Obranné řady Litvínova opouští Patrik Demel

Patrik Demel přišel na sever Čech z americké NCAA a v dresů chemiků strávil čtyři sezóny. V Litvínově odehrál 227 utkání ve kterých nasbíral rovných 50 bodů (10+40). Dvě sezóny byl asistentem kapitána, v letošním ročníku nastoupil i s kapitánským „céčkem“.

V kronikách mu patří 5. místo v počtu nepřetržitých extraligových utkání (celkem 182, od 11. října 2020 do 5. listopadu 2023). „Děkuji Litvínovu za čtyři sezóny. Jsem rád za to, jak mě klub, město a fanoušci přijali a že jsem mohl být součástí několika skvělých hokejových momentů. Každá sezóna měla něco, ale hlavně ta letošní se nám velice povedla. Jsem moc rád, že jsem mohl být součástí,“ říká litvínovský obránce.

Patrik přišel do Litvínova po návratu ze zámoří, nakonec u nás strávil čtyři sezóny, ve kterých se každou z nich posunul o kus dál. Letos se rozhodl pro změnu hokejové adresy a my mu děkujeme za odvedenou práci,“ říká generální ředitel Pavel Hynek. „Patrik byl dva roky alternativní kapitán. Poctivý a svědomitý hráč, který se tu sžil s prostředím. Byl nedílnou součástí letošní úspěšné sezony. Patrikovi děkujeme za všechny čtyři roky,“ pokračuje sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Thank you, Kirky!

Britský útočník Liam Kirk se loučí s černožlutou organizací. Rodák z Maltby odehrál na severu Čech všech 65 utkání, celkem nasbíral 43 bodů včetně play off (28+15).

Do Litvínova přišel jako velká posila po angažmá na arizonské farmě v Tucsonu a očekávání hokejové veřejnosti rozhodně naplnil. Nejlepší střelec MS 2021 se nesmazatelně zapsal do litvínovské historie, během play off totiž nastřílel hned 9 branek, což se během jediného ročníku nepovedlo žádnému z litvínovských forvardů.

Nyní změní působiště, kde vyhlíží novou výzvu. „V mé kariéře jsem se doposud necítil tak milovaný tak jako v Litvínově. Fanoušci, celý tým, všechno bylo skvělé. Bylo to ohromně těžké rozhodnutí, ale z hlediska kariéry mi tato volba dává smysl. Celý Litvínov a všichni fanoušci mají u mě v srdci speciální místo, byl to skvělý rok,“ říká britský forvard.

„Liam měl u nás skvělou sezónu, zanechal tu velikou stopu a my mu za to děkujeme. Odchod nás velice mrzí, ale Liam se rozhodl pro posun v kariéře,“ říká generální ředitel Pavel Hynek. „Odchod Liama je pochopitelně obrovskou ztrátou. Přestože přicházel jako útočník do role TOP9, jeho role byla výrazně větší. Měli jsme eminentní zájem ho v Litvínově udržet, naše nabídka byla dle jeho agenta stejná, než kterou akceptoval jinde. Dál sní o zámoří a jeho nový klub má úzké vazby na NHL. Chtěl bych Liamovi poděkovat za to, co pro Litvínov odvedl, a popřát hodně štěstí do budoucna,“ dodává sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Jindřich Abdul se loučí po dvou sezónách

Osmadvacetiletý útočník přišel do Litvínova před sezónou 2022/2023 z Českých Budějovic. Za dva roky ve Vervě nastoupil ke 110 utkáním včetně play off, dohromady nasbíral 63 kanadských bodů (21+42).

Letošní sezóna byla pro rodáka ze Vsetína jeho nejlepší v české nejvyšší soutěži, v 63 zápasech nastřílel 12 branek, ke kterým přidal 31 gólových přihrávek. „Chtěl bych poděkovat všem, kteří byli součástí mé dvouleté litvínovské cesty. Vím, že ne vždy to bylo dokonalé, ale věřím, že i díky letošní úspěšné sezóně budeme na společné časy v Litvínově vzpomínat v dobrém. Teď mám před sebou novou etapu, která je součástí hokejového života,“ říká Jindřich Abdul.

„Jindra u nás dva roky odváděl dobrou práci, druhou sezónu měl velice povedenou a byl nedílnou součástí našeho týmu. My mu přejeme hodně štěstí do dalšího angažmá,“ loučí se generální ředitel Pavel Hynek. „Jindrovi děkujeme za dva odehrané roky za Litvínov. Byl důležitou součástí této úspěšné sezony,“ říká sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Radim Šalda již nebude chemikem

Obránce Radim Šalda přišel do Litvínov z královéhradeckého Mountfieldu v roce 2022, na severu Čech odehrál dohromady 107 zápasů za dvě sezóny.

V letošní sezóně nastoupil do 64 zápasů, chyběl jen jedinkrát. Celkem vstřelil tři branky, k nim zapsal také dvě asistence. „Během dvou let jsem si život v Litvínově oblíbil, fanoušci tu vytváří skvělou kulisu. Jsem rád, že jsme mé dva roky v litvínovské organizaci uzavřeli takto úspěšně,“ říká Radim Šalda

„Radim během dvou sezón, které u nás odehrál, udělal jistý hráčský i lidský posun. Do jeho budoucí kariéry mu přejeme, ať se dále rozvíjí a ať ho provází pevné zdraví,“ říká za celou organizaci generální ředitel Pavel Hynek. „Radimovi patří dík, co za dva roky pro Litvínov odvedl. Hodně štěstí do další kariéry,“ připojuje se sportovní manažer Tomáš Vrábel.