné utkání, 7. září čeká chemiky generálka s Karlovými Vary v KV Areně. Poté již mohou fanoušci vyhlížet start extraligové sezóny, který je na plánu 15. září proti Pardubicím.  

Fanshop