Mimo dlouhodobě zraněných trenéři nemohli počítat do sestavy ani s Ondřejem Kašem, který si ještě odpykával disciplinární trest. Nemoc nepustila do hry ani jeho mladšího bratra Davida, jenž bohužel vynechá i reprezentační sraz. Do hry nemohl zasáhnout ani Michal Gut. Malé šrámy či nemoci pak trápily řadu dalších hráčů.

Litvínovští ale dokázali zmobilizovat všechny síly a poslední utkání před reprezentační pauzou ovládli za tři body. Na ledě Dynama zvítězili 4:2 a skóre otevřel proti „svým“ Tomáš Urban, který se k týmu černožlutých připojil ve čtvrtek, když ho na hostování do konce ledna uvolnili právě Východočeši.

Psala se 28. minuta, kdy mladý útočník napálil puk do pardubické sítě. „Věděl jsem, kam zamířit,“ přiznal v rozhovoru po utkání s tím, že čerpal ze zkušeností nabraných proti gólmanovi Dynama ze společných tréninků. „Jsem za gól moc rád, ale netroufl jsem si ho moc slavit. Proč bych také měl? Pardubice mi hodně daly, navíc mě uvolnily pro toto hostování, tak nemám důvod dráždit.“ Přiznal ale, že po svém příchodu do Litvínova hned věděl, jaké utkání ho o čtyři dny později čeká. „Musím říct, že jsem se těšil. Vždycky je tu bezvadná atmosféra!“

Jak už jsme zmiňovali, Litvínovští na led prvního Dynama nepřijeli v nejsilnější sestavě. „Ale na to jsme se nemohli ohlížet. Na Pardubice jsme se poctivě připravovali a bylo to znát. Za tři body jsme ohromně rádi, protože odtud se výhry lehce nevozí. Věřím, že nás to může nakopnout i do následujících dalších zápasů.“

Verva si poctivě vypracovala třígólový náskok, nakonec však z duelu bylo drama. Domácí nic nevzdali a ve třetí třetině během pouhých 23 sekund stáhli manko na jedinou branku. „Malinko jsme polevili, pak nevyhodili při oslabení puk a pak se to seběhlo rychle,“ ohlížel se Urban za krušnými chvílemi. „Do utkání jsme se pak ale vrátili a v samotném závěru jsme bojovali a výborně blokovali soupeřovy střely. Super odmakaný zápas,“ spokojeně uzavřel povídání Urban.