Verva je na vlně a drží třízápasovou sérii výher
Litvínov si po startu nové sezóny připsal tři výhry ze čtyř utkání. Žlutočerní nestačili pouze v prvním kole na ambiciózní Pardubice, kterým podlehli na jejich ledě v poměru 1:5. Dále si ale litvínovští poradili postupně s Plzní, Kometou Brno a v poslední utkání přehráli na svém ledě Liberec 4:1, i díky těmto výsledkům se Litvínov drží na třetím místě tabulky. ,,Jsme za tři body extrémně rádi, protože jsme hráli proti velice těžkému soupeři, který umí být velmi nepříjemný. Naštěstí jsme inkasovali pouze jednu branku a čtvrtým gólem jsme se uklidnili”, zhodnotil poslední utkání s Libercem trenér Vervy Karel Mlejnek. ,,Výsledek je to pro nás parádní, tři body jsou zlaté. Ubránili jsme dvě oslabení pět na tři, naopak jsme dali tři góly v přesilovkách, takže to jsou asi důvody, proč jsme to dnes zvládli," pochvaloval výkon útočník Petr Koblasa.

Nejproduktivnějším hráčem Litvínova je s pěti body útočník Jindřich Abdul (4+1), který je také nejlepším střelcem týmu. Pět kanadských bodů má na svém kontě také David Kaše (2+3), který je stihl ve třech utkáních. Mezi obránce se bodově daří Janisu Jaksovi, který si ve čtyřech duelech připsal čtyři nahrávky. Všechna utkání prozatím odchytal Matej Tomek, který drží úspěšnost zásahů 92,1 %.

I Hradec Králové začal sezónu dobře
Hradečtí se po čtyřech kolech nachází pouze místo pod Litvínovem, konkrétně na čtvrtém místě se ziskem osmi bodů. Hradec Králové dokázal zvítězit v prvních dvou kolech, když si poradil s Kometou Brno a také Libercem, poté přišly dvě prohry. První přišla na domácím ledě 1:2 po nájezdech s Mladou Boleslaví, a poté prohráli stejným výsledkem na ledě Českých Budějovic, tentokrát po prodloužení. ,,Jsme rádi, že jsme zápas dotáhli do prodloužení, protože jsme měli zase špatný nástup. V prodloužení, protože jsme minule neuhráli nájezdy, tak jsme to zkusili na riziko, ale bohužel nám to nevyšlo,“ zhodnotil utkání s Českými Budějovicemi asistent Tomáš Hamara potom, co Mountfield v prodloužení vyzkoušel hru 4na3 bez brankáře, při které ale inkasoval.

Nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem domácích je se šesti body Oliver Okuliar (4+2). 4 kanadské body (1+3) má na svém kontě také forvard Alex Tamáši, nová hradecká posila ze Slovenska. Obránce Jeremie Blain je se třemi asistencemi nejproduktivnějším obráncem. Každé ze čtyř hradeckých utkání odchytal Patrik Bartošák s průměrnou úspěšností zásahů ve výši 94,95 % 

Bilance vzájemných utkání
Vzájemná bilance z posledních pěti utkání hovoří výrazně lépe pro domácí Lvi. Ti vyhráli poslední čtyři z pěti utkání. Poslední zápas se odehrál v půlce února na hradeckém ledě, který skončil 3:0 pro domácí. Stejným výsledkem také dopadla tři poslední utkání chemiků v Hradci Králové.

Sestřih posledního vzájemného zápasu