Zápasy 03. 01. 2014, Redakce

Ve Varech jeden gól na body nestačil

Až v čase 59:47 při power play šest na čtyři zlomil Ručinský závoru karlovarského brankáře Závorky. Stačilo to jen na korekci konečného stavu (2:1), všechny branky padly v přesilovkách.

35. kolo, 03.01.2014, KV Arena K. Vary
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
2 1
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Závorka – Rýgl, Bičánek, Schusser, Drtina, Dresler, Gulaši, Dvořák – Pohl, Balán, Zaťovič – Hovorka, Vachovec, Dlouhý – Zucker, Hruška, Kytnár – M. Látal, Koblasa, Micka. Připraven Habal. Trenéři Mlejnek a Kverka

  • Sestava hostů

    Francouz – Stříteský, Zeman – Pavlík, Šlégr – Posmyk, Chaloupka – Martynek, Ručinský, Lukeš – Gerhát, Skuhravý, Trávníček – Rapáč, Černý, Pšurný – Písařík, Smolka, Jurčík. Připraven Nechvátal. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Ve Varech se Litvínov musel poprvé v tomto ročníku TELH obejít bez centra Viktora Hübla. Přibyl na marodku ke Gulovi, Hanzlovi a Pirošovi, pro distanc nemohli hrát Jánský a Majdan. Naopak poprvé naskočili Šlégr a Lukeš, po 15 utkáních i Rapáč.

První třetina patřila domácím. K tlaku jim pomohlo vyloučení Trávníčka už na konci první minuty. Pšurný a Lukeš blokovali střely soupeře, v největší šanci se objevil Dlouhý. Před zápasem oceněný Gulaši (Radegast index) dal pocítit svůj důraz Smolkovi. V 6. minutě se poprvé osmělila Verva zásluhou Pavlíka.

Přes mladého litvínovského obránce se do zakončení v 8. minutě natlačil Zucker, dobře zasáhl Francouz. Po ráně Koblasy mu pomohl Chaloupka. Pak se osmělili hosté, největší šanci měl po odrazu puku od zadního mantinelu a přihrávce Písaříka před odkrytou klecí Jurčík, ale puk netrefil...

Vzápětí se ještě ocitl v přečíslení Martynek. Stejného hráče fauloval Rýgl a těsně před jeho návratem přehnal bojovnost agilní Skuhravý, který se vrátil na důvěrně známý led. Ani početní výhody ale změnu skóre nepřinesly. Ve 20. minutě po rychlém průniku Hovorky spálil velkou možnost Dlouhý, Litvínov mohl být s bezgólovým stavem určitě spokojenější.

Druhé dějství začala Verva aktivněji a hned po několika sekundách mohl z mezikruží otevřít skóre Ručinský, střela ale byla zblokována. Domácí odpověděli šancí Kytnára, kterého uvolnil Hruška, Francouz vyrazil v rozkleku betonem. Kytnár byl vzápětí vyloučen, ale Verva ve výhodě mnoho nepředvedla.

Chaloupka zatáhl rukou Balána a chvíli na to poslali sudí ven ještě Lukeše. Dlouhé dvojnásobné oslabení černí zvládli, ale když chybělo několik vteřin do návratu druhého provinilce, důraz na brankovišti uplatnil Vachovec a protlačil kotouč do sítě, 1:0.

Litvínov pak přidal a musel více otevřít hru. Největší možnost měl Posmyk, Závorka proti němu vyjel. Francouz zlikvidoval dělovku Gulašiho. Varský tvrďák Gulaši se srazil s Rapáčem, ukazoval krev, sudí viděli souboj jako čistý. Lukeš a v rychlém sledu na druhé straně Látal neuspěli. Pak Balán zajel do Šlégra, oba zvedli ruce a ven šel litvínovský zadák. Oslabení téměř "do šatny" Litvínov zvládl a udržel naději do závěrečné třetiny.

V ní začali opět lépe domácí, ale zase dokázali dát branku až v souvislosti s dvojnásobnou přesilovkou. Šlégra následoval na trestnou lavici Lukeš, hosté opět dlouho bránili úspěšně, ale v závěru oslabení inkasovali z hole volného Zaťoviče. Pokusy korigovat stav byly marné, nevyšla ani přesilovka po Drtinově vyhození kotouče do hlediště, byť byla v litvínovském podání nejnebezpečnější. Přesto byl závěr ještě zajímavý.

V 56. minutě držel hůl protihráče Gerhát, ale pak byl nešetrně vražen na hrazení Dreslerem. 78 vteřin před koncem Rýgl podrazil Lukeše a Litvínov zkusil power play. Domácí mohli trefit odkrytou klec, ale 13 vteřin před koncem Ručinský po pěkné akci a přihrávce Skuhravého a Trávníčka snížil. Na vyrovnání už bylo ale málo času.

Potřetí se ve vzájemných zápasech této sezóny radoval domácí tým. Litvínov se prosadil příliš pozdě, ale zůstal v "desítce" a svou pozici bude hájit v neděli doma!

Ohlasy

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Jaromír Kverka: "Věděli jsme, že proti nám bude stát vynikající defenzíva se špičkovým brankářem. První třetinu jsme sehráli dobře a vytvořili si šance, které jsme ale neproměnili. Potom rozhodly přesilové hry, dokázali jsme využít dvě. Podle mého jsme měli utkání pod kontrolou. Je veliká škoda, že padl gól třináct vteřin před koncem. Tomáš Závorka by si nulu určitě zasloužil. Musím klukům poděkovat za tři body, ale v neděli nás čeká další utkání s Kladnem."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Pro obě mužstva to bylo důležité utkání. My jsme začali o něco hůř než domácí, kteří měli víc pohybu. To se táhlo celým utkáním. Navíc to bylo umocněné přesilovými hrami. Karlovy vary se tak dostaly do tlaku a dokázaly vstřelit dvě branky. Domácí vyhráli po zásluze a musím jim poblahopřát."

Fanshop