Johanka zápasí od svého narození s těžkým kombinovaným postižením, včetně opožděného vývoje jemné motoriky, těžké mentální retardace aepileptické encefalopatie. Sama neumí mnoho věcí – nenají se, nenakreslí obrázek, neobleče se. Protože Johance v minulosti velmi pomohli rehabilitace, uhradili jsme jí čtrnáctidenní intenzivní neuro-terapii v mezinárodním neurorehabilitačním centru ARCADA Ostrava a to ve výši 48 tisíc korun.

Tato neurorehabilitační terapie využívá pohybový rehabilitační koncept INFS - TheraSuit, s využitím dynamického elastometrického oblečku TheraTogs, který výrazně zvyšuje terapeutický účinek neurofyziologických cvičení a ulehčují nácvik motoriky. Zároveň má velmi pozitivní vliv na vestibulární systém, klouby, svaly, šlachy, rovnováhu, držení těla, stoj i pohyb v prostoru.

V rámci terapií mohla Johanka navíc využít i ergoterapie se speciálními sluchátky či Centrum lezecké všestrannosti. Johanka pracovala také v Multisenzorické místnosti, která napomáhá například k rozvoji koncentrace Vedle toho mohla využívat i speciálně masáže, včetně protahování jejích zkrácených svalu.

„Chtěla bych moc poděkovat za zaplacení této intenzivní terapie pro Johanku. Velmi ji pomohla a to nejen po fyzicky, ale i psychické stránce. Sami fyzioterapeuti jí moc chválili“, poděkovala na dálku maminka Johanky.

Symbolický šek předali za Konto našeho srdce HC VERVA Litvínov útočníci Matúš Sukeľ a Andrej Kudrna, za Nadační fond FK Teplice člen jeho dozorčí rady a legenda klubu Admir Ljevakovič spolu s obráncem Janem Shejbalem.