Litvínov odehraje v následujícím měsíci v rámci přípravy na extraligový ročník celkem 8 utkání. Třikrát se Verva představí doma, pětkrát vyjede na led soupeře. Kromě duelů s Mladou Boleslaví, Karlovými Vary a Kladnem, se kterými se chemici utkají dvakrát, čeká litvínovské hráče také trip do Švýcarska, kde vyzvou Zug s Davosem. „Chtěli jsme, abychom odehráli maximálně osm přípravných utkání. To je něco, čeho jsme se drželi a co se nám povedlo," říkal v rozhovoru pro klubový web hlavní trenér litvínovského A-týmu Karel Mlejnek.

Z domácího tábora

Litvínovský kádr prošel v létě několika změnami. Po odchodu první útočné formace Zdráhal - Estephan - Stránský přivedli chemici oba bratry Kašovi, z Karlových Varů přišel Petr Koblasa. „Úkolem bylo nahradit klíčové pozice, na které jsme ztratili hráče. Přišel Petr Koblasa a David Kaše, od kterých si hodně slibujeme. Dalším skvělým signálem je příchod Davidova bratra Ondry, který pokud bude zdravý, tak je bez debaty naprosto nadstandardním hráčem na extraligové poměry," řekl pro klubový web sportovní manažer Tomáš Vrábel. Obranné řady doplnil Litvínov o Marka Baránka a Kevina Czuczmana, kteří by měli nahradit odcházejícího Ralfse Freibergse a Joshe Wesleyho. V přípravě bude mít Verva k dispozici také mladého jihlavského obránce Fabiena Kočího, který by se měl v několika utkáních objevit. 

Suchou část letní přípravy zahájila Verva již začátkem května. „Co se týče kluků, myslím si, že pracovali velmi dobře, snažili se a vědí, co je čeká a co od nich očekáváme my. Věřím, že budou výborně připravení, aby zvládli hrát celý rok v co nejlepší kondici," avizoval po konci první části přípravy kondiční trenér Petr Švehla. Následovala příprava na ledové ploše, kde se již sešel kompletní A-tým. 

Vzájemné duely

S Mladou Boleslaví se Litvínov v rámci přípravných utkání potká již pátým rokem v řadě. V loňské přípravě se po nájezdech radovali na Zimním stadionu Ivana Hlinky litvínovští, kdy dokázali porazit Bruslaře 4:3. Rozhodující sedmou sérií nájezdů proměnil Michal Gut. 

V loňském extraligovém ročníku sváděl Litvínov s Mladou Boleslaví vyrovnaný závod o nejlepší desítku - oba týmy se na konci základní části pyšnily stejným počtem bodů i stejným počtem výher. Rozhodující byla až statistika brankového rozdílu, ve kterém byla o čtyři góly úspěšnější Mladá Boleslav. Oba celky potkaly tradičně čtyřikrát, vzájemná bilance zůstala taktéž velmi vyrovnaná - v první polovině se z výhry dvakrát radovali Středočeši (4:3, 6:4), ve druhé půlce byla naopak úspěšnější Verva (4:3, 2:1). 

Očima soupeře

Narozdíl od Litvínova odehráli Bruslaři již dva přípravné zápasy. 3. srpna změřili síly s Libercem (0:4), 8. srpna se poté poprvé představili na domácím ledě s karlovarskou Energií, kterou udolali na samostatné nájezdy 2:1. Bylo to druhé utkání v létě, sestava nebyla v plné síle, zkoušíme mladé hráče. Dáváme příležitost juniorům, které si chceme prohlédnout. Bylo to neučesané, ale pro nás je důležité, abychom viděli kluky v herních situacích," hodnotil utkání pro klubový web hlavní trenér Jiří Kalous.

Mladá Boleslav prošla částečnou přestavbou, klub po loňské sezóně opustili obránce Alex Lintuniemi a útočníci Mário Lunter, David Šťastný, Kelly Klíma a Ondřej Najman. Boleslavští naopak lovili nejčastěji ve finských vodách - z nejvyšší soutěže se k Bruslařům přestěhovali útočníci Matti Järvinen, Juhamatti Aaltonen a Pavol Skalický. Obranné řady doplnili Filip Pyrochta, Jan Štibingr a americký obránce Zach Osburn.

Vstupenky na utkání

Vstupenky na utkání bude možné zakoupit na klubových pokladnách, a to v den utkání dvě hodiny před úvodní buly. Pro majitele permanentních vstupenek z loňského roku a děti do 140 cm je vstup na utkání zdarma, pro ostatní fanoušky budou vstupenky k dispozici za jednotnou cenu 100 Kč. Otevřené budou pouze vchody A a B, vstupenky nejsou vázané na konkrétní místo.