Z domácího tábora

Litvínov má na kontě zatím dvě přípravná utkání. V prvním domácím duelu dokázali chemici zdolat mladoboleslavské Bruslaře (3:1), v tom druhém podlehli Karlovým Varům (1:3).  „Náš výkon nebyl celkově dobrý, nevím čím to bylo, ale určitě jsme nehráli dobře už od začátku," hodnotil utkání s Energií Petr Koblasa, který si v úterním utkání odbyl debut v litvínovském dresu.

„V utkání nám chyběly základní věci, v první třetině jsme neměli dobrý pohyb, všude jsme byli pozdě, pro soupeře bylo velmi jednoduché hrát. Ve druhé třetině se obraz hry trochu změnil, vytvořili jsme si několik šancí, ale ve třetí třetině byly dvě branky z předbrankového prostoru výsledkem celého utkání," řekl Karel Mlejnek k zápasu s Energií.

Vzájemné duely

Verva se s Kladnem utká v přípravě po dvou letech. V té extraligové nebyli Rytíři pro Severočechy ideálním soupeřem - Litvínov s posledním týmem základní části loňského extraligového ročníku uhrál pouze dva body za dvě prohry v prodloužení (1:2pp. a 2:3pp.). V dalších dvou duelech bylo úspěšnější Kladno, které dokázalo Vervu porazit 5:2 a 3:2. 

Poslední litvínovská výhra s neoblíbeným soupeřem se datuje až do října 2021, kdy chemici rozhodli o zisku tří bodů ve třetí třetině gólem Františka Gerháta. Ze současného kádru v utkání bodovali Patrik Demel a Denis Zeman, oba si připsali po jedné asistenci.

Očima soupeře

Rytíři v přípravě odehráli zatím dvě utkání, nejdříve na "domácím" ledě podlehli Karlovým Varům (1:2), v úterý si pak vyšlápli na prvoligové Litoměřice (4:2). „Byli jsme hodně nespokojení s první třetinou, ve které jsme dali soupeři asi čtyři přečíslení našimi nevynucenými chybami. Ve druhé třetině jsme se od toho oprostili, měli jsme lepší pohyb a vytvořili jsme si relativně hodně šancí," hodnotil po utkání trenér Otakar Vejvoda. Třetí třetina byla z našeho pohled v útočné fázi pomalejší, nevytvořili jsme si tolik šancí a soupeř měl pár věcí v obranné třetině, které musíme zlepšit," dodává.

Bezpochyby největší posilou kladenských je v tomto roce Michael Frolík, který se do rodného klubu vrátil po několika štacích v zámořské NHL, ve Švýcarsku a po loňské sezóně v Liberci. Klub posílili také útočníci Jakub Strnad a David Sideroff, obranu vyztuží Karel Klikorka s Američanem Chrisem Martenetem.