Jihomoravané ze začátku využívali výhody domácího prostředí a hnali se vpřed, z čehož vytěžil branku Steve Moses. „Neměli jsme moc dobrý vstup do zápasu a Kometa tlačila. Tomíno (Matej Tomek) parádně chytal a držel nás celou dobu v tom, že zápas můžeme otočit na naši stranu. Tím, že nás držel, věřili jsme, že to můžeme zvládnout. Byla cítit obrovská síla týmu, že jdeme jeden za druhým, abychom zápas zvládli,“ popisoval Nicolas Hlava.

I Tomkův brankářský protějšek, Dominik Furch, dlouho předváděl sebejisté výkony, dokud se ve 49. minutě nezasloužil o vyrovnání Liam Kirk. I tak měla Kometa řadu dalších příležitostí, ovšem vždy selhala na skvěle chytajícím Tomkovi. „Chytá v sérii neuvěřitelně a fakt se na něho můžeme spoléhat,“ pochvaluje si spoluhráče útočník Vervy.

Nicolas Hlava byl trenéry po dlouhé době odtržen od bratří Kašových a vyzkoušel si i spolupráci s Liamem Kirkem a Matúšem Sukeľem. „Musím se přiznat, že jsem se celý zápas hledal. Trenéři tomu asi chtěli dát nějaký impuls, aby tým znovu nakopli a dali novou energii do lajn. To tak prostě je. Nemůžeme počítat, že spolu budeme hrát furt. Asi to udělali, aby nakopli i mě, abych začal více šlapat. Jsem rád, že to pomohlo,“ přiznal po utkání.

A byl to právě Hlava, jenž se v prodloužení blýskl krásnou akcí, po níž přisoudil třetí bod Litvínovu. „V ten moment, kdy si jejich hráč lehnul, už jsem věděl, že to odbrzdím, půjdu do strany a budu střílet. Náš hráč tam výborně šlapal do brány, to byl hlavní důvod, proč si tam lehnul. Mně to udělalo prostor na to zpomalit hru a vytvořit si střeleckou šanci,“ popisoval střelec vítězné branky.

Za stavu 3:2 pro Vervu se tak série znovu přesune na sever Čech. „Připravíme se tak, abychom předvedli maximum a vyhráli. Přijde zase nějaká energie, která je potřeba. Play off je nesmírně vyrovnané a těžké. Na druhou stranu my musíme s pokorou pokračovat dál s tvrdou prací. Ukázat si nějaké chyby, kterých se vyvarovat, a pokračovat dál. Uvidíme, jak to teď bude. Musíme se nastavit tak, abychom to s domácí podporou diváků zvládli,“ má jasno Hlava.