Litvínovská Kašemánie

Před sezónou oznámil klub příchod Davida Kašeho ze Sparty, o pár měsíců k němu přibyl i jeho starší bratr Ondřej. Velká jména, velká očekávání. Hrozně se těším, fanouškům chceme dělat radost," prohlašoval v prvním klubovém rozhovoru starší z bratrské dvojice. A očekávání naplnili - Ondřej nastoupil do 61 zápasů, posbíral stejný počet bodů (24+37) a v základní části se umístil na třetím místě kanadského bodování celé soutěže. Mladší David se fanouškům představil v 62 duelech, na kontě má 51 kanadských bodů (17+34).

11 výher v řadě

Litvínovský nástup do sezóny byl ohromující. Úvodní duel sice chemici prohráli s na ledě Pardubic (1:5), poté však následovala dlouhá šňůra černožlutých triumfů. Svěřenci Karla Mlejnka si poradili hned s jedenácti soupeři v řadě a překonali tak dlouholetý klubový rekord, který přes čtyři dekády držel stříbrný tým Ivana Hlinky ze sezóny 1977/1978.

700 výher v TELH

Další historický milník si Verva připsala 26. prosince 2023 proti Liberci. Chemici si s Bílými Tygry poradili 6:3 a připsali si sedmistou výhru v základní části v samostatné české soutěži od roku 1993.

Zápas pro legendy

Během 37. kola s Kladnem proběhl na Zimním stadionu Ivana Hlinky ceremoniál, při kterém klub uctil klubové legendy, které v Litvínově odehrály 10 a více sezón. Klub ocenil celkem 48 hráčů, včetně dvou aktivních forvardů (Ondřeje Jurčíka a Lukáše Válka) a dvou členů současného realizačního týmu (asistenta trenéra Roberta Reichela a trenéra brankářů Zdeňka Orcta). 34 z nich dorazilo osobně na Zimní stadion Ivana Hlinky.

Vlasatý zápas pro Aničku a Sáru

I letos se uskutečnilo speciální charitativní utkání "Vlasatý zápas". Domácí Verva v něm ve speciálních dresech přivítala pražskou Spartu, výtěžek z akce putoval ve spolupráci s charitativním projektem Konto našeho srdce na pomoc onkologicky nemocným holčičkám Aničce a Sáře.

Máme nejlepší fanoušky!

Během utkání se Spartou proběhl také projekt Decibely extraligy, ve kterém se měřila hlasitost fanoušků při různých situacích během utkání. Naši fanoušci byli z celé extraligy nejhlasitější a po právu získali první místo v celé soutěži spolu s odměnou 500.000 Kč.

#JFP64

Litvínovský srdcař a bojovník Ondřej Jurčík nastoupil při prvním čtvrtfinále s Brnem do svého 500. zápasu během 12 sezón na severu Čech. Útočník je podepsaný pod mistrovským titulem z roku 2015, ale také pod postupovým gólem z Plzně, kdy propálil Kloučka a připsal Litvínovu první vyhranou sérii ve vyřazovacích bojích od zmiňované mistrovské sezóny.

První hattrick Litvínova v play off

Velký milník zaznamenal Petr Koblasa v šestém zápase s brněnskou Kometou. Třemi góly rozhodl o postupu chemiků do semifinále a stal se prvním hráčem Litvínova, který v klubové historii vstřelil ve vyřazovacích bojích hattrick.

Kirky's on fire!

Britský forvard přišel do Litvínova jako veliká posila, očekávání rozhodně naplnil. V sezóně odehrál všech 65 utkání (28+15), překonal i klubový rekord Jakuba Petružálka a Martina Rouska - v posledním utkání s Pardubicemi vstřelil svou devátou branku v play off a osamostatnil se na čele tabulky s nejvíce góly v jediném play off ročníku.

Nejlepší sezóna od titulu

Od založení samostatné české soutěže (1993/1994) se Litvínov představil v semifinále pouze 4x: v sezónách 1995/96 (prohra ve finále s Vsetínem), 1999/2000 (prohra v semifinále se Spartou), 2014/2015 (mistrovský titul) a letos. Litvínov tak po dlouhých devíti letech zažil fantastickou sezónu, na kterou mohou fanoušci dlouho vzpomínat.