Zápasy 03. 12. 2013, Redakce

Šestá výhra v řadě, 139 minut bez inkasované branky!

Litvínov po deseti zápasech a třech letech zdolal Zlín! Před TV kamerami navlas zopakoval výsledek z předchozího zápasu se Slavií, znovu neinkasoval a tak mu k vítězství stačilo uspět na nájezdy. Rozhodl Robin Hanzl, Pavel Francouz drží čisté konto už 139 minut!

27. (ČT), 03.12.2013, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo PSG Zlín
HC VERVA Litvínov PSG Zlín
1sn 0
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Stříteský, Zeman – Gula, Šlégr - Chaloupka, Posmyk – Jánský, Hübl (A), Ručinský (A) – Martynek, Hanzl, Trávníček (C) – Majdan, Piroš, Gerhát – Písařík, Jurčík, Pšurný. Připraven Nechvátal. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Horčička – Marušák, Horák, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Urbanec, Matějíček – Balaštík, Leška, Veselý – Kubiš, Holík, Čech – Honejsek, Čajánek, Köhler – Fořt, Melenovský, Sedláček. Připraven Svoboda. Trenéři Vlach, Jurík a Hrazdira


Reportáž

Trenéři Rulík a Hořava poslali do hry podobnou sestavu jako proti Slavii, jen nemocného Jakuba Černého nahradil František Gerhát. A právě on v úvodu ukázal, jak se má prát "o triko".

Lépe ale začali hosté, jakoby ještě rozjetí z Liberce. Hned v 1. minutě vyzkoušel Francouze Balaštík, z dalšího střídání Melenovský. Ale pak pěkně zakombinoval s Ručinským Hübl a měl dvě možnosti, hlavně druhá střela na vzdálenější tyč mohla být gólová.

Pak se do dvou šancí dostal Gerhát z agilní Pirošovy řady, Horčičku nepřekonal. V 6. minutě možnosti domácích mohly vyvrcholit, Hübl jel málem sám, ale puk mu při zpracování kolmé přihrávky odskočil. Piroš se prodribloval až před branku, adresáta jeho přihrávka nenašla. V 15. minutě zasáhl Marušák do nosu Jurčíka a první zahřál trestnou lavici.

V závěru přesilovky mohl otevřít skóre Hanzl, Horčička jeho střelu zblízka pokryl. V 19. minutě se odehrál před Francouzem velký závar, Verva přečkala dvě střely Čajánka, skvěle zakročil gólman. Zeman následně hákoval, Honejsem ale oplácel a zranil litvínovského beka v obličeji a dostal zdvojený trest.

V končící přesilovce po změně stran mohl dát gól Stříteský, od modré měl čas popojet až k brance, ale Horčičku neprostřelil. Vyloučení Ručinského přineslo u tyčky šanci Veselému, domácí gólman však dokazoval svou třídu. Ve 24. minutě byl v šanci Ručinský faulován, držel jej Holík, a Piroš v přesilovce nastřelil z voleje břevno! Olympijský vítěz v dresu Vervy Ručinský byl opět v utkání hodně vidět, středem si najel sám na branku, ale ránu mu šťastně pro Zlín stačila zblokovat vložená Tesaříkova hůl.

Další vzruch - Kubiše vychytal Francouz, ani Jurčík na druhé straně neuspěl, a bylo tak spíš s podivem, že utkání zůstává bezbrankové. Divákům nabídl jiné než gólové potěšení Zeman krásným bodyčekem.

Třetí dějství a další gólové příležitosti na obou stranách. Ručinského bekhend, Kubišův nájezd, při něm Francouz kryl i dorážku. A pak série domácích přesilovek: Köhler (vražení na hrazení Šlégra), Holík (faul kolenem na Gulu), Zámorský (vyhození puku) a v 57. minutě ještě Čajánek (zasáhl do hlavy Chaloupku).

Krušnohorci klasické výhody nevyužili a po prodloužení tak znovu došlo na jejich oblíbenou disciplínu. Tentokrát se i v ní muselo nastavovat. V první sérii uspěl Hübl, srovnal ve druhé Holík. Neuspěli Ručinský a Čech. Hanzlovi puk na chvíli utekl a přesto dokázal svou třídu: 2:1. Jenže Leška vyrovnal. Stejný hráč pak už jet nechtěl, Čech nedal, Hübl také ne. Hanzl tak měl mečbol a znovu nezaváhal, jeho pátý letošní proměněný nájezd ze šesti a druhý bod!

Litvínov výhrou i přes liberecké body udržel pozici v "desítce". Pavel Francouz: "Pocity? Jsou jenom ty nejlepší!" Robin Hanzl: "Je trestuhodné dva zápasy doma nedat ani gól, ale zase jsme žádný nedostali. Pro nás jsou důležité body a ty máme. Zejména proti tak těžkému soupeři, jako je Zlín. Mé nájezdy? Já jsem ještě jeden nedal, proti Plzni ze hry. Dnes to při prvním určitě žádná finta nebyla, puk mi prostě utekl a měl jsem štěstí, že to pak dopadlo dobře."

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Hráli jsme proti jednomu z nejlepších týmů u nás v extralize a měli jsme proto ze soupeře a z utkání respekt. Musím říct, že je neobvyklé hrát dva zápasy po sobě doma 0:0, ale my jsme rádi za každý bod. Body chceme a potřebujeme sbírat, jsme za výsledek rádi. Přesilovky se nedařily, ale důležité je, že mužstvo chce. Pokud takto budeme pokračovat, bude to v pořádku."

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Juraj Jurík: "Utkání bylo hodně vyrovnané a tomu také odpovídá výsledek. Domácí působili trochu živějším dojmem. Hráli jsme dobře z obrany a snažili se chodit do protiútoků. Bohužel to zůstalo 0:0. V nájezdech byl Litvínov zručnější. Za bod jsme rádi a z tripu jsme spokojeni se čtyřmi body."

Fanshop