Brankář Jakub Neužil je sparťanským odchovancem. Do seniorského hokeje ale pronikl až v dresu prvoligového Prostějova, kde se vypracoval pozici jedničky týmu. Před dvěma lety se vrátil zpátky do svého mateřského klubu, kde pendloval mezi Sokolovem a Spartou. 

Po příchodu Matěje Machovského do Sparty chce využít šance a ukázat se v litvínovském dresu. "Informace o Kubovi mám, chytal ve Spartě a před tím nějakou dobu v první lize. Určitě má svou kvalitu a teď se teprve poznáváme po technické stránce. Jakým je brankářem bych hodnotil až po práci, jak se předvede a jak se poznáme trochu více," říká trenér brankářů Zdeněk Orct. 

Verva tak může v do zbytku sezóny spoléhat na trojici Godla-Zajíček-Neužil. "Předpoklad, že Denis bude jednička je jasná, ale máme to postavené na výkonnosti a chytat může jenom jeden. Za Denisem máme mladé gólmany a může se stát, že odjede na olympiádu. Dostali bychom se do situace, kdy bychom po 15. únoru měli do brány Šimona a dva talentované juniory ročníku 2003. Chtěli jsme mít takovou pojistku, že v případě, kdyby Denis odjel nebo se zranil, abychom měli v trojici trochu více zkušeností. Chceme, aby Šimon i Jakub pravidelně nastupovali v Chance lize a byli pro naše potřeby rozchytaní a připravení nastoupit v Litvínově," říká na závěr reprezentační trenér Zdeněk Orct.