Z domácího tábora

Litvínov má letošní premiéru již za sebou. Minulý týden si poradil s Mladou Boleslaví, kdy po gólech Havelky, Demla a Zygmunta otočil nepříznivý stav utkání a zvítězil 3:1.  „V utkání jsme se chtěli zaměřit hlavně na předvedenou hru, aby to odpovídalo tomu, co jsme dělali posledních 14 dní v tréninku. Samozřejmě šlo i o to, aby hráči měli odpovídající nasazení, což, troufnu si říci, plnili," hodnotil utkání hlavní trenér A-týmu Karel Mlejnek. Myslím, že jsme dobře fyzicky připravení, ale musíme se v tom stále zlepšovat nějaký měsíc a půl a čeká nás ještě hodně práce," dodával střelec vítězného gólu Patrik Demel.

V přípravě se ukázalo také několik nových jmen, A-tým doplnili junioři Postl s Maštalířským, v obraně nastoupil jihlavský obránce Fabien Kočí.  „V prvních třech utkáních chceme dávat prostor také hráčům z juniorky, jsme v úzkém kontaktu s jejich trenéry. Myslím si, že ti hráči dnes viděli jiný level seniorského hokeje," řekl na konto mladých hráčů trenér Karel Mlejnek.

Vzájemné duely

Chemici se s Karlovými Vary utkali v posledních třech letních přípravách celkem šestkrát. Třikrát se z výhry radovali černožlutí, třikrát byli úspěšnější naopak Energetici. Dvě přípravná utkání se odehrají i letos - poprvé v úterý na ledě chemiků, podruhé v rámci generálky na extraligovou sezónu 7. září v KV Areně. 

V loňském ročníku TELH se oba celky utkaly čtyřikrát. Lehce úspěšnější byla Verva, která dokázala ukořistit šest bodů za dvě výhry z první poloviny sezóny (4:1, 5:3) a bod za prohru v prodloužení (1:2). V celkovém součtu pak byla úspěšnější Energie, která si vybojovala celkovou 9. příčku s celkem 68 body. 

Očima soupeře

Karlovy Vary mají na kontě dvě odehraná přípravná utkání. V tom prvním karlovarští podlehli Mladé Boleslavi na nájezdy (1:2), o dva dny později poté dokázali stejným výsledkem porazit kladenské Rytíře.  Musím pochválit kluky, protože hráli výborně. Myslím si, že jsme byli během celého zápasu lepším týmem. Neměl jsem moc práce, až na třetí třetinu," hodnotil utkání nový karlovarský brankář Dominik Frodl pro klubový web.

Frodl není jedinou posilou karlovarských. Energie posílila převážně útok, z Vítkovic ulovila Bernovského, ze Skandinávie poté přišli střelci Kangasniemi a Zetterberg. Klub naopak opustili Martin Kohout se Štěpánem Lukešem, odešel také Petr Koblasa, který čeká na svůj litvínovský debut.

Vstupenky na utkání

Vstupenky na utkání bude možné zakoupit na klubových pokladnách, a to v den utkání dvě hodiny před úvodní buly. Pro majitele permanentních vstupenek z loňského roku a děti do 140 cm je vstup na utkání zdarma, pro ostatní fanoušky budou vstupenky k dispozici za jednotnou cenu 100 Kč. Otevřené budou pouze vchody A a B, vstupenky nejsou vázané na konkrétní místo.