Vydáno 6. 12. 2023

Ve středu 6. prosince byla oznámena nominace českého národního týmu, ve kterém bude mít Litvínov zastoupení v podobě útočníka Davida Kašeho. Ve slovenské reprezentaci se objeví Matej Tomek s Andrejem Kudrnou.

Hlavní trenér české hokejové reprezentace Radim Rulík zveřejnil se svými kolegy nominaci na Švýcarské hokejové hry, které se odehrají v rámci příprav na domácí MS 2024. První utkání odehraje český výběr s Finskem 14. prosince v Praze, po přesunu do Curychu čekají svěřence Radima Rulíka duely s domácím Švýcarskem a Švédskem.

Do utkání by měl zasáhnout také litvínovský útočník David Kaše, který se do reprezentace vrací poprvé od předloňského listopadu. Mladší z bratrů Kašových odehrál v letošní sezóně 24 zápasů, ve kterých nasbíral 23 kanadských bodů (8+15).

Slovensko čeká Vánoční Kaufland Cup

Výběr ze Slovenska se během reprezentační přestávky sejde v Bratislavě u příležitosti Vánočního Kaufland Cupu, při kterém hráči dvojramenného kříže vyzvou Norsko a Lotyšsko. Ve výběru 22 hráčů figurují také dva hráči chemiků, brankář Matej Tomek a útočník Andrej Kudrna. Druhý jmenovaný se do reprezentace vrací po krátké pauze a bude v týmu vedeném Kanaďanem Craigem Ramseym nejzkušenějším hráčem, na kontě má přes stovku reprezentačních startů.