Ten sáhl po nejvyšším možném trestu za napadení a Jaksovi pozastavil činnost pro čtyři soutěžní utkání (plus pokutu ve výši deseti procent ze základního měsíčního platu).

Janis Jaks ve spolupráci s vedením HC VERVA Litvínov podal proti rozhodnutí odpor. „Jako profesionální hokejista chápu a respektuji důležitost disciplíny ve sportu. Musel jsem se však ohradit proti nedávnému rozhodnutí, které vede k mému čtyřzápasovému trestu. Toto rozhodnutí mi připadá nepřiměřené, zvláště s ohledem na nedávný incident, kdy byl proti mně spáchán podobný faul, ale daný hráč soupeře dostal pouze třízápasový trest,“ vysvětluje Jaks. Ten ve svém odporu zdůraznil také fakt, že se jedná o jeho první vyšší trest během jeho působení v extralize.

Jednání Disciplinární komise extraligy ledního hokeje ve středu 13. března však Jaksův trest v plné výši potvrdilo. 28letý obránce tak našemu týmu bude chybět pro první čtyři duely čtvrtfinálové série s HC Kometa Brno. „Určitě chci ocenit přístup mého klubu, který se za mě plně postavil! Navzdory neúspěšnému odporu zůstávám plně soustředěný a budu pracovat na tom, abych se do zápasů vrátil ještě silnější. Mou prioritou je jednoznačně, abych svému týmu pomohl na cestě za úspěchem!“