V první třetině byl aktivnější domácí celek, který se nakonec pár sekund před sirénou radoval z gólu Tomáše Vondráčka. „Chceme se držet na puku, chceme se hnát dopředu, ale Pardubice do toho nastoupily dobře a byly všude rychleji. My jsme ale hráli celkem zodpovědně v našem pásmu,“ popsal úvodní dějství útočník Matúš Sukel'.

„Ve druhé třetině se to ale srovnalo. Začali jsme více hrát, byli jsme lepší a silnější na puku. V dalších zápasech musíme být sebevědomější,“ doplnil slovenský reprezentant.

Dlouho tak platil stav 1:0 pro domácí. V závěrečných minutách třetí části měl Litvínov k dispozici přesilovku, avšak ani přes velký počet střel Romana Willa nepřekonal. V závěru pak dali domácí další dva góly. „Když už dostaneme přesilovku, musíme si pomoct. Musíme je využívat. Podíváme se na to, co musíme zlepšit a do příštích zápasů to zlepšíme,“ zavelel Sukel'.

Co podle klíčového litvínovského útočníka scházelo ke vstřelení přesilovkového gólu? „Musíme se tlačit do brány a clonit brankáři. Je třeba dát i nějaké špinavé góly, protože na krásu se hrát nebude.“

Litvínov tak z Pardubic jede za stavu 0:2 na zápasy, nyní má před sebou dvě domácí utkání. „Teď jsme odehráli těžké zápasy, ale v každém zápase náš brankář podržel a dával nám šanci na vítězství. Škoda, že jsme nedali gól a nedokázali jsme srovnat. Jsou to vyrovnané zápasy, je to o jedné střele. V dalším zápase musíme najít způsob, jak skórovat,“ uvědomoval si útočník s číslem 91 na zádech.

„Pardubice mají silné mužstvo, ale my jsme také silné mužstvo. Teď jedeme domů, kde věřím, že ukážeme svou sílu a dokážeme vyhrát. Hlavně nám pomůže plný zimák. Myslím si, že to budou jiné zápasy,“ dodal Sukel' směrem k domácím bitvám.