„Čekali jsme, že na nás vlítnou. Přeci jen jsou odpočatí a my už v nohách něco máme, takže jsme to čekali. Říkali jsme si, že musíme přežít prvotní tlak, a pak to bude dobré, což se nám podařilo. Výborně chytal Matej Tomek, který nás několikrát podržel. Několikrát to byly takové pološance, ale chytal fakt výborně, a i díky němu jsme měli šanci až do konce se zápasem něco udělat,“ popisoval Jindřich Abdul.

Právě sám útočník se zasloužil o vedoucí trefu Vervy, když jeho ránu jemně tečoval do sítě Andrej Kudrna. „Vím, že Pepa (Jícha) to tam výborně vypíchnul a mně se to tam docela otevřelo. Pak jsem to jen hodil na bránu. Asi bych měl na bránu střílet častěji,“ dodal s úsměvem litvínovský forvard.

Pardubice ale následně dvěma zásahy otočily vývoj na svou stranu a po těsném vítězství zapisují první bod. „Je to škoda, myslím si, že jsme v závěru mohli dorovnat, a potom se třeba mohlo rozhodnout v prodloužení. Je to škoda, ale nic se neděje, zítra je nový den. Uděláme maximum, abychom bod získali,“ velí Abdul.

Asi největší šanci na srovnání skóre měl dvě minuty před závěrečnou sirénou Ondřej Kaše, jenž avizoval střídání, ale chytře si počkal na přihrávku a řítil se v úniku sám na Willa. „Vůbec jsem ho neviděl, že tam číhá, jen jak se všichni zvedli, že jede sám na bránu. Je to škoda, ale šancí bylo více. Nedá se nic dělat,“ přiznal sportovně útočník.

Po prvním semifinále ale cítí šanci i proti vítězi základní části: „Myslím si, že až na ten prvotní tlak jsme nehráli špatně. Nechali jsme na ledě maximum a ukázali si, že se s nimi hrát dá. I oni se zatáhnou, když jde o výsledek.“