Debutant Zajíček a dvougólový Kaše

Česká hokejová reprezentace se v rámci příprav na domácí MS zúčastnila Beijer Hockey Games ve švédském Karlstadu, kde během čtyř dnů vyzvala Švédsko, Finsko a Švýcarsko. Proti Finům se do branky postavil litvínovský brankář Šimon Zajíček, který tak vůbec poprvé na sebe oblékl dres českého národního týmu.

Druhým černožlutým želízkem v ohni byl David Kaše, který nastoupil do všech tří zápasů. Litvínovský útočník se navíc dvakrát gólově prosadil, nejdříve využil přesilovku proti Finům, poté srovnával skóre proti Švýcarsku.

10 bodů pro Kirka

Liam Kirk se připojil k britskému národnímu mužstvu pro tři utkání v rámci kvalifikace na Olympijské hry 2026 v Miláně a Cortině d'Ampezzo. Velká Británie vyzvala Čínu (10:1), Srbsko (11:0) a Rumunsko (7:4). Rodák ze Sheffieldu nasbíral hned deset kanadských bodů za 3 góly a 7 asistencí.

Kapitán Maštalířský táhl dvacítku

Osmnáctiletý Matěj Maštalířský hraje v letošní sezóně první extraligový ročník, jeho výkony mu vysloužily nominaci i do juniorské reprezentace. Na turnaji pěti zemích ve Švýcarsku navíc obdržel kapitánské „céčko“. Česká reprezentace se umístila na druhém místě za domácími Švýcary, Maštalířský nasbíral 3 góly a 4 asistence za 4 utkání, proti domácímu celku navíc proměnil vítězný nájezd.

Polsko se Zygmuntem hraje o Olympiádu

Stejně jako Velká Británie, i Polsko v reprezentační přestávce bojovalo v kvalifikaci o Olympijské hry v Miláně a Cortině d'Ampezzo. Po výhře nad Estonskem (4:0) dokázali Poláci ještě dvakrát bodovat po prohrách v prodloužení (2:3pp. s Ukrajinou a 2:3pp. s Jižní Koreou). Litvínovský forvard Pawel Zygmunt si ve třech zápasech připsal jednu asistenci.